20 Ekim 1991 seçimlerinde SHP'de Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal örgüte hakimdi.

SIFIR ÇEKTİ
Ancak Cevdet Selvi'nin 'birinci sıra adayı olmasını' engelleyemedi. Selvi birinci sırada, Ünal ikinci sırada aday oldu. O seçimlerde SHP koalisyon ortağı olurken; Eskişehir'de 'sıfır' çekti. Tek milletvekili bile çıkaramadı. 24 Aralık 1995 seçimlerinde CHP'de yine Zeki Ünal örgüte hakimdi. 'Hakim huzurunda olmayan bir önseçim' yapıldı. Zeki Ünal birinci, Kazım Kurt ikinci çıktı. 1. sırada Zeki Ünal, 2. Sırada Kazım Kurt aday oldu. CHP 'bu seçimlerde de sıfır' çekti. Tek vekil bile çıkaramadı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde CHP'de Kazım Kurt örgüte hakimdi. Hakim huzurunda yapılmayan önseçimde Kazım Kurt birinci çıktı. Zeki Ünal ikinci oldu. 1. sıra adayı Kazım Kurt, 2. sıra adayı Zeki Ünal oldu. Bu seçimlerde 'CHP baraj altında' kaldı. Eskişehir'de durum daha vahimdi. Sadece 'yüzde 6 oy' alabildi. CHP Genel Merkezi 3 Kasım 2002 seçimlerinde örgütü hiç dikkate almadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı 'Cevdet Selvi birinci sıra adayı olarak tepeden' geldi. Kemal Derviş 'torpiliyle dönemin ETO Başkanı Vedat Yücesan ikinci sırada' yer buldu. Mehmet Ali Arıkan'da üçüncü sıraya yazıldı. Eskişehir örgütüne dikkate almayan CHP 'üç seçim sonra ilimizde milletvekili çıkarmayı' başardı. Bu seçimde AK Parti ve CHP üçer milletvekili çıkardı. Selvi, Yücesan ve Arıkan milletvekili seçildiler.

BÜYÜKERŞEN VEKİL YAPTI
22 Temmuz 2007 'seçimlerinde Önder Sav'dan büyük destek alan İsmet Süder örgüte' hakimdi. O seçimde 'birinci sıraya DSP kontenjanından Tayfun İçli' geldi. İsmet Süder'in 'desteklediği Murat Sönmez ikinci sırada' kendisine yer buldu. CHP o seçimlerde iki milletvekili çıkardı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'de Erman Gölet örgüte hakimdi. Kongrelerde 'Kazım Kurt-Erdal Caferoğlu Grubunu' hep yeniyordu. Ancak kongrelerde hep yenilen Kazım Kurt, Yılmaz Büyükerşen sayesinde aday listenin ikinci sırasındaydı. Birinci sıraya kontenjan aday olarak Süheyl Batum geldi. Gaye Usluer'de Büyükerşen sayesinde üçüncü sıraya yazıldı. Örgüte hakim olan 'Erman Gölet Grubunun hiçbir görüşü' dikkate alınmadı. CHP bu seçimde de Eskişehir'de iki milletvekili çıkardı. Kurt '1995 ve 1999 seçimlerinde örgütün desteğiyle' aday olmuş ama seçilememişti. Aynı Kurt 2011 seçimlerinde 'Yılmaz Büyükerşen tarafından' aday yapıldı. Ve milletvekili seçildi.

DELEGELER HESABI YAPANLAR
7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP milletvekili 'aday listesinin ilk üç sırasını' Büyükerşen yazdı. Yine örgütün dediği olmadı. Sonuç hüsran mı oldu? Hayır 'CHP açısından tam bir zafer' oldu. CHP Eskişehir'de 'makus talihini yenerek', ilk defa bir seçimde Eskişehir'de birinci parti oldu. Bu örnekler gösteriyor ki; 'halkta karşılığı olmayan insanlar örgüte hakim olsa bile' seçilemiyor. Önemli olan 'parti içerisinde kongreleri kazanmak değil, halkın gönlüne' girmektir. CHP'de bir yerlere aday olabilmek için 'bugün delege hesabı yapanlar geçmişte yaşananları' unutmamalı. Çünkü onlar aday olduğunda 'delegelerin değil, halkın oylarıyla' seçilecektir.
-------------------------------------------------------
YUNUS EMRE DEVLET
HASTANESİ TESLİM ALINDI MI?

