25 Ekim'de Görünüm'de kaleme aldığım 'Fatih Anadolu'daki Okul Başkanlığı Seçimine Ünlüler de Müdahil Oldu' başlıklı yazımda, okuldaki başkanlık seçimlerine sosyal medyadan yıldız desteğinin yağdığını belirtmiştim.

KÖRLER KAZANDI ACUN KAYBETTİ
İlk Görünüm'de yer alan sosyal medyada da renkli görüntülere sahne olan bu olay, yaygın basın ve televizyonlarında gündem oldu. Başkanlık için 12'nci sınıf öğrencileri Halil Kil ve Hakan Çelik ile 11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Baş aday oldu. Adaylar oluşturdukları ekiplerle, bir yandan okulda kurdukları stantlarda seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sosyal medya üzerinden ünlü kişilere ulaşarak destek aldı. Aralarında Mithat Körler, Ahmet Kural, Murat Boz, Acun Ilıcalı, boksör Avni Yıldırım, Dünyaca ünlü vücut geliştirmeci Savaş Cebeci ile Eskişehirsporlu futbolculardan İsmail Oykun'un bulunduğu ünlüler, çektikleri video görüntülerini destekledikleri adaylara gönderdi. Adaylar da bu görüntüleri sosyal medyada yayınlayarak öğrenci arkadaşlarından oy istedi. Eskişehir'in sevilen sesi Mithat Körler, boksör Avni Yıldırım, vücut geliştirmeci Savaş Cebeci ve Eskişehirsporlu İsmail Oykun'un desteklediği Hakan Çelik 310 oyla seçimi kazandı. Komedyen Ahmet Kural'ın destek verdiği Hakan Kil 145, Acun İlıcalı ve Murat Boz'un destek verdiği Yağmur Baş 131 oy aldılar. Seçimin galibi Eskişehir'in ünlüleri Mithat Körler ve İsmail Oykun olurken, Ahmet Kural, Acun ılıcalı ve Murat Boz kaybetmiş oldu.

ÜLKEYE ÖRNEK OLDULAR
Fatih Anadolu Lisesi'nin başarılı Okul Müdürü Halil Turhan, eğitim kurumlarında 599 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti.
Turhan, okulda başkan adaylarının sevgi ve saygı çerçevesinde seçim çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Çalışmaların okulla sınırlı kalmayıp sosyal medyaya da taşındığını belirten Turhan şöyle konuştu:
'Adaylarımız ve ekipleri her mecrada propagandalarını yaptı. Bu sosyal medyaya da açıldı. Öğrencilerimiz sosyal medyayı çok etkili kullanarak, propagandalarını yaptı. Ünlü isimlere ulaşıp, kendilerine destek isteyip seçim takvimimizi daha renkli bir hale getirdiler. Acun Ilıcalı'ya ulaştılar. O da Miami'den destek mesajı verdi. Savaş Cebeci, Mithat Körler, Murat Boz, Ahmet Kural, Eskişehirsporlu futbolculara ulaştılar. Seçim bürosu şeklinde seçim masaları oluşturdular. Sınıf sınıf gezip, propaganda yapmalarına izin verdik. Son derece renkli geçen seçimleri tamamladık. Birbirlerine saygılı bir şekilde demokrasi mücadelesi veren üç öğrencimi de kutluyorum. Seçim kazanan Hakan Çelik'i de tebrik ediyor, başarılar diliyorum' dedi. Okulda tüm Türkiye'ye örnek olan bir seçimi gerçekleştirdikleri için Hakan Çelik, Halil Kil ve Yağmur Baş'ı kutluyorum. Bahtlarının açık olmasını diliyorum...
---------------------------------------------
NOSTALJİ
JAPON FİKRET EFSANESİ
,

Yıl 1980. Yer: Devlet Demiryolları Salonu. Fotoğrafta Eskişehir'in değerli müzisyenleri Tevfik Eriş, merhum Haluk Özden ve Fikret Özden (Japon Fikret) yer alıyor.

İLKELİ GAZETECİYDİ
'Nazmiyem', 'Kirazımın Dalları' gibi sayısız derlemeleri olan Tevfik Eriş ES TV'de 'Köşe Bucak Hikayeler' programıyla Eskişehir'in geleneklerini, değerlerini ortaya çıkarıyor. Hayatı TRT'de belgesele konu olan Eriş, Eskişehir'in 250 köyünde program gerçekleştirdi. Haluk Özden Eskişehir'in yetiştirdiği ney sanatçılarından birisiydi. Uzun yıllar süren sanat yaşamını noktaladıktan sonra 1997 yılında İhlas Haber Ajansı Eskişehir Bölge Temsilcisi oldu. Birlikte çok sayıda habere gittiğimiz Haluk Özden Eskişehir'de bu mesleği en ilkeli yapanlar arasında yer aldı. 18 Ocak 2013'de 58 yaşındayken vefat eden Haluk Özden'i rahmetle anıyorum. Eskişehir basınına yaptığı hizmetler unutulmayacak.

