Yenikent'te yıkım kararı alınan Kılıçoğlu Anadolu Lisesi binası hırsızların zaman zaman talanına uğruyor.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı okul yönetimi eğitim kurumunun demir kapısını kaynak yaptırırak, tamamen kapattı. Ancak geçtiğimiz günlerde tüm önlemlere rağmen bu demir kapıyı kıran bir şahıs okul tuvaletlerindeki muslukları çalmak istedi. O sırada eski binaya öğretmenlerle gelen Okul Müdürü Cemal Özkan demir kapının kırıldığını gördü. 'İçeriye hırsız girmiştir' diye polisi aradı. İhbar üzerine gelen polisler hırsızlık zanlısını okul tuvaletlerinin musluklarını sökerken suçüstü yakaladı. Polisler hırsız ve Müdür Cemal Özkan'ı Yenikent Karakoluna götürdü. Özkan şikayetçi olurken, hırsızlık yapan şahıs kapının kırık olduğunu ve kendisinin kırmadığını söyleyerek, kendisini savunmaya kalktı. Bu duruma Özkan tepki gösterirken, karakolda görev yapan bir polis memurununun, 'Suçlularında haklarını gözetmek zorundayız' demiş. Daha sonra hırsızlık zanlısı suçlamaları kabul etmiş.

SUÇ ALETİNİ İSTEDİ
Müdür Özkan, okula gelip, demir kapıyı tekrar kaynakla kapattırarak, geçiçi olarak faaliyette bulundukları okula gitti. Savcılığı çıkartılan hırsızlık zanlısı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. O zanlı bırakıldıktan sonra soluğu yine aynı okulda almış. Orada bulunan öğretmenlerden içeride kalan kendisine ait 'boru anahtarını' istemiş. Öğretmenler durumu aranan Müdür Özkan'a bildirmiş. Bu isteği duyan Okul Müdürü, hırsızlık zanlısının bu pişkinliği karşısında kahkahasını tutamamış. Özkan; 'Bir de kendisine çay, kahve de ikram edelim' diye olayı ti'ye aldı. Hırsıza çay ve kahve ikram etmemişler ama; kapıyı tekrar açtırarak, ona ait olan ve aynı zamanda 'suç aleti' olan boru anahtarını kendisine teslim etmişler. Hırsızlık zanlısı böylece boru anahtarına kavuşmanın büyük sevincini yaşamış. Hırsızlık zanlısı aynı aletle yeni işler yaptı mı? Bunu bilemiyoruz. Ancak polisin olay yerinde suç aletini nasıl bıraktığı merak konusu oldu.

******

BAŞARIYA DOYMUYOR


Seyitgazi İlçesinin başarılı Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı Kaymakamlıktan ikinci defa 'Üstün Başarı Belgesi' aldı. Avcı Eskişehir eğitim camiasının ödül rekortmeni yöneticisi. Bugüne kadar 1 Maaş Ödülü, 2 Takdir Belgesi, 8 Teşekkür Belgesi, 6 Başarı Belgesi, 2 Üstün Başarı Belgesi ve Valilik Makamı tarafından verilen Ödül Belgesi aldı. 'Eğitim Programları ve Öğretimi' alanında Yüksek Lisansı bulunan Avcı, sporcu kimliği de bulunuyor. Voleybol Antrenörlük 1. Kodu Kursu'nu tamamlayan Avcı'nın Okul Müdürlüğü döneminde Mihalgazi Laçin Şehit Ali Uysal İlkokulu Eskişehir şampiyonluklarını devamlı domine ediyordu. Türkiye dördüncüsü de olmuştu. Avcı'nın İlçe Milli Eğitim Müdürü olmasıyla birlikte Seyitgazi'deki okulların TEOG başarısı da arttı. Merkez dışındaki ilçeler arasında önemli bir konuma geldi. Entellektüel bir kimliği de olan Avcı ard arda üç kitap yazdı. 2016 yılının Şubat ayında 'Eğitimde Mutlak Başarının Yolları', 2016 yılının Mayıs ayında Mehmet Akif Ersoy ile ilgili 'Akif´in Işığında Asım Olmak', 2016 yılının Aralık ayında 'Yedi Güzel Adam' adlı yazdığı üç kitab yayınladı. İsmi yakın bir süreçte Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü içinde geçen Avcı'nın daha yüksek bir göreve gelmesi bekleniliyor. Avcı'nın yakın bir süreçte bir kente İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanacağı belirtiliyor. Oscar Wilde, 'Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terkettiği yeri' demişti. Avcı bugüne kadar hep gittiği yerleri mutlu etti. Bir şehre İl Milli Eğitim Müdürü olursa, eminim orayı da mutlu eder. Ancak Seyitgazi İlçesi Avcı gibi başarılı bir eğitim yöneticisini çok arar...

