Elbette ki bu kötü gidişe 'dur' deme zamanı gelmişti.
Bunun formülü de futbolcularda idi. Yönetim elinden geleni yapıyor taraftar ise zaten kendini kanıtlamış geriye ise oynatan ve oynayanlar kalıyordu.
Oynatan olarak da TFF 1. Ligi'ni en iyi tanıyan Yücel İldiz hocanın takımın başına gelmesi ile o sorunda çözülmüştü.
Geriye futbolcular yani oynayanlar kalıyordu. Adana Demirspor maçında yerlerde sürünen futbolcular, Erzurumspor karşısında aslan kesildiler.
Anlaşılan Yücel hocadan iyi bir fırça yemiş olmalılar ki kendi sahamızda nihayet alt yapıdan gelen gençlerin çabaları ve tüm futbolcuların katkıları ile gülen taraf olduk. Beni sevindiren şey artık saha dışından değil de saha içinden konuşuyor olmamız. Erzurumspor'un oyun anlayışı ileriye atılan direk topları Burhan Eşer'le buluşturup gole gitmekti. Eskişehirspor ise orta sahada kurduğu hakimiyetini bütün oyun boyunca kullanınca ve baskıyı artırınca maçın galibi oldu.
Yaşanan bunca sıkıntıların ardından alınan galibiyet yürekleri serinletti. Takım için bu yeterli değil, gerisinin de gelmesi lazım.
Affan babanın çocuklara verdiği bir horoz şekeri ile mutlu olursak sonunu nasıl getireceğiz? Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz daha iyilerini görmek istiyoruz. Hedefimiz kendi sahamızda galip gelmek, dış sahada ise en az bir puan almak olmalı ki olası tersliklerin önüne geçelim.
Altınordu takımı sistemli oynayan ve sisteminden taviz vermeyen bir takım. Alt yapısından yetiştirdiği sporcular ile lige devam eden yabancı oyuncu oynatmayan ve sistemine bağlı kalan bir takım. Genç ve deneyimsiz görüp kolay rakip sanmayalım. Böyle takımlar her zaman zor rakipler olmuşlardır. Bizim ise deneyimli ve tecrübeli oyuncularımız var. Bu ligin üstünde oyuncular olmalarına rağmen kafalarının bulanık olması bizim için kötü sonuçlar almamıza neden oldu.
Şayet bizi sevindirmek istiyorlarsa futbolcular hafta içinde silinen üç puanı misli mislisine geri getirmelidirler.
Bu da Altınordu maçı ile geçen sezon İzmir'de kaybettiğimiz altı puanı geri almakla başlayacaktır.
Cumartesi günü Altınordu ile oynayacağımız maçı sistem mi yoksa tecrübemi kazanacak hep birlikte göreceğiz.