İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığına getirilen Eczacı Özlem Ayrancı'ya karşı son günlerde birileri tarafından yıpratma kampanyası başlatıldı.

KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Aynı zamanda Sosyologda olan Ayrancı, Merkez Sağın güçlü isimlerinden Hulusi Ayrancı'nın eşidir. Hulusi Ayrancı şu anda Devlet Memuru olduğu için siyaset yapamıyor. İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu'na Odunpazarı veya Tepebaşı İlçe Başkanlığı için donanımlı bir kadın bulmasını istedi. Kabukçuoğlu'da Özlem Ayrancı'ya teklif götürerek, onu başkanlık için ikna etti. Maalesef bugün birileri Ayrancı'yı yıllar önce 'beraat ettiği' bir davayı gerekçe göstererek, karalamaya çalışıyorlar. Resmen bel altından vuruyorlar. Ayrancı'nın iki yıl önce CHP İl Delegesi olması da eleştiri konusu yapılıyor. Oysa İYİ Parti'nin başarılı olması için her görüşte insanlar yer almalı.

DENGELİ LİSTE
Sadece Ülkücülerin vitrinde olduğu parti tüm halka hitap edemez. İYİ Parti Genel Merkezi tüm karalamalara rağmen Özlem Ayrancı'nın hazırladığı 33 kişilik Odunpazarı İlçe Yönetimini onayladı. Liste İl Yönetim Listesine göre daha dengeli. Yönetimde merkez sağ görüşlü insanlar daha fazla yer alıyor. Özlem Ayrancı Başkanlığındaki 32 kişilik Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; 'Bahar Güder Entok, Cumhur Gökhan Güçlü, Emel Ayhan, Ertuğrul Altınel, Gürbüz Ek, Hakan Başağaç, Hakan Demir, Hakan Özkara, Halil Öncü, Hasan Yıldırım, Hilal Cangür, İsmail Hakkı Yılancı, Kevser Unat, Mehmet Akbal, M.Remzi Özdalgın, Necdet Sündüz, Neşe Yılmaz, Nüket Meriç, Orhan Abbasoğlu, Satılmış Çetinkuş, Selahattin Yıldızlar, Serdal Sarıkaş, Şenol Göler, Tülin Bayrakçı, Volkan Ferlibilek, Yılmaz Uysal, Yusuf Cemal Yavuz, Zafer Kaynak, Zehra Dedeoğlu, Zeki Tetekin, Zeliha Ertürk, Zülbiye Üstündağ.'

******

TÜKETİCİ MEMNUNİYETİ BiZiM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Zorlu Energy Group ve OEDAŞ (Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.) Yöneticileri dün Sonhaber'i ziyaret etti. Zorlu Energy GroupYöneticileri Sevi Yüzbaşıoğlu, Esra Çakır, OEDAŞ Yöneticisi Esat İnay ve Medya İlişkileri Grup Direktörü Müzeyyen Öztürk yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

ARIZALAR ANINDA TESPİT EDİLECEK
Zorlu Enerji Grubu 2 Şubat 2017'de imzalanan anlaşmayla OEDAŞ elektrik dağıtım ve satış faaliyetlerini 360 milyon dolar karşılığında resmi olarak üstlendi. Sevi Yüzbaşıoğlu OEDAŞ olarak beş ilde (Eskişehir-Kütahya-Afyon-Bilecik-Uşak) faaliyet gösterdiklerini belirterek; 'Türkiye elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 5'i gerçekleştiren dağıtım bölgesinde 1,6 milyonu aşkın aboneye elektirik dağıtım ve perakende satış hizmeti sunuyoruz. Direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 2000 kişiye istihdam sağlıyoruz. 186 Çağrı Merkezi 24 saat hizmet veriyor. 2018 yılı sonunda bölgenin teknolojik altyapısınını tamamlayacak olan OEDAŞ, tek merkezden anlık takip yapılabilecek teknolojik bir altyapı çalışmalarına başladı. Yeni oluşturulacak sistemde arızalar dijital pano üzerinde anında tespit edilerek, çözümlenecek. Abonelerimiz planlı elektrik kesintileri OEDAŞ'ın sosyal paylaşım sitelerinden takip edilebilir. Bu kesintilerin SMS yoluyla onlara ulaştırabilmemiz için abonelerimiz 186 Çağrı Merkezi'ne başvurarak, verilerini güncellemeleri gerekiyor. Aydınlatma lambalarının gündüz yandığı konusunda şikayetler geliyor. TEDAŞ denetim yaptığı için bazı semtlerde lambaları yakıyoruz. Böylece yetkililer, direklerde lambaların yanıp yanmadığını tespit ediyor' dedi.