VEFA GECESİ YAPILMALI
Haluk Özden'in kardeşi olan Fikret Özden (Japon Fikret) Eskişehir'in yetiştirdiği bağlama saz ustasıdır. İstanbul müzik piyasasında da tanınan Japon Fikret, Orhan Gencebay,Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, ve Mahsun Kırmızıgül'ün arkasında da saz çaldı. Peki 'Japon Fikret lakabını' nasıl aldı? 6 yıl önce İstikbal Gazetesi'nin başarılı muhabiri Özge Zaim Sarıoğlu ile yaptığı röportajda Fikret Özden bu konuyla ilgili şunları söylemişti; 'Eskiden lakabım Eskişehirli Tatar Fikret'ti. Stüdyoda Serra diye yabancı biri vardı. Kayıt yapıyorduk. Neyse o gün kavalcı gelmedi. Akşamdan kalmış, gelememiş. Stüdyonun çaycısından plastik elektrik borusu istedim. Bir yerden bulmuş getirdi. Bende kavalın deliklerin ölçüsünü bildiğim için tornavida ile ısıtarak delik açtım. Stüdyo sahibi kavalcı nerde diye çıldırıyor. Bende geldi abi dedim. Hani nerde deyince benim, ben çalacağım abi dedim. Dalga geçme benle sinirimi senden çıkaracağım dedi. Bende güldüm. Neyse o gün yaptığım o yapay kaval ile stüdyoda çaldım. Günü kurtardık. Daha sonra bizim her zaman gittiğimiz bir lokal var. Stüdyo sahipleri o lokale gelerek, bundan sonra Tatar Fikret yok. Artık sana Japon Fikret diyeceğiz dediler. Sebebi de o kaval sorununa çok kolay çözdüğümden dolayı Japon fikirlerinden geldi.' Bugün ciddi bir sağlık sorunuyla mücadele eden Fikret Özden'e Allah'tan acil şifalar diliyorum.Tevfik Eriş'e de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tepebaşı veya Odunpazarı Belediyesi büyük sanatçı Japon Fikret için bir vefa gecesi düzenlemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Fikret Özden bunu hak ediyor.
------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
ÇÖP KAMYONU TEORİSİ

Bir gün bir taksiye atladım ve havaalanından hareket ettik. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önümüze çıktı. Taksi şoförü sert bir şekilde frene bastı, kaydı ve diğer arabaya çarpmaktan milim farkıyla kurtuldu.

KIZGINLIK VE ÖFKE
Diğer arabanın sürücüsü camdan başını çıkartıp bağırmaya ve küfretmeye başladı. Taksi şoförü ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı. Ve gerçekten çok arkadaşçaydı. Sordum: 'Neden bunu yaptığınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastaneye gönderecekti.' Taksi şoförü bana, şimdi 'Çöp Kamyonu Kanunu' dediğim şeyi öğretti. Şoför pek çok insanin çöp kamyonu gibi olduğunu açıkladı.
Her tarafta çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığı dolular. Çöpleri biriktikçe onu bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar ve bazen sizin üzerinize bırakabilirler. Kişisel almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin.
HAYAT ÇOK KISA
Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın. İşin ana fikri şu ki, başarılı insanlar çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler. Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa, dolayısıyla 'size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için dua edin.' Hayatta başınıza gelenlerin yüzde 10'u dış etkenlerden, yüzde 90'ı ise nasıl tepki vererek karşıladığınızdır. Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.
-------------------------------------------
FOTO ŞAKA

ETO Başkanı Metin Güler:
Teşvikte Eskişehir'i üvey evlat yaptılar. Milli Hızlı Trende TÜLOMSAŞ'ı devre dışı bıraktılar. Eskişehir'i limana bağlamadılar.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bizim belediyeleri değil de hep AKP iktidarını yerden yere vuran Güler, şimdi bana 'beni CHP'den aday yap derse' hiç şaşırmam.
----------------------------------
FIKRA
ZAM MI GELDİ?

Kalabalık bir belediye otobüsünde kadının biri haykırmış:
Terbiyesiz adam, yeter artık!
-Aman bayan ne oldu ki?
-Daha ne olacak geçtin arkama. Taksim'den beri ayıptır be!
-Efendim yanlış anladınız herhalde. Bugün aybaşı. Maaşımı aldım, cebimde o var. O dokunmuş olacak.
-İyi de, Taksim'den Şişli'ye gelene kadar maaşına zam mı geldi?