Ahmet Ataç 2004-2009 ve 2009'dan bugüne tam 15 yıldır Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapıyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle ilçeyi Türkiye'nin en yaşanabilir 8'inci ilçesi yaptı.

MİLLİ ŞUUR KAZANDIRIYOR
Tepebaşı'nın çehresini değiştirdi. Sadece projeleriyle değil, insancıl kişiliğiyle de öne çıktı. Bundan dolayı sadece Tepebaşılıların değil, Eskişehirlinin gönlünde de taht kurdu. Doğumda da ölümde de hep Tepebaşı halkının yanındaydı. Yeni doğan bebeklere altın taktı. Annelere süt desteği verdi. Asker uğurlamasında mehmetçiklerle oynadı. Düğünlerde mutluluğu, cenazelerde acıyı paylaştı. Kadınlarımızın, çocuklarımızın Çanakkale'ye, Konya'ya, TBMM'ye, Anıtkabir'e götürülmesinde de yine o vardı. Ataç son 10 yılda 10 binlerce genci, çocuğu, kadını ve yaşlıyı Çanakkale'ye götürüyor. Onlara milli şuur kazandırıyor. Onların Çanakkale'de atalarının ne olmazları başarıyla başardığını gururla görmesini sağlıyor. Aynı Ataç, yine onbinlerce genci Anıtkabir'e götürüp, onları büyük Önder Atatürk ile buluşturuyor. Aynı Ataç yine onbinlerce kadını ve çocuğu Konya'ya götürürek, Mevlana'nın türbesini gezdiriyor. Okul ve camilerin en büyük destekçisi oldu. Bölgesindeki tüm camilerin başta temizlik olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyor Ancak birileri onun okullara hizmet götürmesinden rahatsız oldu. O'nu okullara sokmadılar. Olan kime oldu? Tabi ki çocuklarımıza oldu.

5 MİLYON AVRO
Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi Çevre Dostu ve Enerji Etkinliği alanında öncü bina uygulamalarına uluslararası alanda verilen 'LEED Sertifikasını' Türkiye'de 'Altın Puan' değerlendirmesi ile alan ilk kamu binası oldu. Yaşlılar için Yaşam Köyü ve Alzheimer Ko-nukevi, hobi bahçeleri, çocuklar ve gençler için Çocuk Senfoni Orkestrası, Su Sporları Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Yunus Emre Spor Tesisi, sinema gösterileri, yaz okulları, Su Kurusu Uygulama Merkezi, Doğal Yaşam Merkezi, Kadınlar için belde evleri, el beceri kursları, süt desteği, Anneler Halk Oyunları Ekibi, Kadınlar Tiyatro Grubu, Hanımeli Sokak, Kadın Temizlik İşçileri, engelliler için Gökkuşağı Kafe, Sosyal Yaşam Merkezi, yoksullar için İmece Merkezi ve Aşevi. Amatör spora destek, çevre ile ilgili sayısız projeler. Tepebaşı Belediyesi geliştirmiş olduğu 'Akıllı Şehir' (REMOURBAN) projesi sayesinde Avrupa Birliğinden 5 milyon avro hibe kredi kazandı. Kırsal Kalkınma Projesiyle (TARGES) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında bölgenin güneş enerjili tarımsal sulamaya uygunluğu hakkında fizibilite raporu hazırlandı. Tepebaşı Belediyesi, Yakakayı Mahallesi'nde bir mezrada, güneş enerjisini kullanarak su sorunu çözüldü.

UNUTULMAZLAR ARASINA GİRDİ
Tepebaşı sakinleri Ahmet Ataç'ı hep bir abi olarak gördü. Peki bu nasıl oldu? Sıcaklığı, mütevazi kişiliği ve güler yüzüyle halka bir 'Abi kadar' yakın oldu. Ataç'ı tanıyan ve seven herkes ona 'Ahmet Abi' diye hitap ediyor. Türk halkı herkese 'Abi' demez. 'Yaşı büyük olana değil, adam olana' abi der. Büyükerşen Eskişehirlinin 'Yılmaz Hocası' olurken, Ataç'ta mütevazi ve insancıl kişiliğiyle kentin 'Ahmet Abisi' konumuna geldi. Atalarımız; 'Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz' demiş. Ataç 'hep çalıştığı ve tarlada izler bıraktığı için' seçimleri rahat kazanıyor. Şimdiden Eskişehir'in unutulmaz belediye başkanları arasını ismini yazdırdı. Tepebaşı'nda oturan görüşü ne olursa olsun halkın büyük çoğunluğu onu seviyor ve güveniyor.
---------------------------------------
MİLLİ EĞİTİM'DE TEKNİK ROTASYON

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Proje Okulu ilan edilen üç lisenin yeni müdürlerinin' kimlerin olacağı merak ediliyor. ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Serpil Cebeci, çalıştığı bu okulun müdürü olacak. Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Can, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olacakları belirtiliyor. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl, İl Milli Eğitim'de İş Güvenliği Koordinatörlüğü görevine getirilecek. İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Engin Çalışkan, Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü oldu. Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrem Çakır, önümüzdeki yıl yeni eğitime başlayacak olan Yaşar Holding Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi'nin Müdürü oldu. Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nursel Berber, Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü oldu. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Erdem, Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü oldu. Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veli Kutlu, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü oldu. Bu yapılan yeni görevlendirmelerle Mesleki ve Teknik liselerde geniş çaplı rotasyon yapılmış oldu.
----------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
BABASININ PARMAK İZİ
,
Akciğer kanseri Lusiona Perez'in Mimar oğlu babasına olan vefa borcunu onun, parmak izinden bina yaparak ödedi. Jose hasta yatağından oğluna şöyle seslendi; ''Oğlum çok az ömrüm kaldı ve sizlere hiçbir iz bırakamadım.çok üzgünüm beni affedin'' Jose ise bunun üzerine ''Benim okumam için arabanı sattın ve işe yürüyerek gittin unutmadım'' der. Sao Paulo o sırada inşaat halindedir ve bina bitince Perez'in parmak izi halinde şekil almıştır. Oğlu babasını bir helikoptere bindirerek binayı gösterir ve ''İşte baba bunu ben yaptım üzerinde senin parmak izin var'' der. Baba sekiz gün sonra hayata gözlerini yumar ve bu bina son 10 yılın en iyi tasarım ödülünü alır.
--------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu: Devlet Bey, Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kıpırdamaz.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kırmızı bültenle aranan teröristin devletin kanalına çıkmasından belli oluyor(!) Demek ki Ortadoğu yanıp kül olsa ruhunuz duymayacak.
----------------------------------------------
FIKRA
HEPSİ BE HEPSİ

Temel Almanya'da arabasıyla otobana ters yönden girip son hızla gidiyormuş! Karşısından gelen araçlar, farlarını yakıp, el sallayıp, bağırıp onu ters yönde olduğu için uyarmaya çalışmışlar.
Nafile, Temel son hızla arabaların arasından slalom yaparak ilerliyormuş!
O anda Alman Polis radyosu anons geçmiş; 'Dikkat dikkat! Delinin biri otobanda ters istikamette hızla yol almaktadır. Lütfen dikkatli olun!'
Temel bağırmaya başlamış; 'Ne birisi da, hepsi be hepsi…'