İlimizde eğitim kurumları için yönetici mülakatları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devam ediliyor. Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olmak isteyenler ve yöneticilikte dört yıllık görev süresi dolanlar mülakata giriyor.

8 EYLÜL'DE
ATANACAKLAR
Mülakat değerlendirmesi 21 Temmuz'da tamamlanacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakat değerlendirmesi için üç komisyon oluşturdu. Komisyonların Başkanlıklarını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları yapıyor. Barış Hancı, Ali Pehlivan ve Muhittin Adıyaman başkanlıklarını yaptığı komisyonlarda değerlendirmeye alınan yönetici adaylarına içinde dört sorunun olduğu zarflar çekiliyor. Adaylara bu sorular soruluyor. Mülakat sonuçları 24 Temmuz'da sona erecek. Yönetici adayları mülakat sonuçlarına 25 -31 Temmuz tarihleri arasında itirazda bulunabilecek. Kesin sonuçlar 2 Ağustos'ta duyurulacak. Sözlü sınav sonuçları 3-7 Ağustos tarihleri arasında sisteme girilecek. 10 Ağustos'ta görevlendirmeye esas puanlar ilan edilecek. Mülakatta alınan puanların yüzde 50'si ile EK-1 puanının (Hizmet süresi, yöneticilikteki hizmet süresi, aldığı ödüller, yüksek lisans, doktora gibi kriterler değerlendirilecek) yüzde 50'si alınarak, sıralama yapılacak. 21-25 Ağustos tarihleri arasında Yöneticilik tercihleri alınacak. 28-31 Ağustos tarihleri arasında başvuruların onaylanacak. Başvuru sonuçları 5 Eylül'de açıklanacak. 8 Eylül'e kadar Müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcılarının yeni okullara görevlendirmeleri yapılacak.

OLUMSUZLUKLAR
VE NİMETLER
Eğitim camiası artık yönetici değerlendirmelerinde; 'torpil, adam kayırma, yandaş sendika üyesi olma' gibi etkenlerin yine başrol oynamasını istemiyor. Değerlendirmelerde 'Adalet, liyakat ve kul hakkı yenilmemesi' gibi kriterlerin gözetilmesini bekliyor. Son yıllarda yapılan değerlendirmelerde 'Adalet ve liyakat' gibi değerlerin çöpe atılmasının olumsuz etkilerini Bakan Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Teşkilatı ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen göğüslerken; nimetlerinden 'Ben bugüne kadar AK Parti'ye hiç oy vermedim' diyen bir şahıs ve başkanlığını yaptığı sendika yararlanıyor. Umarım artık bu kısır döngü bu yıl sona erer.

HEP YÜZ YÜZE
OLACAKLAR
Kültün ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, MKYK Üyesi Harun Karacan ve İl Başkanı Dündar Ünlü, değerlendirmelerin adil yapılması, 'kul hakkının yenilmemesi' için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine gerekli uyarıları yapmalıdır. Yöneticilik yapacak bilgi, birikim ve kabiliyete sahip olmayanların sırf 'yandaş sendika üyesi' diye koltuk sahibi yapılmasını önlemelidir. Devletine, Cumhuriyete, bayrağına bağlı olan, vatanını seven liyakat sahibi insanların sırf 'Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'e üye diye yönetici yapmayanlar bunun bedelini er geç öder. Yıllardır eğitimde yaşanan 'adaletsizlikte başrol oynayan' Milli Eğitim Yöneticileri ve sendikacılar Eskişehirli olmadıkları ve Eskişehir ile hiçbir bağları bulunmadıkları için gün gelir, şehri terk ederler. Ömürlerinin sonuna kadar Eskişehir'de yaşayacak olan Odunpazarlı Harun Karacan, Muttalipli Dündar Ünlü haksızlığa uğrayan eğitimcilerle, aileleriyle hep yüz yüze gelecektir. Bundan dolayı artık masaya yumruklarını vurup, sendika odalarında, kafe köşelerinde hak etmeyenlerin yönetici yapılmasına engel olmalılar…
----------------------------------------
FATİH FEN'DE TEHLİKE
ÇANLARI ÇALIYOR

