İyi ve kötü anıları ile TFF 1. Ligi 3'üncü sırada tamamlayarak Play-Off karşılaşmalarına kaldık. 34 haftalık periyodu geride bırakıp, önümüze bakma zamanı geldi. Şimdi artık top tüm şehrin üzerindedir. Bu ayrıntıya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Sorumluluk ne yönetimin, ne futbolcuların ne de teknik heyetindir. Bu işte sorumluluk seçilmişler ve atanmışlarla beraber 7'den 70'e tüm şehrin üzerine binmiştir.
Daha önce 3 defa Play-Off oynadık ve hepsinden de alnımızın akı ile çıkmışsak bunda en büyük pay sahibi tüm şehrin kenetlenmesiydi. Yeniden olmamız gereken yere çıkmak istiyorsak, hiçkimse bu görevden kaçmayacak ve hiç kimseyi suçlamadan tek bir yürekle, yönetim ve takım etrafında kenetlenip, el birliği ile önümüzdeki maçlara hazırlanmaktır.
Daha önceki Play-Off karşılaşmalarından önce de dediğim gibi, final oynamanın tek şartı önündeki turu geçmektir. Bunun için finalden daha ciddi ve öncelikle düşünülmesi gereken tek şey Giresunspor maçıdır. Bu nedenle rakibimiz hakkında bazı istatistiksel teknik verileri sizlere aktarmak istiyor ve şahsi görüşümü yazının sonuna bırakmak istiyorum.
****
Giresunspor Play-Off'lara kalan takımlar arasında bana göre en kuvvetli ekipti. Çünkü en az gol atıp, en az gol yiyen takım olarak gözüküyorlar. 53 puanın 37'sini evlerinde kazanmışlar. Deplasman karneleri zayıf, 16 puan toplayabilmişler. Sadece 7 maçta gol atamamışlar. 3 maçta, 3 gol atmışlar. Sadece bir maçta 4 gol yemişler. Kısacası zor atan, ama zor gol yiyen bir takım hüviyetindeler. Öne çıkan isimleri yok ama kötü yabancıları da yok. Yücel İldiz ile başlayan çıkışları var. Disiplinli ve koşan bir takım. Play-Off mücadelesi veren takımlarla yaptıkları 6 maçta, iki beraberlikle en az puan toplayan takımda Giresunspor. Bu rakiplerine karşı aldığı galibiyet yok. En büyük avantajları kendi sahalarında topladıkları puanlar, bizim ise dış saha karnemiz. İşte bu verilerden yola çıkarak, deplasmanda gol bulmamız demek; turun çoğunu orada halletmemiz demektir. Tabi ilk maçta hangi sonuç olursa olsunfinali getirmez, sadece avantajlı duruma geçirir.
****
Şahsi görüşlerime gelince; bu tür turnuvalarda favori takımlar her zaman öne çıkar. Ligi 3'üncü sırada tamamlamışız. Puan olarak, attığımız gol, galibiyet sayımızla, averajımızla, tüm istatiksel veriler bizi favori gösteriyor. Bunun yanında tecrübeli ve kaliteli kadromuza, taraftar gücü eklenince Eskişehirspor her maça % 51 ile başlar.
Bizim en büyük rakibimiz sezon başından beri kendimizi şampiyon olarak görmemizden kaynaklanıyor. Amamaçlar sahada kazanılıyor. Zaman zaman bunu unuttuğumuz için Play Off oynuyoruz. Rakiplerimiz hiç kolay değil.10 günlüğüne her şeyi unutmamız lazım. Şimdi gerçek gücümüzü sahaya yansıtarak, tüm şehir el ele verip, hak ettiğimiz yere çıkmak için, maddi ve manevi ne gerekiyorsa ortaya koyup, gücümüzü birleştirme zamanıdır. Aksini düşünmek dahi istemiyorum.