Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube'nin 5'nci Olağan Genel Kurulu 17 Kasım'da yapılacak. Delege seçimleri 8-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Seçimlerde kent merkezi ve kırsal ilçelerde toplam 160 delege seçilecek. Bu 160 delege ile 10 doğal delege (Mevcut yönetim kurulu) 17 Kasım'da verecekleri oylarla yeni başkan ve yönetimi seçecek. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı için iki isim yarışıyor. Mevcut Başkan Muammer Karaman ile Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Ahmet Berberler başkanlık için kıyasıya rekabet ediyor. Her iki ismin delege aday listelerini inceledim. Gerçekten güçlü listelerle üyelerin karşısına çıkacaklar. 11 Ekim'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılacak Büyükşehir delege seçimlerinin sonucunu merakla bekliyorum. Muammer Karaman'ın listesinde Atamadan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci var. Ahmet Berberler'in listesinde Atama Bölüm Şefi Ercan Kazan var. Yani Atama'nın Şefi bağlı bulunduğu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile delege olmak için yarışacak. Seçimi Şef Ercan Kazan mı yoksa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cebeci mi kazancak? Bunu bekleyip göreceğiz...
---------------------------------------------------------
NOSTALJİ
ESKİŞEHİR'DEN BUNDESLİGA'YA


ES ES Taraftarının 'Fethi Nihat Ender Filelere Gönder' unutulmaz sloganının önemli bir parçası olan Ender Konca 47 yıl önce Almanya Bundesliga'ya transfer olmuştu.

SEVİLLA ZAFERİ
1971 yılına ait tarihi fotoğrafta Ender Konca transfer olduğu Eintracht Frankfurt antrenmanında teknik direktörü Erich Ribbeck, Jürgen Grabowski ile birlikte görülüyor. 22 Eylül 1947'de İstanbul'da doğan Ender Konca futbola Kasımpaşaspor'da başladı. 1966'da İstanbulspor'a transfer oldu. 1967'de efsanevi futbolcu haline geldiği Eskişehirspor'a geldi. 10 Aralık 1967'de ES ES Şekerspor'u 3-0 yendi. Ender Konca Eskişehirspor'daki ilk golünü burada attı (iki gol atmıştı) İlk sezonunu 12 golle tamamlayarak, takımın en golcü futbolcusu oldu. 1970-71 Sezonu'nda Fuar Şehirleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme şansını yakalayan Eskişehirspor, ilk turda İspanyol devi Sevilla FC'yi ilk maçta 1-0 yenilip, Eskişehir'deki ikinci maçta da 79. dakikada 1-0 geriye düşmesine rağmen 10 dakikada 3 gol bularak eledi ve tarih yazdı. Konca, iki maçta da 90 dakika forma giydi.

YEDİ GOL ATTI
Türkiye Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başarılarını taçlandırdılar. Galatasaray'ı 3-2 yendikleri Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Konca bir gol kaydetti. Bu maç, Konca'nın ilk Eskişehirspor döneminin son maçıydı.
Mayıs 1971'de Eintracht Frankfurt ile anlaşarak, Alman Ligi'ne gitti. 14 Ağustos 1971'de Hamburger SV ile oynanan birinci hafta maçında ünlü teknik adam Erich Ribbeck tarafından sahaya ilk 11'de sürülerek ilk Bundesliga maçına çıktı ve 70 dakika sahada kaldı. 13 Ekim 1971'de Borussia Mönchengladbach maçında ilk golünü kaydetti. İlk sezonunda 7 gol kaydeden futbolcu, takımının beşinci olarak UEFA Kupası vizesi almasına destek oldu…
--------------------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
CHURCHİLL VE DAMADI

Winston Churchill , 1. Dünya Savaşı'nda İngiltere Bahriye Nazırıydı ve Çanakkale Savaşı'nda İngiltere Donanmasını o yönetiyordu… Churchill 2. Dünya Savaşı'nda ise başbakandı ve İngiltere'nin savaşı kazanmasında büyük rol oynadı… Yaşamının son yıllarında giderek güçten düşmüştü, yanında sürekli kızı ya da damadı olurdu… O günlerden birinde bir gazeteci uzun uğraşlar sonunda bir randevu alabilmişti Churchill'den. Ünlu devlet adamı bir kanepenin üzerinde uyukluyor, zaman zaman hırıltılı bir şekilde bir şeyler söylüyordu. Gazeteci hemen sorusunu yapıştırdı. 'Efendim, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler, Mussolini, Franko ve Stalin'le birlikte dünya tarihine yön veren liderlerden biriydiniz. En çok hangisini takdir ederdiniz?' Churchill cevap vermeyince gazeteci sorusunu yineleyecek oldu ama damadı araya girdi. 'Israr etmeyiniz lütfen, görüyorsunuz tamamen bunadı artık…' Churchill o sırada hafifçe araladı gözlerinden birini, son derece net bir ifadeyle; 'Mussolini' dedi, 'en çok Mussolini'yi takdir ederdim…'
Gazeteci sordu yeniden, 'neden?' Churchill cevapladı; 'Çünkü damadını kurşuna dizdirmişti…' (Mussolini gerçekten de, öz kızının kocasını görüş ayrılığı nedeniyle 1944 yılında kurşuna dizdirmişti…)
---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Anadolu Gazetesi Spor Yazarı Osman Cemoğlu:
Emine Hanım kimi aday çıkarırsanız çıkarın Yılmaz Hoca yine seçimi alır.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Osman Bey niye Eskişehir'de herkes böyle düşünüyor? Keşke Eskişehir yerine Konya Milletvekili olsaydım da herkes bana 'Büyükşehir'i AK Parti alır' deseydi.
-----------------------------------------
FIKRA
NEDEN ÖLDÜ?

Temel'e papağanın neden öldü diye sormuşlar.
-Evlendim de ondan, demiş Temel.
-Seni kıskandığı için mi?
-Yok canım ne kıskanması. Fadime konuşmaya başlayınca papağana fırsat kalmadı kahrından öldü.