******

PROJELERİNİ ANLATTI

ETO Seçimleri Nisan ayında yapılacak. Kongreyi kazanmak isteyen üç aday başkanlık için seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan adaylarından Erdoğan Tekgöz geçtiğimiz haftasonu Ankara'da, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Tekgöz ETO'nun bağlı bulunduğu en büyük platform olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanına seçildiği takdirde yapmayı düşündüğü projeleri anlattı. ETO kulislerinde edindiğim izlenimlere göre Hisarcıklıoğlu'nun Tekgöz'ün projelerini çok beğendiği ve TOBB olarak Eskişehir'e büyük değer verdiklerini söylemiş. Seçim çalışmalarında hiçbir zaman ivme kaybetmeyen Tekgöz ETO üyelerinde ağırlığını her geçen gün daha hissettiriyor. Tekgöz bakalım bu özverili çalışmalarının karşılığını kongrede alacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz...

******

Eğlenceli Laflar

-Ateşin icadından önce ölüp cehenneme giden mağara adamı, hala şaşkınlık içerisinde!
- Düğün videomuzu tersten oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor, karım salondan çıkıp arabaya binip gözden kayboluyor. Süper!
-Az önce Fransız bir turist Sultanahmet'e nasıl gideceğini sordu, ben de onu Sultangazi 'ye yolladım. Fransa, bu daha başlangıç!
-Bakkalda 10 kuruş eksiğim çıktı cebimdeki sakızı uzattım, afalladı. Gün intikam günüdür bakkal amca!
-Bilgisayar önce masaüstüne, sonra dizüstüne, daha sonra cebimize girdi. Eğer böyle devam ederse gireceği yerin düşüncesi ürkütüyor beni.
-Ofsaytı bilen kadından uzak duracaksın hacı. Ofsaytı bilen kadın Hakan diye kaydettiğin Ece'yi de bilir, yemeğe çıkardığın sözde amcanın kızını da...
-Türk kızları mı Rus kızları mı deseler hiç düşünmeden Türk kızları derim. Çünkü düşünürsem Rus kızları derim.

*****

FOTO ŞAKA



Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Herkes ziyaret edip, hatıra fotoğrafı çektiriyor. Para veren yok.
CHP Parti Meclisi Başkanı Gaye Usluer: Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi olacağıma Eskişehirspor Başkanı mı olsaydım, ne? Binlerce taraftar 'En Büyük Başkan' diye bağırıyor. 'En Büyük Milletvekili' diye bağıran yok..!

******

KARTACA SAVAŞINI KİM YAPTI?

Tarih öğretmeni arka sırada dalga geçen çocuğu derse kaldırmış. -Söyle bakalım Kartaca savaşını kim yaptı? Çocuk süklüm püklüm boynunu bükmüş -Valla billa ben yapmadım hocam öğretmen kızıp, bağırıp, çağırmış zil çalmış. Sınıftan çıkmış koridorda Matematik öğretmenine rastlamış -Kardeşim bu çocuklar beni çıldırtacaklar. Kartaca savaşını kim yaptı diyorum. 'Valla billa ben yapmadım' diyorlar. Matematikçi teselli etmeye çalışmış -Aldırma canım kızma! bu keratalar böyledir, hem yaparlar hem 'yapmadım' derler. Tarihçi saçını başını yolarak müdürün odasına koşmuş. -Müdür bey Müdür bey bu ne biçim okul! Öğrencisine 'Kartaca savaşını kim yaptı?' diyorum. Ben yapmadım diyor, öğretmenine olayı anlatıyorum. Sinirlenme bu çocuklar böyledir, hem yaparlar 'hem yapmadım' derler diyor. Çıldıracağım! Müdür, Tarihçiyi yatıştırmaya çalışmış -Canım kızma, Bakanlığa yazı yazar sorarız! -Neyi? -Kartaca savaşını kimin yaptığını… Tarihçi yığılıp kalmış fenalık geçirmiş rapor alıp evine gitmiş bir hafta sonra bakanlıktan zarf gelmiş açmış okumuş -Bu yıl ödenek kalmadığı için Kartaca Savaşı yapılmayacaktır, bilginize!...