Euro NCAP tüketicilere araçları daha kolay karşılaştırabilmeleri ve ihtiyaçları açısından en güvenli tercihi belirleyebilmeleri için beş yıldız güvenlik derecelendirme sistemini oluşturan bir kuruluştur. Güvenlik derecelendirmesi Euro NCAP tarafından gerçekleştirilmiş bir dizi araç testinin sonuçlarına göre belirlenir. Bu testler basite indirgenmiş bir şekilde araçtaki yolcularına veya diğer yol kullanıcılarının yaralanabileceği ya da ölebileceği gerçek hayatta karşılaşılabilecek önemli kazaları temsil etmektedir. Yıldız derecelendirmeleri, farklı kategorilerdeki araçlar arasında doğrudan karşılaştırılamaz; bu nedenle, hangi araçların rakiplerinden daha iyi performans sergilediğini gösteren 'Sınıfının En İyisi' yayınlanmaktadır.Her yıldız derecelendirmesinin şartları, her sene daha da zorlaştıkça, 'Sınıfının En İyisi' karşılaştırması, tüm araçların aynı standartlara göre değerlendirilmesi için yalnızca her takvim yılı içerisinde yapılmaktadır. İşte geçtiğimiz yılın Euro NCAP'e göre sınıfının en güvenli otomobilleri;


-Büyük SUV Kategorisi: Hyundai NEXO
Yetişkin Yolcu: %94
Çocuk Yolcu: %87
Yaya Güvenliği: %67
Güvenlik Yardımcısı: %80
Güney Kore'li üreticinin hidrojen ile çalışan otomobili NEXO, rakipleri BMW X5, Hyundai Santa-FE, Jeep Wrangler ve VW Toureg'i geride bırakarak Büyük SUV kategorisinin en güvenli aracı oluyor.


-Büyük Aile Kategorisi: Lexus ES
Yetişkin Yolcu: %91
Çocuk Yolcu: %87
Yaya Güvenliği: %90
Güvenlik Yardımcısı: %77
Lexus'un üst segment modeli ES aldığı derecelerle Büyük Aile Kategorisi'nin en güvenli otomobili.
Geride bıraktığı rakipleri ise Volvo S60, V60, Peugeot 508, Mazda 6. Lexus ES aynı zamanda geçen senenin en güvenli elektrikli-hibrit otomobili ünvanının da sahibi.


-Küçük Aile Kategorisi: Mercedes A Serisi
Yetişkin Yolcu: %96
Çocuk Yolcu: %91
Yaya Güvenliği: %92
Güvenlik Yardımcısı: %75
Mercedes'in başarılı satış rakamlarına ulaşan modeli A Serisi rakipleri Ford Focus ve Nissan Leaf'i peşine takarak 2018'de sınıfının en güvenli otomobili ünvanını alıyor.
**

Yeni Toyota Camry ve RAV4, hibritle Türkiye'ye geldi
Japon otomotiv devi Toyota sekizinci nesil Camry ve beşinci nesil RAV4, hibrit motorlarıyla Türkiye pazarına giriş yaptı. Her ikisi de 2.5 litre hacminde olan hibrit ünitelerden Camry'de olanı 218; sonunda Dynamic Force takısı bulunduran ve RAV4'te görev yapanı ise 222 bg gücünde. Bu sayede 100 km/s hıza sırasıyla 8.3 ve 8.1 saniyede ulaşan Japon ikili 100 km'de 4.3-4.5 litre gibi iddialı tüketim değerleri sunuyor.
**

Yeni Volkswagen Golf'ün tanıtım tarihi açıklandı
Sekizinci jenerasyon Volkswagen Golf'ün gelişiminde bazı pürüzler var. Yazılım sorunları nedeniyle tanıtımı geciken otomobilin, normal şartlarda Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkması bekleniyordu. Popüler hatchback modelinin lansmanı yaşanan problemler nedeniyle yaklaşık bir ay kadar ertelendi. Golf VIII'in tanıtımının Ekim ayında yapılmasının planlandığını açıklandı. Yeni Golf'ün üretiminin ise bu yılın üçüncü çeyreğinin bitiminde başlayacağı belirtildi.