Sevgili okurlar;
İslam dini Allah'ın gönderdiği son ilahi dindir ve İslam dininin haricindeki bütün dinler batıldır, hurafedir. Bu Bakara Suresi'nde; Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'de de apaçık bizlere bildirilmiştir. Dinde bir şeyin yeri yoksa onu başka kalıplara sokarak kendine göre şekillendirmek Allah korusun insanı dinden çıkarır.
Son zamanlarda İslam'da olmayan en büyük hurafelerden birisi de ruh çağırma uygulaması, seansı. Bazı insanlar ruh çağırdıklarını ve ruhlarla konuştuklarını onlardan bugün ve gelecekle ilgili haberler aldıklarını iddia ederler, oysa Kur'an-ı Kerim ve hadislerde dünyadaki insanların ölen kişilerin ruhlarıyla irtibata geçebileceğine dair herhangi bir bilgi ve delil yoktur. Ölen insanların ruhlarının tekrar dünyaya gelmediği de Kur'an'da açıkça belirtilmektedir.
Bu nedenle ruh çağırdığını söyleyen kişilerin iddiaları tamamen mesnetsizdir. Ruh çağrıma seanslarında yaşanan olaylar ya medyumun yalanından ibarettir ya da kendisinin yanılgısıdır. Her iki durumda da elde edilen bilgiler yalanlarla doludur. Bu yüzden ruh çağırma yoluyla edilen bilgilerde tamamen kişilere zarar verir.
Ve dinimizce de hoş karşılanmaz. Ruh çağırma ve benzeri yollarla bilgi edinme çabası insanı Allah'tan başka varlıklardan medet umma anlayışına sevk eder.
Dolayısıyla tevhid (Allah'ın birliği) inancından uzaklaştırır, şirke düşürür. Öte yandan ruh çağırma çıkarcılık ve istismarcılığına son derece elverişli bir uygulamadır. İnsanın görevi kendi yapabileceklerinin sınırında gerekli gayreti göstermedi ötesini hiçbir aracıya güvenmeksizin sadece Allah'a bırakmasıdır.