Bir yıl önce Türkiye serviste unutulan 3 yaşındaki Alperen'in ölümüyle sarsılmıştı. İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Şahin, uyuduğu okul servisinde unutulunca havasızlıktan yaşamını yitirmişti.

MİLLİ İRADE İLKOKULU'NDA
Alperen olayının aynısı ilimizde de yaşandı. Allah'a çok şükür ki serviste unutulan öğrenci yaşamını yitirmedi. Skandal olayı Muttalip'te 'tam gün eğitim verildiği' için velilerin rağbet gösterdiği Milli İrade İlkokulu'nda yaşandı. Servisle evinden okula gelen 1. Sınıf öğrencisi uyuduğu için araçta unutuldu. Servis şoförü ve görevli rehber personel uyuyan öğrenciyi fark edemedi. Diğer çocukları okula bırakan servis aracı uyuyan öğrenciyle birlikte geri döndü. Öğrencinin dönüş yolunda uyanmasıyla durumu fark eden servis şoförü onu ailesine teslim etti. Aile çocuklarını tekrar okula götürürken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu skandal olay ile ilgili soruşturma başlattı.

MÜDÜR ÖZEN'DE
TEPKİ GÖSTERDİ
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e bu olayı sordum. Özen; 'Maalesef bu olay yaşanmış. Konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirdim. Servis şoförlerine ve rehber personele gerekli eğitimleri verdik. Ben onlara öğrenci için hayati önemi olan bir ilaç koltukların arasına düşebilir. Öğrencileri okula bıraktıktan sonra aracın içini iyice araştırın. Bir ilaç bulursanız, derhal okula teslim edin diyorum. O kadar verilen eğitime rağmen bırakın yere düşen ilacı bir öğrenciyi serviste unutmuşlar. Ya çocuk uyanmasaydı, kapalı bir garajda araç içerisinde mahsur kalsaydı. Allah'tan böyle üzücü bir olay yaşanmadı. Çocuğumuzun sağlık durumu iyi. Bu ihmal ile ilgili gerekli işlemler yapılacak' diye konuştu.

DERS ÇIKARILMALI
Ne kadar eğitim verilirse verilsin,' insanlar yaptıkları işe saygı göstermedikleri' sürece bu tür 'ölümcül hatalar' olur. Çocuğu araçta unutarak, onu hayati tehlikeye atanlara 'gerekli uyarı veya cezalar' verilmeli. Bu konuda tüm okullara uyarılar yapılaraka, servis içerisinde yeni Alperenlerin ölmelerine izin verilmemeli. Araç içerisinde unutulan minik öğrenci ve ailesine geçmiş olsun diliyorum. 'Bir musibet bin nasihattan iyidir' sözünde olduğu gibi ilimizde öğrencileri taşıyan servis şoförleri ve görevli rehber personeller bu olaydan gerekli dersleri çıkarırlar...
-----------------------------------------------------
ATATÜRK'ÜN SON SÜVARİSİNDEN
CUMHURİYET DÜŞMANLARINA

Türkiye Cumhuriyetinin 'Profesör Doktor' ünvanlı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'Kurtuluş Savaşı'nı keşke Yunan kazansaydı' '10 Kasım'da 9'u 5 geçe kenefe gidin' diyen Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu'nu 9 Kasım'da yaptığı ziyaret tepkilere yol açtı. Kendine 'Tarihçi' süsü veren Mısıroğlu İstiklal Marşımızın Yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy'a da ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu.Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli Erbaş'ı istifaya çağırdı. Meral Akşener görevden alınmasını istedi. Son yıllarda 'İstiklal Marşı' üzerinden siyaset yapan iktidar temsilcilerinin bu ziyareti savunmaları dikkat çekti. 'Bizim andımız İstiklal Marşımızdır' diyeceksin. Sonra Marşı yazan Mehmet Akif'e ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan şahsı hastanede ziyaret edeceksin. Daha sonra ziyaret edenleri de savunacaksın. Bu ne perhiz ne lahana turşusu demezler mi? Bu ziyaret skandalı beni yıllar öncesine götürde. Atatürk'ün son süvarisi olan Eskişehirli İstiklal Savaşı Gazisi merhum Yakup Çavuş (Satar) Kurtuluş Savaşı anılarını anlatırken; 'Düşman sadece Yunan gavuru değildi ki yavrum, İngilizi vardı, Fransızı vardı, italyası vardı, Rusyası vardı, ermenisi vardı... Bir de bunlara yardım eden bizim hocalar vardı, şeyhler vardı, ağalar vardı, hainler vardı... Vardı da vardı... Çok şükür bizim bir Allah'ımız vardı bir de Mustafa Kemal Paşamız... ' demişti.

------------------------------------------------
NOSTALJİ
İZ BIRAKAN VALİ ALİ FUAT GÜVEN

21 yıl önce. 10 Kasım 1997. Dönemin Valisi Ali Fuat Güven Seyitgazi İlçesi'nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne katılıyor. O'na Seyitgazi Belediye Başkanı Süleyman Arif Ünal ve ilçenin genç kaymakamı eşlik ediyor. 1954 Erzincan Kemaliye doğumlu olan Ali Fuat Güven 38 yaşında Eskişehir Valisi oldu. DYP-SHP Koalisyon Hükümeti döneminde 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. 2003 yılında Uşak Valiliğine atanan Güven 2005 yılında emekli oldu. Güven, çok sert ve disiplinli bir Vali'ydi. Tam bir devlet adamıydı. Yapılan ihaleleri titizlikle inceler, yanlış yapan bürokratlara çok sert davranırdı. Devletin tek kuruşunu zarara uğratan müdürlere acımazdı. Hemen soruşturma açar, onları açığa alırdı. Eskişehir'de başarılı hizmetlerde bulundu. İz bırakan ve unutulmayan Valiler arasında yer aldı.
-------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa:
Kazım Başkanım transfer yasağı kalkarsa Halil Ünal şampiyonluğa oynayan takım oluşturur mu?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Vallahi şampiyonluğa oynayan takım oluşturursa, ES ES'in başında Ersun Yanal mı olur, Bülent Uygun mu olur bilemem? Bildiğim tek şey, sen olmazsın.
--------------------------------------------
FIKRA
Şizofrenik
Düşünceler

-Ofsaytı bilen kadından uzak duracaksın. Ofsaytı bilen kadın Hakan diye kaydettiğin Ece'yi de bilir, yemeğe çıkardığın sözde amcanın kızını da…
-Türk kızları mı Rus kızları mı deseler hiç düşünmeden Türk kızları derim. Çünkü düşünürsem Rus kızları derim…
-Bakkalda 10 kuruş eksiğim çıktı cebimdeki sakızı uzattım, afalladı. Gün intikam günüdür bakkal amca!
- Az önce Fransız bir turist Sultanahmet'e nasıl gideceğini sordu, ben de onu Sultangazi'ye yolladım. Fransa, bu daha başlangıç..!
- Düğün videomuzu tersten oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor. Karım salondan çıkıp arabaya binip gözden kayboluyor. Süper!
-Sen gittikçe güzelleşiyorsun.... git.... gitttt..... gitttt daha git.....
-Bilgisayar önce masaüstüne, sonra dizüstüne, daha sonra cebimize girdi. Eğer böyle devam ederse gireceği yerin düşüncesi ürkütüyor beni.