Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen heyetini Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul etti.

TAMAMI ERKEK
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ile Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ziyarete katılan isimler oldu. Görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin de yer aldı. Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanlarının 'tamamının erkek olması' dikkat çekti. Demek ki Memur-Sen yönetimlerinde 'kadının adı' yokmuş.

KANUN SADECE SARAY'DA MI GEÇERLİ?

Genel Başkanlarının tamamının bu ziyarete kravatlı katılması beni oldukça şaşırttı. Çünkü bu genel başkanların büyük çoğunluğu Bakanları ziyaret ederken, kravat takmıyordu. Yereldeki şube başkanlarının büyük çoğunluğu ve İl Temsilcileri şehirlerde Cumhurbaşkanını temsil eden Valileri kravatsız şekilde ziyaret ediyor. Kamu da 'sivil itaatsizlik eylemi yaptırarak, memurları kılık ve kıyafet kanununa muhalefet etmesini' destekliyorlar.
Bundan dolayı kamu kurumlarında disiplinsizlik hat safhaya ulaştı. Okullarda 'sakallı, küpeli, at kuyruğu saçlı erkek öğretmenler' görev yapıyor. Anlaşılan Ali Yalçın ve ekibi için 'kılık kıyafet kanunu sadece sarayda ve reislerinin yanında' geçerliymiş. Veya 'saygıları devlete değil' de sadece Erdoğan'aymış. Devlet dairelerinde halka hizmet ederken, Bakanları ve valileri ziyaret ederken bu kanunun kendileri için hiçbir önemi yokmuş. Demek ki Memur-Sen yöneticileri İstedikleri zaman kravat takabiliyorlarmış. Cumhurbaşkanını temsil eden Valiler 'bu kravatlı ziyaretten kendilerine ders' çıkarmalı. İllerindeki 'devlet dairelerinde kılık kıyafet kanununa uymayanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını' sağlamalı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Eskişehir Eğitim-Bir-Sen yöneticileri ile birlikte dün Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Yalçın ve Muammer Karaman'ın ziyarette kravat takmamaları dikkat çekti.
-------------------------------------------------------------------------
İRAN BİLEREK ATTIĞIYLA DEĞİL
BİLMEYEREK ATTIĞIYLA ÖLDÜRDÜ

Bilerek attığı füzelerle 'bir tek Amerikan askerini öldüremeyen İran bilmeyerek attığı füzeyle bir yolcu uçağını' düşürdü. 177 'masum yolcunun katili' oldu. ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani cenaze töreninde izdihamdan dolayı 50'nin üzerinde İranlı hayatını kaybetti. Bu yaşananlarla 'intikam yeminleri eden İran'ın askeri gücünün ne kadar beceriksiz olduğu' ortaya çıktı. Bilime, fene değer vermeyip, 'ülke yönetimini mollalara, yobaz ulemaya emanet ederseniz', satın aldığınız silahları bile kullanamazsınız. Ülkemizde 'ulemaya danışılmasını' isteyenler umarım Dünyanın yüz yıldır gıptayla baktığı Türk Silahlı Kuvvetlerini İran'ınkine benzetmezler.
--------------------------------------------------------------
ÖNCE NESLİHAN ŞİMDİ MERYEM

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, tarihinde ikinci kez olimpiyatlara katılma hakkı kazanarak Türkiye'yi sevince boğarken, ay-yıldızlı ekibin başarısında önemli pay sahibi olan Meryem Boz, Eskişehir'in gurur kaynağı oldu. Boz, Dünya Kadın Voleybolunun Messi'si Neslihan Demir gibi Eskişehir DSİ Bentspor'da yetişti. Başarılı Antrenör Kazım Tokat'ın kadın voleyboluna kazandırdığı ikinci yıldız isim olan Meryem Boz attığı sert smaçlarla biz Eskişehirlileri sevince boğdu. Milli takımın 'Mavi Şimşeği' Meryem'in de Neslihan gibi kendisini daha da geliştirerek, bir dünya yıldızı olmasını diliyorum. Başta Meryem Boz olmak üzere A Milli Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Tokyo'dan madalya ile döneceklerine inanıyorum. Başarılı antrenör Kazım Tokat'ı da dünya yıldızlarını kazandırdığı için tebrik ediyorum. Ondan Türk Voleyboyuna yeni Neslihanlar, Meryemler kazandırmasını bekliyorum...
-----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Devlet Bey, gel seni bir öpeyim. Senin bana yaptığın kıyakları bizim Gül, Davutoğlu bile yapmadı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Umarım bu yaptığım kıyakçılığın sonu 2020'de ayakçılık olmaz.
-------------------------------------------------------------
FIKRA
PAZAR AKŞAMI

Genç, güzel, üstelik oldukça dekolte kırmızı bir elbise giymiş bir kadın, Pazar akşamı gittiği bir pub'da, bara doğru yürür.
Barmene yaklaşır, elleri ile barmenin saçlarını okşayarak:
'Bu barın sahibi sen misin ?' diye sorar.
'Hayır' der içi eriyen barmen, 'Barın sahibi bizim patron…'
Genç kadın elini barmenin dudaklarına götürür ve öpmesine izin verir. 'Patrona bir söyleyeceğim vardı…'
Barmen resmen erimiştir. Kendinden geçmek üzereyken sorar : 'Neydi patrona söylemek istediğiniz ?'
Kadın gülümser: 'Kadınlar tuvaletinde ne tuvalet kağıdı var, ne sabun var, ne de havlu…'