Türkiye'de 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden, Dündar Ünlü'nün yerine Eskişehir İl Başkanlığına getirilen Av. Zihni Çalışkan Eskişehir'deki faaliyetleriyle çalışkan ve aktif bir insan.

HER KESİMİ KUCAKLAYACAĞINDAN EMİNİM
Eskişehir'e güzel hizmetlerde bulunan, ayrım yapmadan her kesime hizmet götüren AK Parti İl Başkanı Sayın Dündar Ünlü'nün ardından, soyadı gibi Çalışkan İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan beyefendinin de hizmette sınır tanımayacağından eminim.
Çalışkan olduğunu nerden çıkardınız derseniz, kendisini yıllar öncesinden tanırım. Canan Kartuş Dolum Hastanesi olarak, Zihni beyin avukatlık bürosundaki kartuşların dolumu yazıcılarının bakım onarımıyla uzun yıllar biz ilgilendik. Zaman zaman oturup sohbetler ederdik, buradan yola çıkarak hayata bakış açısıyla, insanlara değer vermesiyle, herkese, her kesime hizmet götürebilecek, herkesi kucaklayacak, birleştirici, bütünleştirici bir insan olacağından eminim. Bu da Eskişehir için iyi bir avantajdır.
Geçmiş yıllarda bile sıkıntısı olan birçok ziyaretçisi olurdu. Yoğun olmasına rağmen, sıkılmadan içeri alır görüşmeler yapardı.

GÖREVE GELİR GELMEZ SPORA DESTEK
Avukat olmasının yanı sıra sporcu geçmişi olması, spor camiası için ayrıcalıktır.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan göreve gelir gelmez, ayağının tozuyla, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a destek çağrısında bulundu.
AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışkan, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak önderliğinde yürütülen 26'da 26 Projesi'ne üye olarak Eskişehirspor'a destek verdi.

Özellikle amatör sporla ilgilenen sporcuların ne fedakarlıklarla, özveriyle yetiştirildiğinin bilincinde olan birisi. Bu da ileride spora desteklerinin devam edeceğini gösteriyor.
KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM.
Sayın Çalışkan İl Başkanlığı görevinin kendisi için de sürpriz olmadığını açıkladı. Yani arkasında yılların birikimi olduğunu belirtmek istedi. Hak edilmiş başarılar için bizlere de tebrik etmek düşer. Allah utandırmasın, başarılarınızın devamını dilerim.