Ne kadar seksi adam
Ne kadar seksi kadın
Senin güzelliğin ya da yakışıklılığın bende olsa neler yapmazdım.
Sık sık duyduğunuz kelimeler değil mi?
Peki, şunun beyni bende olsa diyen birini duydunuz mu?
Beyni seksi diyen birini duydunuz mu?
Hayır, dediğinizi duyar gibiyim.
Duyamazsınız çünkü İnsanların büyük çoğunluğu kendisini, davranışlarını başkasından üstün görür. Onun gibi düşünmeyenleri kusurlu sanır. Kendisini beğenmek konusunda ısrarcıdır. Cehaletinin farkında değildir.
Erkeklerin büyük çoğunluğu kadının dış görünüşünü seksi bulur. Kadınların büyük çoğunluğu ise erkeğin cüzdanını seksi bulur.
Birisi kendisini sadece cinsel obje olarak gören erkekten hoşnuttur. Diğeri ise kendisini para olarak gören kadından hoşnuttur. Her şey karşılıklıdır. Her iki taraf da mutludur.
Bu sebepten erkekler güçlü olmak için çabalar. Kadınlar ise güzel olmak için.
Çok az kişi, o da entelektüel beyin, karşısındakinin entelektüel beyninden etkilenir.
Bilgi güçtür. Herhangi bir kişi konuya hakim, çok iyi bilgisini ortaya koyuyorsa, adeta kelimelerle sevişir ve bu kişinin beyni seksidir.
Bir kişi seksi beyinden yani 'aklı güzel' olanlardan ne kadar etkileniyorsa, yakışıklı da olsa 'aptal' insanları da o derece itici bulur.
Hem yakışıklı hem de beyni seksi olanlar yok değil tabi. İkisi bir arada olması sizin için büyük şanstır. İnsan ilk dış görünüşten etkilense bile, saçma sapan konuştuğunda o yakışıklılık, o güzellik beyninizdeki mezarlığa gömülüverir. Bir an önce ortamdan uzaklaşmak istersiniz.
SAPYOSEKSÜEL
'Sapyoseksüel kelimesi, zeki kişilere ilgi duyanları özetlemek için kullanılıyor. Dış güzellikten ya da fiziksel görüntüden ziyade, entelektüellik ve akıl, zeka gibi kriterlerinden etkilenen insanları tanımlıyor. Özetlemek gerekirse 'beyin' aşkından bahsediyoruz.'
'Zeka, espri yeteneği, mizah anlayışı gibi öğeler sapyoseksüeller için önemli kriterler. Bir sapyoseksüel fotoğrafınızdan ziyade cümleleri nasıl kurduğunuza, kendinizi nasıl ifade ettiğinize daha çok dikkat ediyor.'
Sorgulamayı severler. İnsanlar tarafından kolay anlaşılamadıkları için de kibirli ve egosu yüksek bulunurlar.
'Sapyoseksüel kişinin özelliklerini kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Sapyoseksüeller akıllı olarak tanımlayabileceğimiz yüksek zekalı kişilerdir. Zekaları sayesinde başarılı konumlara gelirler ve iş yaşamlarında lider olurlar. Zekaları ve espri kabiliyetleri neticesinde çekici bulunurlar. Kolay kolay beğenmedikleri için seçicidirler ve bu da onları zevk sahibi yapar. Ne yapması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini bildikleri için ölçülüdürler.'