Araçlardaki güvenlik sistemleri hakkında tüm sürücülerin yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir. Araçlarda kazaları önlemeye yönelik güvenlik sistemleri ve kaza anında sürücünün yaşamını korumaya yönelik güvenlik sistemleri kullanılmaktadır.
ABS FREN SİSTEMİ
Tekerleklerin kilitlenmesini önleyen bir fren sistemidir ABS, sürücülerin tehlikeli durumlarda aniden frene basarak kaza yapmalarına sebep olan arabanın savrulması tehlikesini önlemektedir.
ASR FREN SİSTEMİ
Ani frene basılması durumunda araba patinaj çekecektir bu durum tekerleklerin çok hızlı dönmeye başlamasıdır. ASR sistemi tekerlek süratini kontrol altına alarak kaza risklerini ortadan kaldırmaktadır.
ASC FREN SİSTEMİ
Yağışlı havalarda, kaygan zeminlerde fayda sağlayan ASR fren sistemi ile benzer özellik gösteren bir fren sistem kurulumudur, ani kalkışlarda ve duruşlarda aracın savrulmasını önlemekte etkilidir.
ESP FREN SİSTEMİ
ESP için bir tür akıllı fren sistemi de denilebilir, viraja girerken aracın yavaşlatılması her sürücünün bilmesi gereken sürüş bilgisi ile ilgili bir bilgi olmasına rağmen ESP sistemi sürücünün acemice davranması, aracı yavaşlatmaması durumunda bu yanlışı algılayıp aracı yavaşlatan bir sistemdir.
EBD FREN SİSTEMİ
Elektronik fren sistemi, sürücü tarafından frene basıldığı anda tekerlere uygulanacak basıncı yöneten bir işlevi yerine getirmektedir.
DSC FREN SİSTEMİ
Araçlarda denge üzerinde etkili olan bir kurulum, DSC aracın savrulmasını önleyici etki sağlıyor. Araçların motor aksamı ile ilgili uygulanan güvenlik önlemlerinin yanında aracın sürüş bölgesine de uygulanan sürücünün yaşamını korumaya yönelik güvenlik uygulamaları bulunmaktadır.
Kaza anında sürücünün en az darbe ile kurtulmasını hedefleyen güvenlik uygulamalarını içeren donanımlar sürücünün bulunduğu bölümde konumlandırılmıştır. Emniyet kemerleri, hava yastıkları, sürücünün başındaki zedelenmeleri önleyen başlıklar bulunmaktadır.

///

DÜNYANIN EN HIZLI
OTOMOBİLİ
Dünyanın en hızlı ve en güçlü otomobili Cenevre Motor Fuarı'nda tanıtıldı. Pininfarina Battista marka elektrikli otomobil maksimum hızı 400 km'ye ulaşıyor. Fiyatı ise 2,6 milyon dolar. İtalyan Automobili Pinanfarina şirketi, Battista'nın iki saniyeden az bir sürede 0'dan saatte 100 km hıza çıkabildiğini, 12 saniyede 300 km hıza ulaştığını ileri sürdü.
Maksimum hızı saatte 400 km'yi bulan araç tek akü ile 450 km yol alabiliyor.
Fren beygir gücü 1.900 ile Formula 1 araçlarının iki katı düzeyinde.

///

VW, TÜRKİYE YERİNE
SIRBİSTAN'I SEÇTİ
Alman otomotiv şirketi Volkswagen'in (VW) yurt dışında yeni fabrika yatırımı için görüşmeleri hızlandırdığı, en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Türkiye'nin ekonomik gelişmelerden dolayı şansını kaybettiği öne sürüldü. Sırp medya kuruluşu Vecernje Novosti ise bu ayın başında konuyu gündemine taşıyarak, VW Group'un Skoda ve Seat markalarının üretimi için Sırbistan'ı seçtiğini söyledi.