Yönetici değerlendirmeleri sonrasında aralarında Fatih Fen Lisesi, Salih Zeki Anadolu Lisesi Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi, Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çamlıca Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Yavuz Selim İlkokulu, Ali Rıza Efendi İlkokulu, Sabri Kılıçoğlu Ortaokulu, Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürkİmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Şeker İlkokulu, Havacılar İlkokulu, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu, Korgeneral Lütfi Akdemir İlkokulu, Cemalettin Gökay Anaokulu Odunpazarı, Seyitgazi ve Sivrihisar Halk Eğitim Merkezleri'ninde olduğu kadrosu boş olan 73 okul yeni müdürlerine kavuşacak. Eskişehir'in 'bir numaralı okulu' olan Fatih Fen Lisesi'nin uzunca bir süredir müdürü yok. Proje okulu olduktan sonra büyük atağa geçen Eskişehir Anadolu Lisesi böyle giderse Fatih Fen Lisesi'ni geçer. Bundan dolayı birinciliği kaybetme konusunda 'tehlike çanları çalan' Fatih Fen Lisesi'ne atanacak yeni müdür 'Ahbap çavuş ilişkisiyle' belirlenmemeli. Gerçekten bu okulu toplayacak, geliştirecek bilgi ve birikime sahip bir eğitimci Fatih Fen'e Müdür yapılmalı. Atanacak Okul Müdürü Matematik, Fizik, Kimya veya Biyoloji branşlarından olmalı.
----------------------------------------------

SAHTE HESAPLI MÜDÜR
Eskişehir'de bir okul müdürü var. Pardon Müdür Vekili! Aklınca fake (sahte) hesap açarak, üyesi olduğu sendika başkanının tetikçiliğini yapıyor. O'nu eleştiren gazetecilere ve eğitimcilere seviyesiz şekilde gider yapıyor. Ancak onun kim olduğunu eğitim camiasında herkes biliyor. Bu sahte hesaplı yönetici, sendika başkanına yaptığı hizmetlerin karşılığı olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na Müdür yapılmak isteniyormuş. Bu şahıs değil Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na, hiçbir okula yönetici yapılmamalı.
Sendika Başkanı sahte hesabın arkasına sığınarak bir eğitimciye yakışmayacak şekilde klavye külhanbeyliği yapan bu şahıstan eminim çok memnundur. Ancak eğitim camiası onun yaptıklarından memnun değil…
------------------------------------------
NOSTALJİ
29 YIL ÖNCE SOLDA BİRLEŞME YEMEĞİ

29 yıl önce. Tarih 10 Şubat 1986. Yer Ekrem Restaurant. Sosyal Demokrasi Partisi( SODEP) ve Halkçı Parti (HP)'nin birleşmesinden sonra her iki partiye mensup yöneticiler hep birlikte yemek yiyor. Solda Birleşmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Masada 'Halk Beni İstiyor' sözüyle ünlenen dönemin en ünlü avukatlarından olan eski İl Başkanı merhum Demircan Arıkan, Erman Gölet'in eğitimci babası merhum Ali Gölet, Zeki Ünal, Nihat Çuhadar, Dişçi Yüksel, Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Ekber Özkaya ve merhum Eyüp Pınar yer alıyor. Demircan Arıkan birleşme sonrası oluşan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)' nin İl Başkanı oluyor. Masada o gün 33 yaşında genç parti yöneticisi olan Zeki Ünal bir yıl sonra SHP Milletvekili seçiliyor.
------------------------------------
FOTO ŞAKA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Hocam 2019'da bırakırsanız, ben AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurum
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Nabiciğim, CHP'de yeteri kadar kendini veliaht ilan eden var. Bir de sen çıkma.