AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları belli oldu. Odunpazarı'nda Volkan Doğan, Tepebaşı'nda İbrahim Yılmaz Kaynarca AK Parti'nin başkan adayları. Cumhur ittifakında İki büyük ilçenin AK Parti'de kalması 'Eskişehir Teşkilatının Zaferi' olarak nitelendirdi. Son yıllarda kentin en çalışkan siyasetçilerin başında gelen Volkan Doğan Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı sonuna kadar hak etti. İbrahim Yılmaz Kaynarca'da zor bir süreçte göreve gelmesine rağmen, gayretli bir çalışma temposu gösterdi. Bence Kaynarca da adaylığını hak ettiğini düşünüyorum.
Bitmek bilmeyen enerjisiyle AK Parti'nin 'Atom Karıncası' olan Doğan, bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde sanki kendisi milletvekili veya belediye başkan adayıymış gibi büyük bir özveriyle çalıştı. Bundan dolayı sadece AK Partililerin değil, diğer parti seçmenlerininde takdirini kazandı. Düğünlere giderek insanların mutluluklarını, cenazelere giderek acılarını, asker uğurlamaları giderek haklı gururlarını paylaştı. Halkın sofrasına oturarak, ekmeklerini, esnafın dükkanına uğrayarak çaylarını, alışveriş yapan insanların sıkıntı ve dileklerini paylaştı. Her zaman mütevazi ve beyfendiydi. Hep halkın içinde oldu. 'Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz' sözünde olduğu gibi, 'dört yıldır bölgesinde büyük izler bırakan' Volkan Doğan emeklerinin belediye başkan adaylığı ile taçlandırdı. Dürüst ve mütevazi kişiliğiyle öne çıkan İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı örgütünü adeta sil baştan yeniden yapılandırdı. Girmedik sokak bırakmadı. Tepebaşı'nda elini sıkmadığı, kucaklamadığı vatandaş kalmadı. Tüm bunları sessiz ve derinden yaptı. Doğan ve Kaynarca'nın bu çalışmalarında ne kadar başarılı oldukları 31 Mart yerel seçimlerinde belli olacak.

****************
MHP'YE DÖRT İLÇE Mİ VERİLİYOR?


31 Mart yerel seçimlerinde 'AK Parti ile Cumhur İttifakı yapan' MHP'ye ilimizde dört ilçenin belediye başkan adaylığının verileceği kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. AK Parti'nin 'Çifteler, Mihalıççık, Sarıcakaya ve Günyüzü'nde aday çıkarmayarak, MHP'yi destekleyeceği iddia ediliyor.

BEŞ YIL
DİNLENDİRME CEZASI
MHP Çifteler'de eski il Başkanı Kadir Bıyık, Mihalıççık'ta İmam Ali Yörük, Sarıcakaya'da Ziraat Mühendisi Şafak Atay'ı aday gösterecek. Günyüzü adayının kimin olacağı birkaç gün içerisinde belli olacak. İttifak görüşmelerinde Çifteler'in MHP'ye verileceği daha önceden belliydi. Mihalıççık'ın MHP'ye verilmesinde mevcut belediye başkanı İsmail Uysal ile parti teşkilatının uyumsuz çalışmasının önemli rol oynadığı iddia ediliyor. Mihalıççık Belediye Başkan aday adayları Sami Barış ve Bahadır Eren şu an meclis üyesiler. Bahadır Eren aynı zamanda Başkan Yardımcısı Engin Eren'in yeğeni. Bu üç isimde Uysal'ın karşısında. Uysal ve parti teşkilatının uyumsuzluğundan dolayı Mihalıççık'a hak ettiği hizmetler yapılamadı. Bundan dolayı AK Parti Genel Merkezinin ilçe teşkilatını 5 yıl dinlendirerek cezalandıracağı öne sürülüyor.