2300 KİLOMETRE
Energy Grup Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, OEDAŞ'ın elektrik dağıtım ve satış faaliyetlerinin Zorlu Holding'e geçtikten sonra hizmet kalitesinin arttığı yorumuma; 'Böyle düşünmeniz bizleri sevindirdi. 64 yıllık köklü bir Holding olan Zorlu Grubu yılların verdiği tecrübeyle tükeciyi memnuniyetine büyük önem verir. Biz yıllardır değişik ürünlerimizle tüketicinin evine girdik. Onların hizmet kalitesi konusunda memnun olması bizler için çok önemli. Bu işte de sadece para kazanmayı değil, hizmet verdiğimiz aboleri memnun etmeyi kendimize ilke edindik. Bu konuda eleştiri ve önerilerinize açığız' dedi. OEDAŞ Yöneticisi Esat İnay, Şubat-Aralık 2017 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin direk diktiklerini belirterek; '800 Km. Kazı yapılarak 2 bin 300 Km. Kablo ile havai hatlar yer altına alındı (Türkiye'yi bir uçtan bir uca iki kez katedecek uzunlukta)' dedi. Zorlu Energy Group ve OEDAŞ yöneticileriyle keyifli sohbetimiz sonrasında kendilerine başarılar diledim.

******
NOSTALJİ

ANAP'IN ESKİŞEHİR'DEKİ GÜÇLÜ İSİMLERİYDİLER
Yıl 2004, 13 yıl önce. Anavatan Partisi'nin güçlü isimleri Mustafa Balcılar, İbrahim Yaşar Dedelek, merhum Sezai Aksoy. Selçuk Erşan ve İbrahim Kökdere birlikteler.

DYP'DEN ANAP'A GEÇTİ
1983 yılında merhum Turgut Özal tarafından kurulan Anavatan Partisi Türkiye'de 8 yıl tek başına iktidar oldu. (1983-1991) 1991-1995 yılları arasında Ana Muhalefet partisi oldu. 1995-2002 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinin büyük çoğunluğunda yer aldı. 2002 seçimlerinde baraj altı kaldı. 2009 yılında DYP-Anavatan Partisi birleşti. Demokrat Parti oldu. 1951 yılında Sivrihisar'da doğan Mustafa Balcılar 32 yaşında Anavatan Eskişehir Milletvekili seçildi. (1983) 1983'den 1999'a kadar dört dönem milletvekilliği yaptı. 1951 yılında Eskişehir'de doğan İbrahim Yaşar Dedelek 1991 yılında DYP'den Eskişehir Milletvekili seçildi. 1993 yılında Genel İdare Kurulu'na seçildi. 1995 yılında DYP'den yine milletvekili seçildi. Ana-Yol Hükümeti'nde Devlet Bakanı oldu. Anavatan Partisi'ne geçti. 1999 yılında Anavatan Partisi'nden milletvekili seçildi. Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı.

BELEDİYE BİNASINI YAPTI
Merhum Sezai Aksoy ağabeyi Hüseyin Aksoy Özal'ın Özel Kalem Müdürüydü. 1984 yılında Anavatan Partisi'nden Eskişehir Belediye Başkanı seçildi. 5 yıl başkanlık yaptı. Altyapıya çok önem verdi. Bugünkü Büyükşehir Belediye binasını o yaptı. Ama içinde oturamadı. 2009 yılında vefat etti. Selçuk Erşan Anavatan'da uzun yıllar İl Başkanlığı yaptı. Çok istemesine rağmen milletvekili olamadı. İbrahim Kökdere Anavatan'da Merkez İlçe ve İl Başkanlıkları yaptı. 2009 yılında DSP'den Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi oldu. Daha sonra Yılmaz Büyükerşen ile birlikte CHP'ye katıldı. 30 Mart 2014 yılında CHP'den yeniden Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi seçildi.

*****

FOTO ŞAKA

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Artık bundan sonra tarafsız İl Başkanlığı yapacağım.
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç: Şu gelen Kazım Kurt değil mi?
CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Hani nerde? Yeni mi geldi? Son söylediğimi duydu mu?
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç: Sinan Bey, ne kadar tarafsız İl Başkanlığı yapacağınız yaşadığınız panikten belli oluyor.

******

FIKRA

BEN DE ONU MERAK EDİYORUM

Adamın biri büyükçe bir kümese dalmış. Tavukları ve yumurtaları çalarken suçüstü yakalanmış. Mahkemede 'avukat isterim' diye tutturunca hakim şaşkın bir halde, 'Kümesten tavukları çalarken suçüstü yakalanmışsın, kümes de senin olmadığına göre avukat sana ne yapacak?' diye sormuş. Hırsız gayet sakin bir tavırla 'Valla hakim bey ben de onu merak ediyorum!' diye cevap vermiş.'