Sevgili okurlar,
Son zamanlarda cehaletten olacak ki, çoğu insan muskaların peşine düşmüş, hangi mahallede iyi muska yazan var onları araştırmaya başlamışlar.
Muskanın İslam dininde yeri nedir? Muska yazan veya ona inanan insanların durumu nedir? Kısaca bilgi verelim, burada Kur'an ayeti ile başka işleri karıştırmak farklıdır. Kim temime takarak onunla dolaşırsa şüphesiz ki şirk (Allah'a ortaklık) koşmuş olur.
Temime ise nazar boncuğu ve muska demektir.
Mesela temime;
  • Göz değmesini engellemek için boyna takılan bir nesne
  • Sırma yahut ipe dizilen olacak, beyazlı siyahlı boyuna asılan boncuk
  • İçerisine sure veya koruma duaları yazılan kolyedir
  • Çocukların boynuna asılan muskadır
Ttivele ise; karı-koca arasındaki muhabbeti artırmak için veya onları ayırmak için yapılan şeydir.
Burada şu iki sahih haidsi hatırlayalım;
'Kim nazzar boncuğu veya muska takarsa Allah'a şirk koşmuştur.'
'Efsun yapmak, muska takmak ve muhabbet için okuyup üflemek şirktir (Allah'a ortaklık koşmaktır).'
Peki cevşen takmak caiz midir? Cevşen diye bilinen ve insanların boynuna astığı Kur'an ve sahih sünnette yeri olmayan uydurma bir şeydir. (Diyanet'in fetvası)
Cevşen sözlükte bir tür zırh, savaş elbisesi anlamına gelmektedir.
Muskacılık o kadar ileri gitti ki, bir tanıdığım bana geldi. Kızımla damadım arasında bir problem vardı, falanca şehirde iyi bir muskacı var diye hanıma telefon numarası vermişler o da telefon etti işte bunları göndeermiş diye Arap harfleriyle yazılmış birçok küçük yazılar, yazıların dışında ise bunu, yak bunu boynuna as, bunu yastığına koy, bunu evin bahçesindeki bir ağacın altına göm, bunu birleştir yak diye de yazmış.
Ben Arapça terimleri bayağı iyi anlarım, açtım baktım birçok eğri-büğrü harften oluşan rumuzlar, bazılarında bazı Peygamberlere indirilmiş ayetler ama birçok eksiği var ve olayla uzaktan yakından alakası yok. En sonunda da 600 lira gönder ben takip edip arayı düzelteceğim notu.
Ben o şahsa bir defa telefonla ulaşma imkanım oldu. Bunların çok yanlış olduğunu söyledim. Bir daha da telefonu bana açmadı. Allah'tan korkmak lazım yoksa cehennemi boylarız. Allah korusun.