17 yılda 7 Bakan değişti ama Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'moda(!)' değişmedi.
Ulaşılan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve ekibi tarafından hazırlanan 2019-2023 Stratejik Planı ile MEB'in tüm kademelerinin 5 yıl içinde yenilenmesine karar verildi.
MEB'in planına göre tüm derslerin öğretim programları 'yeniden' değiştirilecek, tüm sınavların içeriği, soru tipi yeniden düzenlenecek.
Lise son sınıf üniversiteye uyum yılı olarak dönüştürülecek, ilkokulda not kalkacak, imam hatiplere 'sağlıklı din perspektifi' sunulacak.

MEB'İN 'TEHDİT' OLARAK GÖRDÜKLERİ...
MEB, 5 yıllık planlamanın uygulanmasında karşılaşılacak 'tehditler' başlığı altında; 'politikacılar ve sendikaların' yönetimlere müdahalede bulunmalarını göstermiş.
Böylece, kamuoyunda uzun süredir dillendirilen birçok icraatta liyakat ve başarının ihmal edildiği, politikacıların ve bazı sendikaların yönetimlere çok fazla müdahil olduğuna dair kaygıyı Bakanlığın bile kabul ettiği anlaşılıyor.
MEB'in 2019- 2023 Stratejik Planı uygulanabilir mi?
Bunun cevabını verebilmek için önce Ziya Selçuk'un, 'sağlıklı din perspektifi' tanımının açıklığa kavuşmasını sonra da önümüzdeki aylarda yapılması planlanan okul müdürleri sınav sonuçlarını beklemek gerekecek...

'MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNİN HABERİ BİLE YOK..!'
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önümüzdeki süreçte bazı konularda kendini mutlaka yenilemesi gerekiyor;
Eskişehir'de, Belediyeler ile Milli Eğitim arasında bu dönemdeki kadar gerginlik hiç yaşanmamıştır. Bu durumdan çocuklarımız maddi ve manevi zararlar görmektedir.
Şehrimizin Belediye Başkanları, eğitim ile ilgili projelerini sunmak için doğrudan Bakan ile görüşüyorlar. Milli Eğitim Müdürlerinin konuşulanlardan ve sunulan projelerden haberleri bile yok (!).
Sayın Hakan Cırıt'tan gerginliği yok edecek atılımlar bekliyoruz.
Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü; aynı temel ilkeler ile yürütüleceği anlaşılan 2019 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) için yerleştirme ve kontenjan çalışmalarını bu yıl daha itinalı yapmalıdır. Kontenjan artışları sadece 'sınıf mevcutlarını yükseltmek ve imam hatip okulları açmak' boyutunda kalmamalıdır.
Eğer Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS tercihleri ile ilgili önemli değişiklikler yapmasaydı; 2018 LGS çocuklarımız için tam bir hüsrana dönüşecekti.
Termik santral kurulması siyasi bir konu olduğu kadar bilimsel yönleri de olan bir oluşumdur. Milli Eğitim Müdürleri bu konuda iktidarın sözcüleri gibi hareket etmekten kaçınmalıdırlar.
Milli Eğitim Müdürleri, tüm sendikalara karşı eşit tavırlar sergilemeli, sendikanın emrindeki bir 'görevli' gibi olduğu algısı yaratılmamalıdır.
Milli Eğitim Müdürleri siyasi partiler ile olan ilişkilerini aynı mesafede tutmaya çalışmalıdırlar. Bir Milli Eğitim Müdürü, bir siyasi parti il başkanını, yanına müdür yardımcılarını da alarak kutlamaya giderse; diğer partilerin yeni seçilen il başkanlarının da aynı beklenti içine gireceğini unutmamalıdır.
Eğitimin tüm aşamalarında; akıl ve bilimin rehberliğinde, çağdaşlığın ve laikliğin aydınlığında, milli ve manevi değerlere saygılı bir yol izlerken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucu kadrolarına gereken saygı gösterilmelidir. Aksine tavırların ulus devletin yıkımını planlayan, gerici ve bölücü piyonları ile at koşturan emperyalizmin işine yarayacağı unutulmamalıdır.
Yeni Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Cırıt'ın daha önce şehrimizde görev yapmış olmasının 'düşünülenin tam aksine' çalışmalarına olumlu katkılar yapacağı umudunu taşıyorum .Umarım umudumuz boşa çıkmaz.