Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında artık 'Muamelat ve Ukubat' adlı bir ünite de yer alacak.

EL KOL KESME
Muamelat ve Ukubat, İslam hukukunda şeriat kurallarının yer aldığı başlıklar olarak biliniyor. Muamelat; kişisel, toplumsal ve yönetsel eylemlerin şeriat düzenindeki karşılığını ifade ediyor. Ukubat ise şeriata göre suç kabul edilen eylemlere / fiillere verilecek cezaları ifade ediyor. Artık okullarda çocuklarımız bu derslerde, 'şeriata göre el kol kesme cezası, kısas cezası, diyet, recm cezası, evlilikte eş sayısını, şeriata göre eş boşamayı' öğrenecekler. Anlayacağınız eğitimde şeriatın ayak sesleri önümüzdeki yıldan itibaren hissedilmeye başlayacak.

FEN LİSELERİ AÇIN
'Dindar nesil yetiştireceğim' diye ihtiyaçtan fazla İmam-Hatip ortaokulları ve İmam-Hatip liseleri açtılar. O da yetmedi, Şimdi de normal ortaokul ve liselerde imam-hatip sınıfları açmaya başladılar. Düz liseleri kaldırarak, Anadolu Liselerini kazanamayan öğrencileri bu okullara yönlendirerek, açtıkları imam-hatipleri doldurmaya çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni mantar gibi İmam-Hatip okullar açarak, kalkındıramazsınız. İmam-Hatipten fazla Fen Liseleri açarsanız bu ülkeyi kalkındırırsınız. Meslek Liselerinde sanayide istenilen ara insan gücünü yetiştirirseniz vatanımızı kalkındırırsınız. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok. Türkiye ancak çalışarak, üreterek bir yerlere gelebilir.


***
KARACAN SAKALLARINI KESTİ
KULİSLER HAREKETLENDİ
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan dün Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 'Eskişehir'in Yıldızları Parlıyor Projesi' ödül törenine katıldı.
YENİ KABİNEDE
Törende Karacan'ın kirli sakallı görüntüsü dikkat çekti. Uzun yıllardır sakal ve bıyık bırakmayan Mevlüt Çavuşoğlu, Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu, Akif Çağatay Kılıç Başbakan Binali Yıldırım'ın kabinesine girdikten sonra bıyık bıraktılar. Bundan dolayı Karacan'ın son sakallı hali, 'Yeni kabinede Bakan olacak' yorumlarına neden oldu. 50 kişilik MKYK'ya girerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'A Takımı'nda kendine yer buldu. Karacan yeni kabinede bakan olması halinde Eskişehir siyasetinin son yıllarda yükselen en büyük yıldızı olacak…
BAKAN OLDUĞUNDA YİNE BIRAKIR
Yukarıdaki bu yazıyı 8 Haziran 2017'de kaleme almıştım. 'Kirli Sakal Bakanlık Sinyali mi?' başlıklı yazımda yaptığım bu yorum Eskişehir siyasi çevrelerinde tartışmalara neden olmuştu. AK Partililerin büyük çoğunluğu, Karacan'ın yeni kabinede Bakan olmasını istiyordu. Sakal olayı da bu konuda 'bir simge' haline gelmişti. Karacan Pazar günü 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday olan Nevzat Önder'in oğlu Emre ile Mihriban Kösem'in nikah şahidi oldu. Törende Karacan'ın bir süre önce bıraktığı sakallarını kesmesi dikkat çekti. Hatta merasime katılanlardan bazılarının, 'Galiba Karacan'ın Bakan olma ihtimali azalmış ki sakallarını kesmiş' diye yorumlarda bulunduğu belirtildi. Karacan'ın zaten şimdiden sakal ve bıyık bırakmasına gerek yok. İleri süreçte Bakan olduğunda sakal ve bıyığını yeniden uzatır, olur biter…


