Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan, şimdilik İYİ Parti'yi görmezden geliyor ve Akşener'i Devlet Bahçeli'ye havale etmiş gibi görünüyor. Ancak Meral Hanım'a yöneltilen en ağır eleştirilerden biri Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi.
Perinçek 'Adalet Yürüyüşü' ile de bağlantı kurarak Meral Hanım hakkında çok sert ifadeler kullandı;
'PKK'nın dahil olduğu bir bileşimin içine Meral Akşener de kendisini dahil etti. Meral Akşener kontrgerilla veya Gladio'nun kraliçesidir. 'Çiller Özel Örgütü' şemasının içinde vardır. O yürüyüş içinde PKK ve FETÖ'nün yanında kol kola yer alması da Akşener'in bir Gladio kraliçesi olduğunun göstergesidir' dedi.

BİR SEN EKSİKTİN (!)
Bu ağır ifadelere karşı Sayın Akşener'in yanıtı ise çok ilginçti;
'Bir Sen eksiktin..! Perinçek'in Gladyo dediği ve Çiller Özel Örgütü diye andığı isimlerden; Meral Akşener hariç tamamı bugün Tayyip Erdoğan'la birlikte. Benimle uğraşan Perinçek, onlara karşı ne yapıyor acaba?'
Sayın Akşener gerçekten çok zor koşullarda ve çeşitli engellemelere rağmen İYİ Parti'nin örgütlenmesi için çabalıyor. Ancak; İçişleri Bakanlığı yaptığı 1996-1997 döneminin öncesinde ve sonrasında yaşananlar Meral Hanım'ın başını ilerleyen günlerde de ağrıtacak gibi görünüyor.

LİDERLERİ BEĞENMİYOR (!)
Üniversite yıllarında 'Maocu (!)' kocasını bile 'Ülkücü' saflara çekmekle övünen Akşener, siyaset yaşamına başlarken nedense Alparslan Türkeş'i değil Doğru Yol Partisi'ni ve Tansu Çilleri tercih etti. Kısa bir süre sonra Çiller'in karşısında Yalım Erez'in yanında yer aldı.
DYP'de 'ikbal' kapısı kapanan Akşener'in yeni arayışlar içine girdiği dönemde ise yolları Erbakan'a bayrak açan Erdoğan, Gül ve Arınç ile kesişti. Sayın Akşener'in bu 'üçlü' ile bağlantısı da uzun sürmedi.
Meral Hanım 2001'de MHP'nin kapısını çaldı.
MHP'de başdanışmanlıktan Meclis Başkan Vekilliği'ne kadar yükseldikten sonra 'Erdoğan destekli' Bahçeli ile ters düşerek yeni bir parti kurmaya adeta zorlandı.

KİMDEN OY ALACAKLAR…
İYİ Parti merkez sağdaki boşluğu doldurmak ve 'dört eğilimden' oy alacakları iddiası ile ortaya çıktı .
MHP tabanından büyük ölçüde oy kopartacağı belli olan İYİ Parti'nin AKP tabanından ne kadar oy kopartacağı oldukça tartışmalı.
AKP tabanında 'Türk-İslam Sentezi' ve MHP çizgisinden gelenlerden ne kadarının İYİ Parti'ye yöneleceği zamanla netleşecek.
CHP içindeki 'sağcı ulusalcı'lar İYİ Parti'yi tercih edebilir. Bu durum CHP'ye bir miktar oy kaybettirebilir ama 'sağcılaşan(!)' CHP'nin gerçek sosyal demokrat çizgiye gelmesi açısından yararı bile olabilir.

AHLAT'TAN EV TUTMAK YETMEZ..(!)
Sayın Akşener, konuşmalarında 'kutuplaştırıcı ve kamplaştırıcı' siyaset dilini kullanmayacaklarını söylüyor. Ancak; Meral Hanım başta terör olmak üzere bölge sorunlarının çözümüne dair henüz somut bir şeyler söylemedi.
Ahlat, Dünyada 'Kubbet-ül İslam' ününe sahip üç şehirden biri. Kuruluş yürüyüşüne buradan başlamak oldukça akıllıca.
İYİ Parti'nin bu bölgeden oy alabilmesi için Meral Hanım'ın Ahlat'tan ev tutması yetmez.
Merkez sağda; Atatürkçü, laikliği savunan, parlamenter sistemden yana bir partiye çok ihtiyaç var. İYİ Parti önüne gelen bu şansı iyi kullanmalıdır.

ESKİŞEHİR'DE DURUM NEDİR?
İYİ Parti Eskişehir örgütlenmesi ile ilgili düşüncelerimizi sonraki yazılarımda paylaşacağım. Ancak; İYİ Parti Eskişehir İl teşkilatında üst düzeyde görevli bir arkadaşımızın geçenlerde yaptığı paylaşım dikkatimi çekti;
'Yönetimi hiçe sayan, bir kaç kişinin etkisinden çıkamayan, nezaketten yoksun kişilerle, kutlu yolda yürümek zor olacak gibi...'
Bu manidar paylaşıma bakılırsa, aslında CHP'nin kronik hastalığı olan 'Hizip' hastalığı, İYİ Parti'de de beklenenden erken başlamış gibi görünüyor.