CHP'de delege seçimlerine sayılı günler kala gurupların ilçe başkan adayları şekillenmeye başladı.

LAYIKIYLA YAPAR
Odunpazarı'nda Kazım Kurt'un İlçe Başkan adayı belli. Mevcut Başkanı Akın Sallarel muhtemelen Ekim 2017'de yapılacak kongrede Odunpazarı İlçe Başkan adayı olacak. Ahmet Ataç Grubu'nun adayı ise genç işadamı Serhan Taşdemir olacak. 'Parti içindeki çekişmelerden, kavgalardan uzak birleştirici, amaç doğrultusunda partinin kişilere değil, kişilerin partiye hizmet etmesini' savunan bir manifesto ile yola çıkan 'Bağımsız Grubu'nun adayı Harb-İş'in eski sendika Şube Başkanı Hasan Atak'ın olacağı öğrenildi. Sendika Başkanlığı döneminde ilkeli ve dik duruşuyla öne çıkan Atak, İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirebilecek bilgi ve birikime sahip. Akın Sallarel ve Serhan Taşdemir'de Odunpazarı İlçe Başkanlığını yapacak özelliklere sahipler.



BELDEN AŞAĞI SÖYLEVLER
CHP Ekim 2017'de üç adaylı bir Odunpazarı Kongresi yaşayacak. Kongre öncesinde birileri 'Bağımsız Grubu' gölgelemek için parti içerisinde dedikodu yaydıkları öğrenildi. Bağımsız Grubu'na önderlik eden kişi ile ilgili 'Kongre için Kazım Kurt ile anlaştı. Belediye'de müdür olacak, karşılığında Kurt'un adayını destekleyecek' şeklinde belden aşağı söylevler yayarak, kendi adaylarına prim sağlamak istiyorlar. Ancak bunu yaparak, büyük bir yanlışa izma atıyorlar. Parti içerisindeki inandırıcılıklarını kaybediyorlar. Tam tersine partililer arasında 'kendi adayları güçsüz olduğu bu dedikoduyu yayıyorlar' yorumlarının oluşmasına yol açıyorlar...

***


SANATÇI BAŞKANDAN ADALET ANITI
CHP'nin 26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale'de gerçekleştireceği Adalet Kurultayı'nın, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Kocadere Kamp Alanını'nda yapılmasına ilişkin başvurusu onaylandı. 4 gün sürecek kurultay tamamen adalet temalı etkinliklerden oluşacak. Konu hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl kurultayın, 'Devlette Adalet', 'Yaşamda Adalet', 'Mahkemede Adalet', 'Seçimde Adalet', 'Geçimde Adalet', 'Medyada Adalet', 'Eğitimde Adalet' ve 'İnançta Adalet' olmak üzere 8 ana başlıkta gerçekleştirileceğini vurguladı. Bingöl, kurultay sürecinde alana, vatandaşların adaletle ilgili yaşadıkları sıkıntıları aktaracakları bir 'Adalet Kutusu' koyacaklarını bildirirken ayrıca bir de 'Adalet Anıtı' düşüncelerinin bulunduğunu söyledi. Anıtın projelendirmesini bu alandaki başarılarıyla tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in üstlendiğini aktaran Bingöl, 'Nasıl bir anıt olacağı kamp alanında sergilenecek örnekte görülecek. Kurultayın ardından da anıtın inşaası başlayacak' dedi. Sevgili Müjdat Gezen'in kitabında yazdığı gibi 'Sanatçı Başkan Büyükerşen' çağdaş Türkiye'deki eserlerine bir yenisini daha ekleyecek. Umarım önümüzdeki süreçüe ülkemizde artık insan haklarına ve onuruna uygun hukuk kuralları işler.

***
FOTO ŞAKA:


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Harun Bey, AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıldönümünde sizden yüzde 16 zam istiyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Bugün CHP iktidarda olsaydı onlardan '94'ncü kuruluş yıldönümde sizden yüzde 94 zam istiyoruz' diyecek miydiniz?