Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin kentin en sosyal ve başarılı demokratik kitle örgüt başkanlarından birisi. Kentte herkes ile diyalogları iyi olan Girgin, Kızılay Başkanlığı döneminde Eskişehir'de hayata geçirdiği sosyal projelerle hep öne çıktı. Kızılay'ın Hasırca Tesislerini 'Beş yıldızlı' hale getiren Girgin sadece son bir yılda 'Geleceğin Donörleri Fikir Kampı', 'Sevgi Bohçası', 'Minik Yürekler Üşümesin', 'Hayat Kurtar, Yaşamları Değiştir' 'Tepebaşı Bölgesinde Üç Derslikli Anaokulu' projelerini hayata geçirdi. Çalışkanlığı ve lider kişiliğiyle takdir toplayan Girgin'in adı artık Eskişehir siyasetinde de yüksek sesle seslendirilmeye başlandı. Adı 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti adaylığı için geçen Girgin'in önümüzdeki dönemde aktif siyasetin içinde olması bekleniliyor. Hatta yakın çevrelerinin Girgin'e 'Artık elini taşın altına koy. Kızılay Başkanlığından sonra milletvekili olarak da kente hizmet etmelisin' diye telkinde bulunduğu belirtiliyor. Girgin'in artık siyasete eskisi kadar soğuk bakmadığı öne sürülürken, ilk seçimde güçlü milletvekili aday adayları arasında yer alması bekleniliyor.
***
'BURALARDA HOCA YOK'
'Gürcan Hocam. Buralarda hoca yok. Var da yok. Yakışıklıyı sana emanet etsem' bu satırlar Eskişehir'de yetişip Türk Futbolunda iz bırakan bir isim olan Ümit Bozkurt'a ait. Bozkurt kendi oğlu ile fotoğrafını paylaşarak, Gürcan Sayma'ya böyle seslendi. Kentimizde tek Eskişehir Bulmacası hazırlayan isim olan Sayma aynı zamanda futbol antrenörüdür. Onunla girdiğimiz her ortamda hep öğrencileriyle karşılaşıyoruz. 'Hocam' deyip büyük saygıyla elini öpüyorlar. Ümit Bozkurt da Kırmızıtoprakspor'dan Sayma'nın öğrencisi. Denizlispor'da yıldızı parlayan Beşiktaş, Gençlerbirliği'nde performanslarıyla beğeni toplayan Bozkurt da artık antrenör olarak görev yapıyor. Kendisinin de antrenör olmasına rağmen Bozkurt 'oğlumu sana emanet etsem' diyerek, eski hocasına büyük jest yaptı. Bir yıl önce yakalandığı önemli bir hastalığı yenen Sayma, eski öğrencisinin bu jesti karşısında duygulu anlar yaşadı. Ümit Bozkurt gibi karakterli bir futbolcuyu yetiştirmenin gururunu yaşadı.

***

ESO Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş: Başkan seçilirsem ESO'yu Türkiye'de şampiyon Oda yapacağım.
Nesine.com Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğlu: Celalettin Bey ben basket takımını Türkiye Şampiyonu yapmadan vallahi ESO'nun transferlerine karışmam. Ne demişler 'Önce can, sonra canan.'