Son günlerde sık sık gündeme gelen Yunus Emre Devlet Hastanesi ile sürekli bilgi yağmuru geliyor. TOKİ'nin 'bu binayı teslim almadığı' iddia ediliyor. Yüklenici firmanın 'binayı Hastane Müdürüne teslim ettiği' öne sürülüyor. Teslim sırasında da 'birçok eksiğe rağmen müdürün imza attığı' iddia ediliyor. Yüklenici 'firmaya ait yat ile bu müdürün ve hastanede teknik serviste görevli iki teknisyenin uzun süre tatil yaptıkları' yüksek sesle dillendiriliyor. Hatta o dönemde radyoloji alanında yapılacak kurşun ihalesinin yapıldığı bir dönemde 'ihaleye girecek firmaların yatta tatil yapan bu müdür tarafından tehdit edildiği' belirtiliyor. Hatta bu müdürün ihaleyi kazanan şirket yetkilerine 'bu işi şu firmaya bırakın yoksa benden çekeceğiniz var' dediği iddia ediliyor. İhaleyi alan firmaya çok ağır baskılar oluşturulmuş. Ve bunun neticesinde Hastane Müdürü görevden el çektirilmiş. Ama daha sonra ne oldu ise soruşturma dahi açılmamış. Şimdi merak ediyoruz Bu hastaneyi kim teslim aldı? Neden Başhekim imza atmadı? TOKİ binayı devraldı mı? Hakkında yenilir yutulur iddialar bulunan bu müdür ile ilgili İl Sağlık Müdürü işlem yaptı mı? Bu müdür bugün hala nasıl görevde?
--------------------------------------------------------
MARDİN'İN KAYYUM BELEDİYE BAŞKANI MERCAN'IN ENİŞTESİ

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Mardin'e ikinci kez kayyum olarak belediye başkan vekili olarak atanan Mustafa Yaman AK Parti'nin eski Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın eniştesi. Yaman, Mercan'ın kız kardeşi Gülseren hanımla evli. Bir önceki dönemde de kayyumluk yapan Yaman, belediye bütçesinden yaptığı 164 bin 550 liralık kuruyemiş harcaması ile gündeme gelmişti.
------------------------------------------------------------
NOSTALJİ
TÜRKÜLERİ ÖKSÜZ KALDI

Yıl 1998. 21 yıl önce Merhum Ali Gürlü'nün yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendiği Bengi Programını kentimizin yetiştirdiği önemli bir değer olan Tevfik Eriş ve seslendirdiği 'Evreşe Yolları', 'Zühtü', 'Hop Taraleylim', 'Bir Of Çeksem', 'Zühre', 'Denizin Dibinde Hatçem' türküleriyle bir döneme damgasını vuran Şakir Öner Gülhan katılıyor. Kentimizin yetiştirdiği değerli sanatçı Ali Gürlü'yü dün kaybettik. 1947'de Mahmudiye'de doğan Ali Gürlü lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra 1966'da TRT'nin açtığı stajyer sanatçı adayı sınavını kazanarak İstanbul Radyosu'nda çalışmaya başladı. TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Ali Gürlü birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle Türkiye'de türkü severlerin gönlünde taht kurdu 1997'de kendi isteğiyle emekli oldu. 'Ben Gidiyorum Yoluma Ayşem', 'Çekemedim Akça Kızın Göçünü' türküleri Gürlü sayesinde dillerden düşmedi. Gürlü için bugün TRT İstanbul Radyosunda tören düzenlenecek. Gürlü'nün cenazesi, öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Kanlıca Mezarlığı'nda defnedilecek. Türküleri öksüz kalan Gürlü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun...
-------------------------------------------
FOTO ŞAKA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
Binali abi kayyum atayarak, üç belediye nasıl geri aldım, gördün mü?
Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Belediyeleri almak bu kadar kolaydı da beni neden iki kere üst üste neden aday yapıp da karizmamı çizdirdiniz?
---------------------------------------------------

FIKRA
BENDE ONU MERAK EDİYORUM

Adamın biri büyükçe bir kümese dalmış. Tavukları ve yumurtaları çalarken suçüstü yakalanmış. Mahkemede 'avukat isterim' diye tutturunca hakim şaşkın bir halde, 'Kümesten tavukları çalarken suçüstü yakalanmışsın, kümes de senin olmadığına göre avukat sana ne yapacak?' diye sormuş. Hırsız gayet sakin bir tavırla 'Valla hakim bey ben de onu merak ediyorum!' diye cevap vermiş.'