Sevgili okurlar;
Son zamanlarda insanlarda o kadar tahammülsüzlük başladı ki en iyi sözler bile karşıdaki insana adeta kurşun gibi gelmeye başladı. Önce şunu ifade ederek söze başlayalım yüce peygamberimiz A.S. güzel söz sadakadır buyuruyor. Yani herhangi bir konuda olumsuz bile olsa onu karşıdaki insana güzelce anlatmak ve onu ikna etmek aynı zamanda Allah'ın da emridir. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala elçisi Musa Peygambere Firavuna çok kızgın olduğu halde aynen şöyle buyuruyor.
Ey Musa sen kardeşin Harun'u da yanına alarak Firavuna git, sakın ha ona sert söz söyleme (KAV LEN LEYYİNEN) yani çok yumuşak ve nazik ol o halde biz onların ümmeti olarak Allah Teala öyle emrettiği halde en en ufak bir olayda adeta birbirimizi nerede ise öldürecek dereceye geliyoruz. Hakaretler, küfürler kabadayılıklar yarın mahşer günü bu yaptıklarımızı nasıl anlatacağız burada belki bir hatırlı kişiden medet umarak torpil yaparak vaziyeti kurtarabiliriz ama imandan ve takvadan (Allah korkusu) başka hiçbir torpilin geçmediği o dehşetli günde kimden medet umarak hesabı kolaylaştıracağız, yol üzerinde basit bir yol verme meselesinden yani 30 saniyelik bir olay yüzünden karşıdaki insanı öldürecek kadar vahşi olmak hangi din ile, hangi edeple tarif edilebilir. Bakınız koca Yunus;
Laf ola kestire başı
Laf ola bitire savaşı, demiş.
Atalarımız da güzel söz yılanı deliğinden çıkarır demişler. İslam Peygamberi hakiki (gerçek) Müslüman elinden ,dilinden kimseye zarar gelmeyen kimsedir, buyurur. O halde yukarıdaki ölçüleri kendimize kıstas (ölçü) alarak ne kadar Müslümanız düşünelim. Unutmayalım ki sözlerin en güzel Allah kelamıdır.