Sevgili Okurlar:

Bir konuyu üzülerek ifade etmek istiyorum. Dünya yüzünden ne kadar Müslüman ülke varsa hemen hemen hepsinde mutlaka sorunlar var. Ama başta AB olmak üzere Hıristiyan ve Yahudi dinlerine mensup kaç devlet varsa aralarında gayet iyi anlaşıyorlar. Hemen hemen hiçbir sorun yok. Hatta ileride birleşik komünle yani beraber aynı evde kalma projeleri yapıyorlar.

Son zamanlarda TC Cumhurbaşkanının gayretleriyle bir İslam Birliği kurabilmek için çabalar ve gayretler gösterdiler. Şuanda milyonlarla ifade edilen kalabalıkları olan, Mısır, Suudi Arabistan, İran, Irak, Suriye, Libya gibi daha birçok ülke kendi dertleriyle uğraşıyorlar. Hatta o kadar meşguller ki yeryüzünde bir tek icad ve teknoloji bulamıyorlar, tek dertleri yemek-içmek yani karınlarını doyurmak.

Bir Suudi Arabistan dünyanın en büyük petrol gelirine sahip olduğu halde insanlığa yaranacak bir tek buluşa imza atamıyorlar. Bunun yanında bir Çin, b,ir Japonya ve başka ülkeler her şeyi teknolojiye doyamamışlar. O robotlara bir can vermedikleri kalmış. Artık imal ettikleri robotlar, bir arabanın tamamını yapabiliyorlar. Onların normal bir insandan tek farkları kendi iradeleri ile hareket edememeleri ve o arabada ve teknolojide bir insan ne yapabiliyorsa onu yapmaları. Ben bir hac mevsiminde minibüsle bir kaza yapmıştım ve minibüsün ön farı kırılmıştı. Oranın yani Mekke'nin en büyük sanayisine gittim. Bir farı değiştirecek ustayı zor buldum. Üstelik Allah'a şükür Arapça lisanı en az Türkçe kadar güzel konuştuğum halde;

Arap ülkeleri, giy fistanları, al dört hanımı olsun 25-30 çocuk sonra onların derdi sarsın seni petrolden, otelden, hacıdan gelsin riyaller, netice ömrünü bitiriyorsun. Geri dönüp bakıyorsun ne Allah'a ne devlete ne millete yarayışlı hiçbir amelin, işin yok. Oysaki bir Japon, bir Çinli çok az para ile de olsa acaba insanlara nasıl faydalı olabilirim çabasıyla bütün gücüyle çalışıyor, bilmiyorum. Ahrette hem Müslüman'ım deyip hem de sadece kendi nefsini düşünerek ölenlerin hali nice olur. Gayri Müslimler de yüce Rabbimizin Bakara suresinde bildirdiğine göre ne kadar icat bulsalar da Allah'a iman ve peygamberini tasdik (kabul) etmedikleri sürece onların amellerinin hiçbirisi kabul görmeyecek.

Ama hem Müslüman olup İslamı yaşamak hem de insanlara faydalı olmalı iki cihan (dünya ahret) saadetinin belki de en büyük mükafatı ve ödülü olacaktır. İslam dünyasındaki bu büyük kaos kısa zamanda pek biteceğe de benzemiyor. Uzun yıllar daha sürecek ve biri birinden bulacaklar. Durum onu gösteriyor.