Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir'de çok aktif olmadığı için zaman zaman eleştirilerin hedefinde olabiliyor. Parti tabanının referandum süreci ile ilgili söylemleri daha çok muhaliflerden ve 'hayır' yönünde… 'Evet' diyecek olan kesim ise sessizliğini koruyor.
Haftalardır MHP'nin sadece referandum değil, şehir gündemi ile ilgili pek çok konuda sessiz kalışını en çok eleştirenlerden biri olarak, bu hafta sonunda gerçekleşecek etkinliği öğrendiğimde sevindim. Pazar günü yapılacak olan toplantıdan bahsediyorum.
Saat 14.00'te Gar Düğün Salonu'nda gerçekleşecek olan toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'in yanı sıra MHP Osmaniye Milletvekili ve MYK Üyesi Ruhi Ersoy ile MHP MYK Üyesi Sultan Gündüz de katılacakmış.
Bu etkinlikte konu referandum olacak. Konuşmacılar neden 'evet' denilmesi gerektiğini partililere anlatacak.
Salonun ne kadar dolacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Ayhan Aydıner ile konu hakkında yaptığımız sohbette, Ruhsar Demirel'in Eskişehir'de yürütülecek çalışmalarda görevlendirilmesinin strateji hatası olduğunu söyledi.
Ayhan ağabeyin haklı olduğu noktalar var zira, hatırlayacaksınız; Ruhsar Hanımın milletvekilliği için ısrarla aday gösterilmesi sonucu teşkilat ve taban duruma tepki göstermişti. MHP, bu ısrarın faturasını şehrimizdeki bir milletvekilini kaybederek ödedi…
HAYIRCILAR DAHA AKTİF
Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili yapılan yorumların başında, parti tabanının genel merkezin aksine 'Hayır' kanaatinde olduğu geliyor.
Açıkça söylemek gerekirse ben de bu görüşe katılanlardanım. Bu sonucu da içimden öyle geldiği için ya da kafamdan uydurduğum için değil, eskiden beri tanıdığım ve aktif siyaset hayatı olmayan ama MHP'li kişiliği ile bilinen tanıdıklarımın duruşundan çıkartıyorum. Bu tanıdıklarımın sadece Facebook profillerine bile baktığımda birçoğunun 'hayır' yönünde paylaşımlar yaptığını görüyorum.
En azından partinin Eskişehir teşkilatlarında ya da yönetimlerinde eskiden bulunmuş isimlerin, şimdikilere nazaran daha aktif olduğunu söylemek hiç zor değil. Durum böyleyken Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanı 'evet' demiyor görüşündekileri haksız çıkarmak neredeyse imkansız hale geliyor.
Bakalım, yarın saat 14.00'te gerçekleşecek etkinlikte nasıl bir rüzgar esecek? Partililerin katılımı ne ölçüde olacak?
Bence salonun dolması büyük bir başarı sayılmaz ama dolmazsa bir skandal olarak yorumlanabilir. Merakla bekliyoruz…