Oto paspaslarına aracımızın içinde çok önemli görevler düşüyor. Bu yüzden bu aksesuarların bakımını ve değişimini zamanında yapmamız gerekmekte. İşlevini kaybeden ve kozmetiği bozulan paspaslar bizlere yarardan çok zarar sağlayabilir. Aracımızın öncelikle taban halısını koruyan paspaslar dikkat edilmediği sürece göre gövdede paslanmalara dahi sebep olabilir. Ayrıca sürüş konforumuzda ve sağlığımıza da direkt etki eder.

Paspas bakımına özen göstermelisiniz
Paspaslar bakımlı olduğu sürece, en az yeni bir paspas kadar uzun ömürlü olabilirler. Bu yüzden paspasları temiz tutmaya özen göstermeliyiz. Sıvı el sabunu ya da özel temizleyiciler ile iyice yıkanarak kurutulan paspaslar uzun yıllar yıpranmadan kullanılabilmektedir.

Kolay yıkanabilmeli
Paspas bakımı kadar aldığınız paspasların kolayca yıkanabilir olması da önemlidir. Çamur gibi zor temizlenen lekelere karşı oluklu yapıdaki paspaslar, ufak bir su tutmayla bile temizlenebilmektedir. Ayrıca bu yapıdaki paspaslar içerisine çok zor kir toplayacağı için düz paspaslara göre daha temiz kalabilmektedirler.

Sabitlenebilir olmalı
Günümüzde üretilen otomobillerin fabrika çıkışı paspasları, olduğu yere tutunan yapıya sahiptir. Arka bölümü kaymaz malzemeden imal edilen oto paspasları ani fren gibi durumlarda olduğu yerde sabit kalarak güvenlik sağlamaktadır. Bu yüzden alacağınız paspasın bu özelliğinin olmasına özen göstermeniz gerekiyor.

Paspaslarınızı mevsime göre değiştirmelisiniz
Doğru bilinen yanlışlardan birisi yıpranmadıkça paspas değiştirmemektir. Ancak paspaslar mevsimsel koşullara göre farklı hammaddelerden üretilir. Örneğin; yaz mevsimi için genellikle kumaş malzemeden üretilen paspaslar tercih edilirken, kış ayları için ise daha sert olan kauçuk paspasların kullanılması gerekmektedir.

Havuzlu oto paspası tercih edebilirsiniz
Son dönemde yaygınlaşan havuzlu oto paspasları, özellikle sıvı dökülmelerinde kullanıcının işini büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Havuz adı verilen bölüm, dökülen sıvıları o bölgede tutarak paspasın tamamına yayılmasının önüne geçmektedir.

***

Elektrikli KONA'da revizyon yapıldı
Hyundai'nin B-SUV segmentindeki modeli KONA, benzinli ve dizel motor seçeneklerinin haricinde tamamen elektrikli bir versiyona da sahip. Hyundai, 2020 yılı için KONA EV modeline bir takım yenilikleri de eklemeye devam ediyor. Yenilenen KONA EV, 11 kW'lık üç fazlı AC kabloyu kullanarak daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca, bir başka kullanışlı özellik olan Blue Link® de KONA'nın bir diğer yeni özelliği. Hyundai'nin belirli pazarlarda sunduğu bu servis, sürücülerin Blue Link telefon uygulamasını kullanarak araca binmeden motoru çalıştırmalarına olanak sağlıyor. Hatta, sıcak veya soğuk havalarda isteğe bağlı olarak havalandırma ve klima kontrolü de etkinleştirilebiliyor.

***

Yeni Renault Clio Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı
Renault, Euro NCAP testlerinde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Markanın beşinci nesil Clio modeli de Euro NCAP testlerinde en güvenli şehir otomobillerinden biri olmayı başardı. Maksimum puan olan 5 yıldızı alan 22'inci Renault Grubu otomobili olan yeni Clio bu performansı, geliştirilmiş pasif güvenlik özellikleri ve kategorisinin en kapsamlı sürüş destek sistemleri sayesinde elde etti.

***

HAFTANIN ÜRÜNÜ
ADAM'S POLISHES Davlumbaz ve Motor Parlatıcı Koruyucu
Araçlarımızın çamurlukları aslında en göz önünde olmayan kir barındıran alandır. Araçların yapısı ve yüksekliğine göre davlumbaz içleri detayı ön plana çıkar. Çok temiz görünen bir aracın çamurluk içlerindeki kötü görüntü aracın tüm güzelliğini gölgeleyebilecek etki yaratabilir. Bu görüntüyü görmek istemeyenler bu ürünü deneyebilir.