Geleceğe yürümek nasıl olur? Hangi şeyleri ıskalamazsak zamandan kazanır ve ileriye yürürüz? Hangi seçenek doğru seçenek? Siyaset ne zaman halkı düşünen bir olgu haline gelecek?

***

Odunpazarı Belediyesi yine önemli bir çalışmaya imza atarak kente ivme kazandıracak bir adım attı. Zaten olması lazımdı ve daha önceden de olabilirdi o ayrı ancak bu çok önemli bir zamanı yakalama girişimi. Arşivleme çok önemli bir bilimsel çalışma aslında. Kayıtlar ve kayıtların zamana yakışır bir şekilde belgelenebilmesi ve güvenli bir stok bilişim çağında büyük önem taşıyor.

***
Odunpazarı Belediyesi arşivinin açılışında olayı detaylarıyla anlatan görevli zamanı yakalıyoruz diye bilgi aktarırken Belediyenin olaya inancını ve var olan iyi projelerden biri olduğunu ve nicelerini beslediğini anlattı. Arşiv bilinci toplumu tanımlama kültürüdür. Arşiv çalışması yapmayı planlayan bir kurum kendini eleştiren, yenileyen ve inovasyon kavramını tüm personeline işleyerek inanan bir kurumdur.

***

Konuyu izah eden Kazım Kurt yeniliklerin her şeyin önünde olduğunu ve siyasetin de bu temelde ve açıklıkta devam etmesi gerektiğini ve bu hizmetlerin kente kattığı hızın esas amaç olması gerektiğini vurguladı.

Sadece kendi partilileri değil, herkesi gönülden düşünüp yola çıkıldığında birlik beraberlik içinde keyifle çalışılacağının önemini yineledi.

Anlatırken buna inandığı görülebiliyordu ve olacak eksikliklerin de bu samimiyetle düzeltilebilir diye de olayın haritasını tekrar gösterdi.

***

Tüm şehir bu hizmetleri biliyor mu?

Tüm şehir siyaseti bir kenara bırakıp bunların bütün halinde neler getireceğini biliyor mu?

Tüm şehir isim için değil Eskişehir için adım atanları ayıklayacak gözlem yapıyor mu?

***

Açılan arşiv merkezinin kente önem kattığı ve geleceğe büyük değerler için kapı açtığı aşikar ve bu gerçekten gezip görünce de benim çok hoşuma gitti.

Çalışmada emeği geçenleri tebrik etmek istiyorum.

Yapılacak her çalışma yetkin bir duruşlarını halkı ve kendini ciddiye alma prensibini aşılar ve zemin eski zihniyette uzaklaşır.

Odunpazarı Belediyesi açtığı bu arşiv merkeziyle kente çok ay katmış ve belediyeciliği nasıl ciddiye aldığını, kent bilimnci oluşmasının önemini ve gelecekteki kendilerine güvenen ekip ruhunu göstermiş oldu.Emeği olanlara tebriklerimi tekrar sunarım...Her şey Eskişehir'in kaliteli ellerde yola devam etmesi için.Yerel siyasetin amacı da bu olmalı.