****
DAİRE MÜDÜRLERİNE
'TATLI DİL' TALİMATI
Eskişehir'e atanan Vali Özdemir Çakacak dün görevine başladı. Çakacak için karşılama töreni yapıldı. Çakacak tören sonrası kamu çalışanlarına ve daire müdürlerine tavsiyelerde bulundu. Çakacak, 'Milletimize hizmet ederken ana felsefemiz, ulaşılabilir olmaktır. Ben Kırşehir'de görev yaptım. Ahi Evran'ın memleketinde ve Kırşehir'de görev yaptığımız süre içerisinde biraz daha derinlemesine bilgi sahibi oldum Ahi Evran felsefesi ile. Ahi Evran der ki 'elin kapın sofran açık olsun güler yüzlü olun tatlı dilli olun.' Biz sadece bu ilkeyi kamu yönetiminde vatandaşlarımıza karşı uygularsak, vatandaşımızın devletine olan güveni artar. Toplumsal huzura toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Onun için kamu görevlisi tüm arkadaşlarımdan benim ricam kapılarımızın vatandaşımıza açık olması. Kapının vatandaşa açık olması demek tabi ki ulaşılabilir olmak demektir. Göreve başladığımız günden bugüne kadar hep felsefem şu olmuştur. Daire müdürü arkadaşlarıma da tavsiyemiz, vatandaşlarımıza karşı tutumumuzla ilkemiz kendimiz, eşimiz, annemiz, babamız ve çocuklarımız bir resmi daireye gittiğinde nasıl davranılmasını istiyorsak bizler de böyle davranmak zorundayız. Böyle davranırsak vatandaşın gönlüne girmiş oluruz. Vatandaşımız aslında ilgi istiyor. Gösterilen tatlı dil vatandaşın resmi dairlerden huzur içerisinde ayrılmasına vesile olur' dedi. Umarım daire müdürleri yeni Vali'nin bu talimatını yerine getirir. Resmi dairelerde vatandaşlara tatlı dil gösterilir…



***
MEKANI CENNET OLSUN


Eskişehir'in önemli Karikatür sanatçılarından birisi olan Beytullah Heper önceki gün son yolculuğuna uğurlandı. Eskişehirspor'un efsanevi futbolcusu ve eski kaptanı Fethi Heper'in ağabeyi Beytullah Heper'in cenaze namazı, ikindi namazına müteakiben Alaaddin Camii'nde kılınarak Asri Mezarlığına defnedildi. Beytullah Heper'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Heper ailesine baş sağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum.



**
NOSTALJİ
ESKİŞEHİR'DE PAPATYALAR TOPLANTISI


Yıl 1986. Yer Ekrem Restoran. Dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı kurmuştu. Vakfın işareti Papatya olduğu için, kadın üyelerine 'Papatyalar' deniliyordu. Tarihi Fotoğrafta; Vakıf çalışması kapsamında Eskişehir'e gelen Semra Özal, Eskişehir Belediye Başkanı merhum Sezai Aksoy ve eşi, Garnizon Komutanının eşi ve dönemin Valisi Hanefi Demirkol'un eşi ile birlikte yemek yiyor. Fotoğrafta Restoranın genç Salon Şefi Mustafa Taşlak'ta yer almış. Taşlak şu anda CHP Tepebaşı İlçe Yöneticisi. O yıllarda Papatyalar çok etkindi. Siyasetçi, bürokrat, işadamı eşlerinden oluşuyordu. Hepsi çok iyi eğitimliydi. Toplu nikah, sünnet törenleri yapıyorlardı. Dönemin muhalefet partileri ise Papatyalar ile dalga geçiyordu. O sırada Papatyalar, sevilen Sanatçı Nilüfer'in bir şarkısına alınganlık göstermişler. Nilüfer'in 'Boş Şeyler' adlı şarkısının 'Geç canım geç bunlar boş şeyler/Hoş gelir insana boş şeyler /Aldatır papatyalar seni /Çok üzülürsün sonunda' sözleri sakıncalı bulunarak, TRT'de söylenmesi yasaklanmıştı. Nilüfer yasaklanan bu şarkısını yıllar sonra Semra Özal'ın önünde de söylemişti. Vakıf 1991 yılında kapandı.



***
foto şaka

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Cemalciğim yürümekten çok yoruldum. Genel Başkan umarım bir defaki sefer yürüme yerine oturma eylemi yapar. Ben vallahi çok iyi otururum.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Sinan Başkan güneş altında oturmak da seni yorar. Genel Başkan en iyisi senin yaptığın gibi tweet atarak eylem yapsın. Sende klimalı odanda onun tweetlerini paylaşırsın, olur biter.