FETÖ'cü terör örgütü iki yıl önce 15 Temmuz 2016'da ülkemizde hain darbe girişiminde bulunmuştu. O gece Türk Milleti sokaklara çıkarak, ülkesine ve birliğine sahip çıktı. Bu hain cunta girişiminin bilançosu çok ağır oldu. Türkiye'nin hainlere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 251 vatandaşımız şehit oldu. 2196 vatandaşımız yaralandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla ülke genelinde etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz şehitleri anılırken, sevilen sanatçılar konser verdi. Gün dolayısıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli'nin gazetelere verdiği ilan dikkatimi çekti.
Demokrasi mitinglerindeki al bayraklarımızla süslenen ilanda Küpeli'nin 'Türk'ün gücü 1919'dan 97 yıl sonra yeniden ispatlandı. 15 Temmuz, 29 Ekim'in devasa büyüklüğünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Milletimiz Sağ olsun' ifadeleri yer aldı. EOSB tarafından verilen ilanda belirtildiği gibi;Türk'ün gücü ve 29 Ekim'in yani Cumhuriyetimizin devasa büyüklüğü 15 Temmuz destanıyla tüm dünyaya gösterildi. O gün; Türk halkı seçimle gelenin tank ve tüfekle gitmesine müsaade etmedi. Türk basını yayınlarıyla darbeye karşı dik durdu. 15 Temmuz Türk Milletinin zaferidir. Kahraman güvenlik güçlerimiz içte ve dışta hain terör örgütleri ve işbirlikçilerine karşı mücadele ediyor.
Gün birlik günüdür. Kazım Karabekir Paşa'nın dediği gibi 'Öyle puslu ki hava şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor' günlerini yaşıyoruz. Bundan dolayı daha dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum…
----------------------------------------------------
KAZIM KURT NET KONUŞTU

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt geçtiğimiz günlerde biz basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı. Samimi ortamda geçen toplantıda Kurt, CHP içerisinde yaşadığı ilginç olayları anlatarak, nostalji yaptı. Kurt adaylık konusunda net konuştu. Mart 2019'da yapılacak seçimlerde Odunpazarı Belediye Başkanlığına tekrar aday olacağını söyledi. Kurt, Yılmaz Hoca'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını belirterek; 'Ben de Odunpazarı'nda tekrar aday olarak, kendisine destek olacağım'dedi. Kurt böylece Eskişehir'de Belediye Başkan adaylığını açıklayan tek isim oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde mevcut belediye başkanlarını tekrar aday yapacaklarını defalarca dile getirmişti. Bundan dolayı Kurt CHP'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olacak. Kurt'un dediği gibi Yılmaz Hoca başkanlığı bırakmaz. 2019 yerel seçimlerinde Büyükerşen Büyükşehir, Ataç Tepebaşı, Kurt Odunpazarı adayı olur. CHP merkezde bu üç isimle yarışa çıkar. Bundan dolayı AK Parti yerel seçimlerde yeni bir yenilgi yaşamak istemiyorlarsa planlarını bu üç isme göre yapmalıdır.
---------------------------------------------------
YA TERCİH YAPARSA!

FETÖ Terör Örgütü dershanelerin kapatılması sürecinde bir sendika kurdurarak, sahaya sürmüştü. Bu sendikanın adı Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) idi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 'bu sendikaya üye olanlar meslekten ihraç' edildi. Daha önce bu sendikaya üye olup, sonradan istifa edenlerin de yöneticilik görevleri ellerinden alındı. 17-25 Aralık FETÖ kumpası öncesinde birkaç ay bu sendikaya üye olup istifa edenler de alınanlar arasında yer aldı. Tüm atama ve yönetici değerlendirmelerinde 'bu sendikayla en ufak bağlantısı olan hiç kimse' yönetici yapılmadı. 17-25 Aralık öncesinde bu sendikaya yaklaşık bir yıl üye olan bir eğitimcinin Eskişehir'in en gözde eğitim kurumlarından olan Emine-Emir Şahbaz Bilim Sanat Merkezi'ne Müdür yapılacağı bilgisi geldi. Bu kişiye Bilim Sanat Merkezi'ne 'müdür olması için mülakatta 90 puan' verilmiş. Eski Aktif-Sen üyesine '90 puan gibi yüksek bir puanın verilmesi' beni oldukça şaşırttı. O'nu Bilim Sanat Merkezi'ne Müdür yapmak isteyenler benim 'bu olayı araştırdığımı duyunca paniğe' kapılmış. O kişiye gidip, 'Sakın Bilim Sanat Merkezini tercih etme. Puanın yettiği için oraya atanırsan, biz yanarız. AK Parti Milletvekilleri ve Teşkilatı bunun hesabını bizden sorar' demişler. Eski Aktif-Sen Üyesi eğitimcinin bu telkinlere kulak vererek; puan olarak kimsenin kendisini geçmemesine rağmen Emine-Emir Şahbaz Bilim Sanat Merkezi'ni tercih etmeyeceği iddia ediliyor. Peki ya bu okul için tercih yaparsa! İşte ortalık o zaman çok karışır...
------------------------------------------------------
KONGRE YİNE İKİ ADAYLI OLACAK

Memur sendikalarında kongre süreci başladı. Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şubesi'nin delege seçimleri birkaç ay sonra yapılacak. Mevcut Başkan Muammer Karaman ve yönetiminden rahatsız olan muhalefet grubunun başkan adayı belli oldu. Bu isim kentimizin en gözde eğitim kurumlarından Melahat Ünügür Ortaokulu'nun Müdürü Ahmet Berberler. Dürüst kişiliği ve çalışkanlığı ile eğitim camiasında sevilen bir isim olan Berberler ekibiyle birlikte seçim çalışmalarına başladı. Eğitim Bir-Sen'de seçim heyecanı Kurban Bayramından sonra daha da artacak. Geçen seçimde olduğu gibi Eskişehir Eğitim Bir-Sen'de iki adaylı kongre yapılacak. Mevcut Başkan Muammer Karaman ile Ahmet Berberler başkanlık için yarışacak...
------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:
Bülent Bey, hani Türkiye bağırsaklarını temizliyordu.
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Hüseyinciğim hem 'Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış bunlar kargaları güldürür' diyeceksin hem de bana laf mı çarpıtacaksın?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
İyi ki bu kılavuzları göndermişim. Yoksa bugün halim ne olurdu?
-----------------------------------------------------
FIKRA
EVİN EFENDİSİ OLMAK

Temel, 'Evin Efendisi Olmak' diye kapağı görünce kitabı hemen aldı. Eve geldi, bir nefeste okudu, bitirir bitirmez, mutfağa, Fadime'nin yanına koştu.
'Bundan böyle şunu bil ki, bu evin efendisi artık benim' diye gürledi.. 'Bundan böyle benim sözlerim kanundur. Bu gece bana mükemmel bir yemek hazırla.. Bitirince, koltuğuma kahvemi getir. Orada bekle.. Kahvem bitince beraber yukarı çıkacağız. Banyoya gireceğim. Başıma taslarla ılık su dökeceksin ki, günün yorgunluğunu atayım. Sonra sırtımı sabunlayacaksın. Banyom bitince beni güzel kurulayıp yatağa yatıracaksın. Orada kollarımı ve bacaklarımı ovacaksın. Uyuyana kadar saçlarımı okşayacaksın.. Şimdi söyle bakalım, yarın sabah beni kim yıkayıp giydirecek ve saçlarımı tarayacak?.' 'İmam' dedi, Fatma!..