Sevgili Okurlar,
Dünya kurulalıdan beri o kadar aldatıcı olmuş ki ne kadar yerimiz geniş de olsa bize hep dar gelmiştir. Nitekim ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem Babamızın iki oğlu olduğunda, dünya yüzünde tek ikisi olduğu halde dünyayı çok küçük gören küçük Kabil, dünyada tek kalabilmek için kardeşi Habil'i öldürmüş ve ilk katil olmuştur. Daha sonraki zamanlarda, Timurlenk ve Yıldırım Beyazit birbirlerine 'Bu dünya ikimize küçük geliyor. Ya sen bu dünyadan git ya da ben gideyim' diye meydan okumaları neticesinde savaşa girmişler ve binlerce ölüme sebep olmuşlardır.
Günümüzde ise iki süper güç ABD ve Rusya bulundukları toprakları az görüp, dünyanın birçok yerini vatanlarından on binlerce kilometre uzakta olduğu halde işgale kalkmışlar ve gelip oraya yerleşmeye çalışmışlardır.
İşte bütün bunlar küçücük insanoğlunun şu fani dünya için ne kadar doyumsuz olduğunun birer nişanesidir. Burada anne-baba ebeveyn olarak bize büyük görevler düşmekte, etrafımızdaki devletlerin yaşadıklarını, onların düştükleri durumları iyi anlatarak ellerindeki imkanları ve verilen hayatın kıymetini bilmelerini öğretmemiz lazım. İşte esas şükürde budur. Yoksa her öğün tıka basa midelerimizi şişirip, ellerimizle karnımızı sıvazlayarak ve af buyurun geğirerek sadece dilden (Elhamdülillah)demek şükür değildir.
Akşam olduğu zaman elin gurbetinde bir kuruş kazancı olmadan, çoluğuna çocuğuna bir lokma ekmek almadan evine dönmek zorunda kalanların halini düşünerek gerçek manada yaradana şükretmemiz gerekmez mi?
Yüce Peygamberimiz, gecenin bir yarısına kadar Allah'a ibadet eder, hatta ayakları şişerdi. Bunu göre Ayşe validemiz 'Ya Resulallah, Allah senin gelmiş geçmiş bütün günahlarını bağışladı ve seni cennetle müjdeledi. Niçin kendini bu kadar harap ediyorsun?' dediği zaman, o Yüce Peygamber 'Ya Aişe ben Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı?' diye cevap verirdi.
Biz de bize bahşedilen bu eşsiz rızıklara karşı kulluk görevimiz gereği can-ı gönülden şükredelim. Çünkü Yüce Allah 'Eğer şükrederseniz arttırırım' buyuruyor. Şükür bütün nimetlerin de başıdır. Allah şükredenlerden eylesin.