2017-2018 Eğitim dönemi için kayıtlara başlayan bazı özel okulların okul ücretlerindeki aşırı fiyat artışları velilerin şikayetlerine yol açıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı velilerden gelen yoğun şikayetler üzerine özel okulların ücret artışlarına sınırlamalar getirdi.
Özel okullarartık okul ücretlerine gelişigüzel zam yapamayacak.
Tavan artış oranı hesaplanırken'Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi+Tüketici Fiyat Endeksi/2'oranına en fazla %5 ilave artış yapılabilecek.
Ücret artış kuralına uymayan kurumlara önce para cezası ardından kapatma cezası uygulanacak.

ÖZEL OKUL SAYISINDA %100 ARTIŞ
Özel okul yatırımlarına verilen teşvikler, velilere verilen eğitim-öğretim desteği, dershanelerin temel liselere dönüşmesi sonucu, özel okul ve özel okullarda okuyan öğrenci sayılarında %100'e varan artışlar oldu.
Eskişehir de de son dönemde çok sayıda özel okul açılmakta.
Bazı özel okullar çok güzel okul binaları,kampüsler yaparken bazı okullar ise değişik işyerlerinin eski binalarınıhızla özel okula dönüştürüyorlar.
Umuyoruz; okul binalarının 'Standartlar Yönergesine' uygunluğuna dikkat edilir ve okullar arasında'çifte standart' uygulanmaz.

EMPERYALİZM'İN EĞİTİMMAŞALARI
FETÖ/PDY ihanet şebekelerine önceden tüm desteklerini veren ve daha sonra aldatıldıklarını anlayanlareğitim sektöründe FETÖ'den boşalan alanların yeni tarikat ve cemaatlerce doldurulması konusunda dikkatli olmalıdır.
Yeni yayınlanan'Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği' ile küçük yaştaki çocuklar için de özel yurtlar açılabilecek. Denetimleri Milli Eğitim Bakanlığıyetkisinde bulunan özel yurtlardakalan çocukların her türlü istismarına karşı önlemler alınmalıdır.
Unutmayalım ki; Emperyalizm kullandığı bir maşayı deşifre ederken yerine bir yenisini çoktan yerleştirmiştir.
Eskişehir'de hiç bir okul ,tarikat ve cemaat okulu olarak etiketlenmemelidir.
Bu konuda 'görmedim, duymadım, bilmiyorum' oyunu oynanmamalıdır.
Bizden 'şimdilik' söylemesi…

EMEK VE ÖĞRETMEN SÖMÜRÜSÜNÜ ARTIRAN YÖNETMELİK
MEB,Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ni değiştirdi.
Eski yönetmelikte; 'Özel okullarda çalışan öğretmenlerin maaşları dengi devlet okullarında çalışan öğretmenlerin maaş ve ücretlerinden düşük olamaz' hükmü bulunmasına rağmen yeni yönetmelikte bu hüküm kaldırıldı.
Bu yönetmelik özel okul öğretmenlerini asgari ücrete mahkum ederken emekli olacak öğretmenlerin tazminat ve emeklilik maaşlarının da düşük olmasına neden olacak.
Yeni yönetmelik ; eğitimi 'kar etme' kapısı olarak algılayan, öğrenciyi müşteri gibi görenözel okul patronlarının işini kolaylaştırmış,dürüst bir şekilde eğitime katkılarda bulunmaya çalışan, öğretmen haklarını koruyan yatırımcıların işlerini ise zorlaştırmıştır.
Bazı özel öğretim kurumlarında iş bulma zorluğu çeken bir çok genç öğretmenin çokdüşük ücretlerle çalışmaya zorlandığı , özlük hakları ile ilgili eksik uygulamalar yapıldığına dair çok şikayet alıyoruz.
Özlük hakları ve ücretleri için hakkını aramaya çalışan öğretmenlere çok sayıda öğretmen başvurusunun toplandığı 'kalın dosyalar' gösteriliyor.

ÖNCE ÖDENİYOR SONRA GERİ ALINIYOR…..
Her öğretim yılı başında yasal olarak öğretmenlere ödenmesi gereken'Eğitime Hazırlık Ödeneği'nin'bazı özel okullar tarafından hala öğretmenlere ödenmediği daha da kötüsü;önce ödenip sonra elden geri alındığı ile ilgili ciddi şikayetler var.
'Aba altından gösterilen sözleşme uzatılmama'tehditleri ileyapılan bu uygulama , bir hakkı gasp etmenin ötesinde gurur kırıcı bir davranış.
Özel okullarda öğrenci sayıları çok arttı ,
Okul ücretleri de hayli arttı.
Ama 'her ne hikmetse' özel okul öğretmen ücretleri düşmeye başladı.
Bu durum Sizce de biraz çelişkili değil mi Sayın Kurucular?