Şampiyonluk için sadece iyi futbol ve iyi kadro yetmez. Bu yolda en büyük rakibiniz psikolojik savaştır. Malatya cephesinden bir kaç hafta önce Eskişehirspor maçı için başlayan hazırlıklara şöyle bir göz gezdirelim.
Bundan önce maçlarını İstanbul'da oynayan ve oldukça başarılı olan Malatyaspor önce yeni stadımızı açalım, daha sonra eski stadın zeminini iyileştirelim diyerek maçı kendi seyircileri önünde oynayıp seyirci baskısı oluşturmak istediler. Fakat gerekli taraftar baskısını oluşturmak farklı bir iştir. Bunun için bu hafta oynayacağımız Sivasspor maçımızı şiddetle seyretmelerini öneririm.
Öte yandan hafta arası çekilen videolarda adeta maçı aldık ve şampiyonluğumuzu ilan ediyoruz havalarına girdiler. Oysa gidişatları gayet iyi ve oldukça da havaya girmişlerdi. Oynayacakları sadece bir Eskişehirspor maçı idi. Bu açıdan bakamadılar. Sahada işler iyi gitmeyince de, hem hakeme, hem de bize küfür ettiler. Muhtemelen de saha kapama cezası alacaklar. Taraftara en çok ihtiyaç duydukları son 6 haftada takımlarını yalnız bıraktılar. Nereden bakarsanız bakın acemilik yaptılar. Aşırı motivasyon ve kazanma hırsı insanı her zaman hataya götürür.
Maçın içine gelecek olursak, orta sahada pas yapmazsan, hemen sonuca gitmek için arka defans bloğunu iyi kuramazsan, galip gelme şansın zora girer. Üstelik şehir gibi yönetim, teknik kadro ve futbolcularda bu aşırı motivasyonun içine girince, üzerlerindeki aşırı baskı strese dönüştü ve yapmak istediklerini sahaya yansıtamadılar. Bir maçta bu kadar pozisyon verilmez.Düşünün en yakın rakibine 8 puan fark atmışsın, kendi evinde oynuyorsun ama sahaya dizilişine bak! Yaptığın mücadeleye bak! Tıpkı bizim daha önce oynadığımız Denizlispor, Manisaspor ve Adana Demirspor maçlarından önce düştüğümüz hatalara düştüler.
Yıllardır söylediğim ve sezon başından beri ısrarla belirttiğim şey olan psikolojik savaş budur. İşte biz bunun için diyoruz, bu ligin en kaliteli takımı biziz diyorsak elimizdeki kadro tecrübesine bakarak söylüyoruz. İşte bu nedenle Mustafa Denizli'nin tecrübesine güveniyoruz.
Şimdi herkes neden bizim galibiyetimizi yazmıyorsun da Malatyaspor yenilgisini yazıyorsun diye eleştirebilir. Çünkü böyle bir maça da bu hafta biz hazırlanıyoruz. Bu ligin sadece bu maç ile bitmeyeceğini, sabırsız ve kontrolsüz oyunun başımıza neler açabileceğini, koşmadan, mücadele etmeden Sivasspor maçını alamayacağımızı anlatmaya çalışıyorum. Onların düştüğü hataya düşmeyelim diye yazıyorum. Benim Sivasspor maçından endişem yok ama gelecek haftalar en tehlikeli haftalar olacaktır. Çünkü bu köprünün altından daha çok sular akar.
Hafta içi Eskişehirspor neden kazandı ve ligin anatomisi hakkında biraz istatistiksel analizler yapar kendimizi sizlere affettiririz. Şimdilik Hoşçakalın.