21 Ekim tarihinde, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu seçimleri, Spor Bakanlığında yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Seçimlere, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK katıldı.

Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK sözlerine değerli ailem hoş geldiniz diyerek başladı.
Ülkemizin büyümesi ve gelişmesinde amatör sporun önemine değindi.
'Biz birlikte güçlüyüz, sokaktaki gençlerimize sahip çıkalım, daha çok çocuğa ulaşalım, sokakları, uyuşturucu satıcılarına ve kötü emelli insanlara bırakmayalım' dedi.
Bir çocuğun bile sokaktan kurtulmasının önemine değinirken, 'Sağlıklı gençler olarak, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarını sağlayalım ve Kulüp sayısının da artması noktasında çalışmalar yapalım.' dedi.
Sözlerini bitirirken, hepiniz birer kahramansınız. HER ZAMAN EMRİNİZDEYİM.
Ailemi çok seviyorum, yeni seçilecek olan başkan ve yönetime başarılar diliyorum, dedi.

BAKANIMIZDAN ÜMİTLİYİZ
Spor Bakanımız Sayın BAK, uzunca bir süre antrenörlerle zaman geçirdi.
Yani konuşmasını yapınca arka kapıdan çıkıp gitmedi. Antrenörlerin arasına girip, sorunlarını dinledi. İllerden gelen kafilelerle fotoğraf çektirdi.
'Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır.' 'Amatörleri ayağa kaldırdığımız zaman Türk sporu da ayağa kalkar.' diye amatör sporun önemine değindi.
Bakanımızdan ümitliyiz. Sporda haksızlığa, adaletsizliğe müsaade etmeyeceğine inanıyoruz.

İLK DEFA KADIN DELEGE GÖRDÜM
Delege olarak gittiğim TASKK seçiminde, başka illerden kulüp yöneticileri yaka kartıma bakarak, ilk defa kadın delege gördüklerini söyledi. Bu demek oluyor ki, sporda daha çok yol kat etmemiz gerekecek. Kadınların sporda önü kesilirken nasıl yol kat edeceğiz bilmiyorum ama spor bakanımız, ümitlerimizi tekrardan canlandırdı.
Eskişehir Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkanımız Sadri ATAM yeni dönemde de, başarılarıyla TASKK yönetimine girerek, Eskişehir'imizin gururu oldu.
Başka bir gurur ise Eskişehir ASKF olarak, kadınlara verdiği saygı ve değer ile Sadri Başkanımızın diğer illere rol model olmasıydı. Temennim diğer illerin Eskişehir'i takdir etmek yerine, bir dahaki seçimlerde yönetimlerinde bir tanede olsa kadınlara yer vermesidir.
Başkanımıza yeni dönemde de başarılar diliyorum.