ÜÇÜNÜ KAZANABİLİR
İmam Ali Yörük'ün ilçede sevilen bir isim olması nedeniyle AK Parti tabanının oyunu alacağı öngörülüyor. Sarıcakaya'da İYİ Parti eski MHP'li Belediye Başkanı Ali Kahya'yı aday gösterecek. Bundan dolayı Cumhur İttifakının Kahya'nın karşısına 'Ülkücü aday çıkarmak için' Sarıcakaya'yı MHP'ye verdiği öğrenildi. Günyüzü'de ilçede 'BBP güçlü olduğu için' MHP'ye verildi. Bu dört ilçenin verilmesi durumunda MHP 'üç belediye başkanlığını' kazanabilir. Kent merkezindeki belediyeleri CHP'nin alması durumunda Meclisin 'daha dengeli olmasını' sağlayabilir.


*******************

ÖZGÜRLÜK YOK Kİ
KUTLAYALIM


Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen '212 Sayılı Yasa' ile basın çalışanları önemli haklar elde etti. Bundan dolayı bu gün 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanmaya başladı.
12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' olarak değiştirildi. Mesleğe başladığım ilk yıllardaki basın özgürlüğü şu anki dönemde çok daha fazlaydı. Günümüz Türkiye'sinde gazeteler, gazeteciler hedef gösteriliyor. Sırf 'doğruları yazdıkları için' basın çalışanları işten attırılıyor. Düşük ücretlerle çalıştırılan basın emekçilerinin iş güvencesi yok. Ülkemiz bunca olumsuzluktan sonra birileri yandaş gazetelerin hepsinde aynı başlığı attırarak, Türk Basınının ne kadar özgür(!), tarafsız(!) olduğunu gözler önüne seriyor. Ne yazık ki Türkiye 'Gazeteci Hapishanesi' oldu. Böyle bir ortamda biz gazetecilerin 10 Ocak'ı bayram havasında kutlamamızı hiç kimse bekleyemez. Ülkemizin halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmadığı ve özgür basının susturulmadığı bir ortama kavuşmasını diliyorum.

************************
FOTO ŞAKA


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Osmancığım Cumhurbaşkanımız böyle layık gördüğü için sizi aday yapamadık. Olsun MHP'den aday adayı olmak da bir şereftir.
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Yüksel: Devlet Bey, ben AK Parti'den zaten hep aday adayı oluyordum. Aday adayı olmak için MHP'ye ihtiyacım yoktu.
MHP İl Başkanı İsmail Candemir: Hani Odunpazarı bizim kırmızı çizgimizdi? Erdoğan anlaşılan AK Parti'den sonra Osman Yüksel'i MHP'de de üstünü çizdirmiş! Yarın benimde üstümü falan çizmesin!

******
FIKRA
ORGANİZASYON HARİKA
Temel parmağını camla kesmiş. Telaşla yeni kurulan aile hekimliği merkezlerinden birine gitmiş. İçeri girince malum iki kapı çıkmış karşısına: Birinde hastalıklar, diğerinde yaralanmalar yazıyormuş. Durumuna uyan yaralanmalar kapısından içeri girmiş. Önüne yine iki kapı çıkmış: Birinde kanamalı, diğerinde kanamasız yazıyormuş. Kanamalı kapıdan girince yine iki kapı çıkmış karşısına: Hayati önemde olan ve hayati önemde olmayan.Hayati önemde olmayan kapısından girince kendini sokakta bulmuş. Evde sormuşlar:Temel sana iyi baktılar mı? -Hiç bakmadılar ama organizasyon harika

*************
NOSTALJİ
15 YIL ÖNCE 10 ocak sürprizi


Tarih: 10 Ocak 2004. Yer: Türk Büro-Sen Eskişehir Şubesi. Dönemin Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla' biz 'basın emekçilerine tatlı bir sürpriz' yapmıştı. Basın açıklaması için gittiğimiz sendika binasında 'kamu çalışanları ile birlikte günümüzü pasta keserek' kutlamıştık. 15 yıl öncesine ait fotoğrafta Gazeteciler Sadi Seda, Kemal Aydoğmuş, Nazan Koşarer, Ayhan Aydıner, Nazım Aydın, Deniz Çağlar Fırat, Murat Atikel, Serap Elmas Yıldırım, Türk Büro-Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Arıcı, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Battal Yılmaz ve diğer sendika yöneticileri yer alıyor...