Türk futbol tarihimizde şimdiye kadar kayıtlardaEskişehir'de A Milli takım seviyesinde ne resmi, ne de özel milli maç oynanmamış. İlk defa yeni stadyumumuzda bir milli maç heyecanına tanıklık edeceğiz.O nedenle ilk defa milli takımı ağırlayacak olan şehrimizde biletler satışa çıkar çıkmazçok kısa sürede tamamen tükendi.
Bilet alanlar veya almaya çalışanlar Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde stadyum yerleşim planında kırmızı alan gördüler. Bende dahilolmak üzere herkesin acaba bu alanlar sponsorları mı ayrıldı sorusunu aklımıza getirdi. Şimdi bunu sizlere anlatmayaçalışalım.
Öncelikle bilet almak isteyenler kırmızı ve beyaz üyelik adı altında ttf.org sitesinde üyelik başvurusu yapıyorlar. Beyaz üyelik için herhangi bir ücret yok. E-mail adresi olan herkes, hiç beklemeden üye olabilir. Kırmızı üyelik için 40 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Bu ücret karşılığı Türkiye Futbol Federasyonun tanımış olduğu bir takım ayrıcalıklarıyla beraber erken bilet almahakkına da sahip oluyorsunuz. İşte beyaz üye olup kırmızı alanları göremeyenler bu haktan yararlanamadığı için kırmızı alanları sponsorlara ayrıldı zannettiler. Oysa durum çok farklı idi. Çünkükırmızı üyelere bilet satışı 24 Şubat Cuma günü başladı. Beyaz üyelere ise 26 Şubat Pazar günü açıldı. Pazar gününe kadar da fiyatı 30 TL olan blokların hepsi tükendi.Biletler kısa sürede tükenince kafalarda da bir takım sorular da oluşmaya başladı.İlk defa milli maç heyecanı yaşadığımız için sanırım biraz yabancılık çektik. Kırmızı ve beyaz üyeliğin farkını şimdi daha iyi anlamış olduk.Ama yine de sponsorlara ayrılan yer mutlaka var.Sadece sayısını bilmiyoruz.
Bunun yanında Antalya'da oynanacak Finlandiyaile oynayacağımız milli maç için bilet almak isteyen taraftarlar istedikleri yerden,halen biletini alabiliyor da, Eskişehir'de biletler nasıl 26 gün öncedenbitiyor diye sorarsanız,Biz buna Eskişehirspor taraftarının farkı diyoruz.Kendinizle ne kadar övünseniz ve ne kadar gurur duysanız azdır.Şimdi bu haklı gururunuzu maçta tek bir ses olup, ne başka bir takımı ne de Eskişehirspor'u ön plana çıkarmadan, sadece milli forma ve bayrağımız ile şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek için hep birlikte çaba gösterelim ve bu şehirde daha çok milli maç seyredeceğimizin işaretlerini verelim. Hatta bir beste yapalım ki bu diğer stadyumlarda dillere pelesenk olsun.BandoESES'in elinde duyulmamış,Eskişehirspor için yazılmış bir beste mutlaka vardır. Bunu milli takıma uyarlayıp, ülkemize bir milli marş hediye edelim.Espana hiç susmasın.Bilet de gösterdiğimiz farkı, tribünde detüm ülkeye gösterelim.
Bir sözümüz de Türkiye Futbol Federasyonuna olsun. Duyduklarımıza göre biletlerin hemen tükenmesi sizlerde de bir şaşkınlık yaratmış. Artık sizlerde Eskişehirspor taraftarının farkını görüyorsunuzdur. Başka şehirlerde sponsor biletlerle doldurmaya çalıştığınız stadyumlara hiç benzemiyor değil mi? O nedenle Eskişehir'e milli maç verecekseniz sponsorların biletlerini de, asgariye indirmeniz gerektiğini anlamışsınızdır. Şayet yine de elinizde sponsorlara ayırdığınız biletler veya yerler var ise onların da bir kısmını satışa çıkarın. Çünkü hala nereden bilet bulabiliriz diye soran insanlardan nefes alamaz olduk.