Egzersizin faydalarının bilincindesiniz. Fakat zaman azlığından şikayet ediyorsunuz.
Günlük işlerinizin çalışma hayatınızın spora engel olduğunu düşünüyorsunuz.
Bakın uzmanlar yıllar önce zaman azlığından şikayet eden kişilere nasıl önerilerde bulunmuşlar:
Takviminizi tıpkı diğer randevunuz gibi egzersiz saatinizi not edin kişisel olarak egzersize bağlılık onu kaçırma ihtimalinizi azaltacaktır.
Egzersizi motivasyonel hale getirin. Oturarak çalışıyorsanız işinizde çeşitlilik ve zevk yaratmak için video seyrederken, otururken egzersiz yapabilirsiniz.
Günde en azından yarım saat konsantrenizi başka bir şeyin üzerinde yoğunlaştırırsanız işin o monotonluğundan uzaklaşırsınız. En azından psikolojik bazı faydalar elde edersiniz.
Boş zamanlarınızda ev ortamında egzersiz yapın. Ailenizden veya arkadaşlarınızdan biriyle birlikte spor yaparsanız veya onların egzersiz yapma konusunda sorumluluklarını üstlenirseniz muhtemelen siz de egzersize zaman ayırırsınız. Zorunlu hissetme etkili bir stratejidir. Hoşlandığımız şeylere daha çok zaman geçirme şansını yaratır.
Bir işinizi yapamazsanız kendinizi suçlu hissetmeyin. Böyle hissederseniz cesaretiniz kırılır. İyimser olun çünkü rutin işlerinize istediğiniz an dönebilirsiniz.
***
Özetle egzersiz yapan kişi stresten daha uzaktır, daha dayanıklıdır daha sağlıklıdır.
Ayrıca geçen yıl kendi yaptığım bir araştırmayı sizlerle ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Bu araştırma; 'Spor yapan çalışan Kadınların iş doyum düzeyine etkisi'
Değerli hocalarım bu tezi sizlerle paylaşmam konusunda ısrarcı oldular. Sebebi ise, Konuyla ilgili araştırmanın yok denecek kadar az olduğundan ya da olmadığından faydalı olacağını belirttiler. Bu sebepten konuya genişçe yer vereceğim.
Sağlığımız için en önemli unsur ruhumuzun doğru beslenmesidir. Egzersiz hayatımıza bir yaşam biçimi olarak girmeli ki. Mutlu ve sağlıklı bir toplum olalım.