Olimpizm yaşam felsefesidir.
'Her kıtadan sporcuların bir araya gelip, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde, sporun çoşkusunu yaşamalarını ilke edinen, vücut, zihin ve ruh niteliklerini dengeli bir şekilde birleştirmelerini sağlayan, bedene iradeye ve zihne özgü nitelikleri yücelterek dengeli bir biçimde bütünleştiren bu sayede birbirini anlayan ve saygı duyan insanların yer aldığı bir dünya yaratılması fikrini benimseten, spor olayının temel özelliklerinden hareketle, ortaya koyulmuş bir dünya görüşü ve bir yaşam anlayışıdır.'
Olimpik şartın 8. Maddesi: 'Spor yapmak bir insan hakkıdır. Her birey, gereksinimleri doğrultusunda spor yapmak olanağına sahip olmalıdır.' Demektedir.
Evet spor yapmak her bireyin eşit haklara sahip olarak spor yapması hakkını getirir. Olimpizm ve fair play ise ayrımcılığa karşıdır.
Sporcular ayrımcılığa maruz kalmadan spor yapma, yarışmalara katılma hakkına sahiptir.
Sonuçta her sporcu kendi bedensel ve zihinsel sağlığının yanı sıra ülkemizi temsil etmek için, bayrağımızı dalgalandırmak için milli şuurla hareket eder.
Belki de gelecekte ülkemizin Bayrağını dalgalandıracak sporcuyu, bilinçli yada bilinçsiz yapacağınız bir davranışla spora küstürebilirsiniz. Bu da ülkeye yapılan ciddi bir darbedir.
Zaten haksızlık bilinçli yapılıyorsa, vatan hainliğiyle eş değerdir.
EVLATLARIMIZ SPORCULARIMIZ
Bir sporcunun sizin yanınızda spor yaparak adım adım büyümesi canınızdan bir parça olması demektir. Evladınız olması demektir.
Birde velileriniz Kulübüne Aidiyet duygusu ile bağlanmışsa, sırtınız yere gelmez. İyi günde kötü günde hep birliktesinizdir. Sizde büyük bir şevkle yolunuza devam edersiniz.
Bütün yıl çalışır çabalarsınız, birlikte ağlar, birlikte gülersiniz.
Yani bir sporcu kolay yetişmez.
Bazen sporcunun psikoloğu olursunuz,
Bazen sporcunun doktoru olursunuz,
Bazen sporcunun Beslenme uzmanı olursunuz.
Olursunuzda olursunuz
Antrenörlükle birlikte sporcunun her şeyi olursunuz.
Anlayacağınız bir sporcu kolay yetişmez.
***
Hafta sonu il turnuvaları yapıldı. Turnuvada belden aşağı yapılan vuruşlar yasak vuruşlardır. Bir kaç sporcum belden aşağı yapılan darbeler sonucunda sakatlanma yaşadı. Haftaya Türkiye Şampiyonası var ve şu an tedavi görüyorlar.
Üst üste belden aşağı vuruş yapan rakipleri ise ceza almadı.
Bizim sporcularımız ise, asla belden aşağı vuruş yapmadı.
Hakemlerimizden bir tanesi tebrik etti. Sporcularınız çok adaletli müsabaka yapıyor ve ayakları sürekli yukarda, esneklikleri çok iyi diye.
Her zaman olduğu gibi adil yarıştılar ve her zorluğa rağmen, Altın ve gümüş madalyalarını aldılar.
Sporcularımızı, Antrenörümüz aynı zamanda muhtar olan canan hocamı ve velilerimizi canı gönülden kutluyorum.
MADALYALARI KAZANAN, BAL VEREN ARI SPORUN ARI GİBİ SPORCULARINI FAİR PLAY ÇERÇEVESİNDE YARIŞTIKLARI İÇİN TEBRİK EDİYORUM. BU BAŞARI HEPİMİZİN.