Değerli okurlarım bu sefer farklı bir şeyden bahsetmek istedim. Siz hiç salonsuz salon sporu yapmak ne demek biliyor musunuz?
Salonsuz salon sporu yapmak demek sırtında malzeme salon, salon dolaşmak demektir. Konuşursun salonun teki ile gidersin antrenman yapmaya tamda o güne isabet salonda ya toplantı olur ya da salonda başka bir etkinlik vardır.
Haydi, bakalım çocuklar bugün antrenman iptal. Büyük bir heves ile antrenmana gelen çocuk hayal kırıklığı ile geri döner.
Salonsuz salon sporu yapmak sıcacık evinde oturmuş internet de oyun oynayan çocukla sokakta çöp kutularında ekmek arayan çocuktan farkı yoktur.
Bulduğunda şükreder bulamadığında üzülür ve içinden daha da hırslanır. Böyle bir ortam da çalışan antrenör ile her şeyi elinin altında olup tüm imkanlara sahip bir antrenör arasında tabi iki fark vardır.
Çünkü onlar tribün antrenörüdür.
Tribün antrenörü nedir? Tribün antrenörü dediğimiz şahıslar tribünde velilerin yanına oturur ve senin bin bir zahmetle yetiştirdiğin sporcunun velisini kandırarak elinden alır.
Sen bütün imkansızlıklara rağmen bir takım hazırlarsın müsabakalara katılırsın. Senin forman bile ötekilere göre daha ucuz ve kalitesizdir.
Ama eşit şartlar altında yarışırsın. En önemlisi de işte sen yine aynı şartlarda çalışmaya devam edersin onlar yine aynı numara ile elindeki oyuncunu kaparlar.
Siz, hiç gece yarısı saat ikide tribün antrenörünce kandırılmış bir veli tarafından rahatsız edildiniz mi?
Tamam bu sene şampiyon olacağım dediğinizde sporcularınızın kandırılıp gelmediğini yaşadınız mı?
Tabii şimdi onlar iyi ve kaliteli antrenör biz ise başarısız kötü antrenörüz. Çünkü hırs ve kibir onların içini sarmıştır. Tıpkı kavak ağacı ile kabak ağacı gibi, kavak ağacı 10 yılda on metreye ulaşır, kabak ise üç ayda kavak ağacının etrafını sararak on metreye ulaşır.
Kavak ağacının ömrü yüz yıldır, ama kabak ağacının ömrü dört aydır.
Onlar da 4 ayda şampiyon olurlar. Sen ise 10 yıl boyunca sporcu yetiştirirsin. İşte seninle tribün antrenörünün aradaki fark sen sporcu yetiştirirsin onlar ise şampiyon olurlar.