Oyun olarak üstüne biraz koysak da, yapılan kişisel hatalara hiç kimse bir şey yapamıyor. Kalecimiz Kayacan'ın yapmış olduğu pozisyon hatası nedeni ile çok yaklaştığımız 3 puana ulaşamadık. Şimdiye kadar oynadığımız 3 maçta da gördük ki duran ölü toptan bir tane gol mutlaka yiyoruz.
Takımın asıl sorununun kondisyon eksikliği olduğunu söylüyorduk. İsterseniz takım neden koşamıyor sorusuna cevap arayalım. Geçen yıldan beri sürekli yazdığım, hatta sezon başında bazı yöneticilerimize bilgi verdiğim ama gelişme göremediğim için bu bilgileri kamuoyu ile paylaşıyorum.
22 Nisan 2014 tarihinde oynanan maçta Eskişehirspor 121.80 km koşarak tüm zamanların bir maçta en iyi koşu mesafesini kırarak tarihe geçiyor. Aynı maçta oyuncumuz Aytaç Kara ise 13 bin 392 metre koşarak o da tüm zamanların en iyi koşan futbolcusu unvanını eline alıyor.
Yine 30 Kasım 2014 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız ve 2-2 berabere kaldığımız maçta o sezonun en iyi koşu mesafesi rekorunu kırdık. Bu rekorların arkasında Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve ekibine destek veren performans uzmanımız ise Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kale var.
Yine Eskişehirspor, 9 Şubat 2016 tarihinde 121.97 km koşu mesafesi ile kendisine ait olan tüm zamanlar rekorunu geliştirerek adını bir kere daha tarihe yazdırıyor. Bu rekorun arkasında ise Teknik Direktörümüz Samet Aybaba ve performans analiz desteğini dışarıdan veren kişi Anadolu Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Ali Onur Cerrah var. Çünkü bu esnada Mehmet Kale, Ertuğrul Sağlam'ın isteği üzerine Anadolu Üniversitesi'nden bir yıl ücretsiz izin alarak Bursaspor'da çalışıyor.
Geçen yıl Halil Ünal yönetimine iletilmesi için bilgi verdiğimde Mehmet Kale ve Ali Onur Cerrah'ın, Mesut Hoşcan döneminde çalıştığı için kabul görmediler. Alpay Özalan ve teknik ekibine bu kişileri hatırlattığımda dikkate almadılar. Çünkü yanlarına yine Anadolu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Barış Gürol olduğunu söylediler. Oysa biraz araştırma yapsalardı Barış Gürol'un aslında Eskişehirspor için değil, Eskişehir Basket için biçilmiş kaftan olduğunu görürlerdi. Kısacası geçen yıl Alpay Özalan ve eski yönetim, takımımızı bir basketbol performans uzmanına emanet ettiler. Sonuçlarını kamuoyu takdir etsin.
Sonuç olarak şehrimizde maalesef bazım kişiler herkesi kendileri gibi bildiği için bazı fikir ve öneriler, sanki birilerine menfaat sağlamak için yapıldığı izlenimini yaratıyor. Bunu bir türlü kıramıyoruz. Çünkü hiç kimseye menfaat sağlamak gibi derdimiz yok, kimseden de menfaat beklediğimiz yok. Çünkü veriler TFF'nin resmi yayıncı kuruluşundan alınmış verilerdir. Onun adamı,bunun adamı diyerek bir yere varamıyoruz. Çünkü bahsettiğimiz kişiler hiç kimsenin adamı değil, şehrimizin üniversitesi olan Anadolu Üniversite'sinin akademisyenleridir.Ama bunu yönetimlere bir türlü anlatamadık. İyi yönetimlerin yapması gereken ilk şey, doğru kişileri bir araya getirmek olmalıdır. Sonra da neden yeniliyoruz diye birbirimize soruyoruz. Fizik gücün yok ki kimi yeneceksin.