Sevgili okurlar;
Sağlık ve sıhhat içerisinde olanlara bir Hac mevsimi daha geldi. Ve kayıt olan kişi sayısı 2 milyon. Gidecek kişi sayısı ise 80 bin. Hal böyle olunca da yıllardır bekleyen Müslüman telaşa kapılıp, şartlar ne olursa olsun İslam'ın 5 şartından biri olan Hac görevini yerine getirmek için her türlü fedakarlığa razı gösteriyor.
Dünya İslam Birliği'nin aldığı karara göre her Müslüman devletten nüfusuna göre binde 1 kişi Hacca gidecek.
Çünkü Mekke ve Medine Hac mevsiminde en fazla 3 milyon kişiye hizmet verebiliyor.
Bu nedenle Türkiye'den müracaat eden 2 milyon kişiden 80 bin kişi gittiği için geri kalan kişiler bazı simsarların eline düşüyor ve sonunda o mukaddes yolda perişan oluyor.
Bu konuda yılların tecrübesi olarak kurada çıkmayan vatandaşlarımızın yapacağı en iyi iş Yüce Rabbim ne zaman çağırırsa o zamanı beklemek ve devletten verdiği talimatın dışına çıkmamak.
Devlet bir konuda karar vermişse ona uymak ve perişan olmamak. Ev basiti ile size bir örnek vereyim. Hali vakti yerinde bir Müslüman bana gelerek bu yıl Hac kuram çıkmadı. Ben şartlar ne olursa olsun gitmek istiyorum. Bir de çok iyi firma buldum beni götürecekler diye söyledi. Ben de bu tür davetlere kanmamasını ve dikkatli olmasını tavsiye etti.
Seni götüreceğiz kesin diye güvence veriyorlar. Pasaportunu çıkartıp alıyorlar sen hazırlığını yap. Gideceksin diyorlar. Ta Hac mevsimi yaklaşıncaya kadar bekliyor, tabi bu arada 7 köyü çağırıyor. 1 dana kesiyor. Ben Hacca gidiyorum diye mevlit okutuyor. Helalleşiyor, Hac elbiselerini diktirip onları da giyiyor. Ama artık sınırlar kapanacak. İşte acı haber o zaman geliyor. Bu Hac adayı kardeşimize ve eşine 'Kusura bakma vize alamadık' diye haber veriyorlar. Gel pasaportlarını al diyorlar.
Bir düşünün 7 köyü çağırıp dana kes, mevlit okut, herkesle vedalaş ve sonu fiyasko ile neticelensin.
Allah kimseyi bu hale düşürmesin ve bu Hac adayı kardeşimiz kaldı. Maalesef kurası bu sene de çıkmadı. Artık Yüce Yaradan ne zaman çağırırsa o zaman gidecek.
Bizlerin de tavsiyesi sakın bu tür vaatlere kanarak hayal kırıklığı yaşamayın. Kimseye kanmayın, sıranızı ve kuranızı bekleyin. Allah Teala tüm Müslümanlara oraları nasip etsin.