CHP'de delege seçimleri tamamlandı. Gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

SEYİTGAZİ 10
31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'nin aldığı oya göre ilçelerin çıkaracağı il delege sayısı kesinleşti.
Odunpazarı İlçe Kongresi'nde '291 il delegesi' seçilecek. Tepebaşı'ndan da '239 İl delegesi' gelecek. 600 İl delegesinin 530'u bu iki ilçeden olacak. 12 kırsal ilçeden de '70 delege' seçilecek. 'Seyitgazi'den 10, Sivrihisar'dan 9, Çifteler'den 6 il delegesi çıkacak.'
Alpu, Beylikova, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcaka'dan 'beşer delege' il kongresinde oy kullanacak.

61-0 ÖNDE BAŞLAYACAK
Mevcut İl Yönetimi 'atama olduğu için' İl Kongresi'nde oy kullanamayacak. Sinan Özkar ile birlikte seçilen '9 kişilik İl Disiplin Kurulu doğal delege olacakları' için İl Kongresinde oy kullanacak. Odunpazarı İlçe Tepebaşı'ndan 52 delege fazla çıkaracak. Buna 9 tabi delege de eklendiğinde aradaki fark 61'e çıkacak. Kazım Kurt ekibi Odunpazarı'nı, Ahmet Ataç ekibi Tepebaşı'nı aldığını düşünelim. Kongre iki adaylı olması halinde Kurt yarışa 61-0 önde başlayacak. Bu durumda Ataç grubunun İl Kongresini alması için Kırsalda 65'in üzerinde delege çıkarması gerekiyor. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen İl Kongresinin tek adaylı olmasını istiyor. Bundan dolayı İl kongresinin iki adaylı yapılacağını sanmıyorum. Ataç ve Kurt'un kabul edeceği ortak bir il başkanıyla yola devam edilebilir. Büyükerşen mevcut İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın göreve devam etmesini istiyor. Bu konuda Kurt'u ikna edebilir. Adar olmadığı takdirde herkesin kabul edebileceği ortak il başkan adayı çıkar.
-----------------------------------------------------
KIRSALA ADAYLIK ÇIKARMASI

...'İl Başkanı kim olur?' soruları üzerine; 'Artık 59-60 yaşlarındaki insanlar olmamalı. Zeki Ünal bu partide 33 yaşında milletvekili oldu' dedim. O'nun oğlu Ali Ünal'ı göstererek; 'Bence Ali Ünal İl Başkanı olmalı. Bu işi layıkıyla yapabilecek bilgi ve donanıma sahip. Çekirdekten yetişme siyasetçi olduğu için zaten CHP Eskişehir Örgütünü de çok iyi biliyor' dedim. Sohbet ettiğimiz partide yıllarca yöneticilik yapmış isimler; 'Ali Ünal olsun. Ya da onun gibi partiyi bilen genç bir isim olsun. Parti yönetimlerinde artık yeni genç yüzler görmek istiyoruz' görüşünü ifade ettiler. Ali Ünal da 'Partililerim bana 'İl Başkan adayı ol' derse görevdem kaçmam' diyerek, 'benim önerime yeşil ışık' yaktı. Siyasette 'son kullanma tarihi geçmiş isimler artık kenara çekilmeyi' bilmeli. Türkiye'nin nüfusunun büyük çoğunluğu gençler. Gençleri ve 'onların sorunlarını, düşüncelerini, isteklerini bilen isimler' partilerde il ve ilçe başkanı olmalı. Özellikle CHP Türkiye'de iktidar olmak istiyorsa; 'bu konuda daha öncü' olmalı. Yukarıdaki bu satırları yaklaşık iki ay önce 12 Ekim'de 'CHP'de Artık Gençler Başkan Olmalı' başlığıyla Görünüm'de kaleme almıştım. Geçtiğimiz günlerde ilçelere çıkarma yapan Ali Ünal, CHP'li belediye başkanlarını ziyaret etti. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'a yaptığı ziyaretleri kendi sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Ali Ünal onlardan yapacağı projeler hakkında bilgi aldığını belirtti. Üç belediye başkanına da başarılar diledi.
Yapılan bu ziyaretler parti içerisinde 'Ali Ünal CHP'de İl Başkanlığına aday olacak' yorumlarına neden oldu. 'Partililerim bana 'İl Başkan adayı ol' derse görevdem kaçmam' diyen Ünal tabandan istediği desteği almış ki; kırsal ilçelerde seçim çalışmalarına başladı. Ancak seçimi kazanacak bir il başkan adayı olmak istiyorsa Kazım Kurt veya Ahmet Ataç'tan birisini mutlaka arkasına alması gerekiyor.
-------------------------------------------------

HABEV'DE KARABULUT SESLERİ

Kentimizin en önemli demokratik kitle örgütlerinden olan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın Olağan Kongresi 8 Aralık Pazar günü yapılacak. Üç dönem Vakıf yönetiminde bulunan Yunus Emre Karabulut başkanlığa aday olduğu açıkladı. Köy Enstitüsü Mezunu bir öğretmenin çocuğu olan Karabulut 1954 yılında Mihalıççık Yunus Emre (Sarı köy) doğumlu. Aslen Mahmudiye Yeşilyurtlu olan Karabulut 'hem eğitimci hem de hukukçu' kimliğiyle öne çıkıyor. Matematik öğretmenliğinden 1990 yılında emekli olan Karabulut 'son altı yıl üst üste' Valilik tarafından 'Üstün Başarı Ödülüyle' ödüllendirildi. 1990'dan bugüne avukatlık yapan Karabulut '2004-2006 yılları arasında CHP İl Başkanlığı' görevini de üstlendi. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına ve Yılmaz Büyükerşen'e karşı açılan davalarda savunma avukat gurubunda yer aldı. Hayatını parti içi demokrasiye adayan Karabulut, tüzük kurultaylarına öneri ve görüşler yazdı. Öğretmen hareketinde Eğitim-İş'in kurucu listesinde yer aldı. Yıllarca bu sendikanın avukatlığını yaptı. Kendisini yıllardır tanırım. Doğru bildiği yolda asla geri adım atmayan, 'dik başlı bir kişiliğiyle' hep öne çıktı. Parti içinde doğruları savunduğu için 'bazen günah keçisi de' ilan edildi. Ama kimseye şirin görünmek adına bildiği doğrulardan asla vazgeçmedi. Mevcut yönetimin desteğini de arkasına alan Karabulut, başkan seçilmesi halinde HABEV'in daha da aktif çalışmalara imza atacağına inanıyorum...
----------------------------------------------
ADI GİBİ YENİLMİYOR

2007 yılından bugüne 12 yıldır Eskişehir Eczacı Odası Başkanlığı yapan Yücel Yenilmez Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Yönetimine seçildi. TEB'in 42. Olağan Büyük Kongresinde Yenilmez'in '178 oyla Merkez Heyeti Üyeliğine seçilmesi meslektaşları ve sağlık camiası tarafından' sevinçle karşılandı. 29 yaşında Oda Başkanlığına seçilen Yenilmez meslektaşlarına uzun yıllar hizmet etmenin karşılığını aldı. Büyük Kongrede Yenilmez'in emek ve başarıları ödüllendirildi. Adı gibi meslek örgütü seçimlerinde hiç yenilmeyen Yücel Yenilmez'in Genel Merkez'de Eskişehir'i layıkıyla temsil edeceğine inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum.
-----------------------------------------
ÖDÜL REKORTMENİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, hazırlanmasında görev aldığı 'Avrupa Kardiyoloji Derneği Kardiyovasküler Tıp' adlı kaynak kitaba katkılarından dolayı İngiliz Tıp Birliği tarafından ödüllendirildi. Kalp hastalıklarının en güncel tanı ve tedavileri hakkında kaynak kitap niteliğinde olan ve Avrupa'nın en saygın yayınevlerinden Oxford Yayınevi tarafından basılan söz konusu kitap, İngiltere'de 'Yılın En İyi Kardiyoloji Kitabı' seçildi. Tıp alanında çok sayıda ödül kazanan ve gerçek bir bilim insanı olan Bülent Görenek, Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneğinin 2021-2023 yıllarında başkanlığını da yürütecek. 1959 yılında kurulan dernek en köklü kardiyoloji dernekleri arasında yer alıyor. Çoğunluğu Avrupa ve ABD'den binlerce üyesi bulunuyor. Derneğin merkezi İngiltere'de. Söz konusu derneğin düzenlediği kongrelere her yıl 30 binin üzerinde katılım oluyor. Çoğunluğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere ABD'den ve Japonya'dan da yoğun katılım gerçekleşiyor. Görenek üst üste elde ettiği başarılarıyla başta ESOGÜ Hastanesi olmak üzere Eskişehir'imiz için gurur kaynağı oldu. Yaptığı çığır açan araştırmalarıyla 'Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk' arasında da yer alan Görenek'i tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Tıp Bilimine katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum...
----------------------------------------
FIKRA
BU GECE HANGİSİNİ TAKACAKSIN?

Koca elinde yeni marka bir prezervatifle dönmüş eve.. Küçük paketi göstermiş karısına..
'Bak.. Olimpik prezervatifler..'
'Ne özelliği var ki bunların' demiş, kadın..,
'Renkleri.. Altın, gümüş ve bronz.. Olimpiyat Madalyaları gibi..'
'Bu gece hangisini takacaksın?' demiş kadın..
'Altını tabii' demiş, erkek, gururla..
'Niye gümüşü takmıyorsun' demiş kadın.. 'Bunca yıllık hayatımızda bir defa da ikinci gelişini görsem, fena mı olurdu?'