Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman'a gelerek, kanadını bir dervişin kırdığını söyler. Hz. Süleyman, dervişi hemen huzuruna çağırtır. Ve ona sorar; 'Bu kuş senden şikayetçi, neden kanadını kırdın?'

'SEN NİYE KAÇMADIN?'
Derviş kendini savunur; 'Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yanına kadar gittim, yine kaçmadı. Ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacağım sırada kaçmaya çalıştı, o esnada kanadı kırıldı.' Bunun üzerine Hz. Süleyman kuşa döner ve der ki; 'Bak, bu adam da haklı. Sen niye kaçmadın? O sana sinsice yaklaşmamış. Sen hakkını savunabilirdin. Şimdi kolum kanadım kırıldı diye şikayet ediyorsun?'

DERVİŞ HIRKASINI ÇIKARTIN
Kuş kendini savunur. 'Efendim ben onu derviş kıyafetinde gördüğüm için kaçmadım. Avcı olsaydı hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez, bunlar Allah'tan korkarlar diye düşündüm ve kaçmadım.' Hz. Süleyman bu savunmayı doğru bulur ve kısasın yerine getirilmesini ister. 'Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın' diye emreder. Kuş o anda; 'Efendim, sakın öyle bir şey yaptırmayın' diyerek öne atılır. 'Neden' diye sorar Hz. Süleyman. Kuş sebebini şöyle açıklar; 'Efendim, dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapar... Siz iyisi mi, bunun üzerindeki derviş hırkasını çıkartın... Çıkartın ki, benim gibi kuşlar bundan sonra aldanmasın.'

ŞEYHLERE DEĞİL VATANA HİZMET ETSİN
Ne yazık ki ülkeyi yönetenler 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından gerekli dersleri almadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm söylevlerine rağmen birileri, FETÖ'den boşalan kadroları diğer başka cemaatlerle doldurmaya çalışıyor. Oysa bilmiyorlar mı? Cemaate mensup müritler amirlerinin değil, şeyhlerinin sözünü dinler. Devlete değil, bağlı oldukları cemaatlere hizmet ederler. Bunun son örneğini 15 Temmuz'da yaşadık. Devleti yönetenler, aynı terör saldırısının bir benzerinin daha yaşanmamasını istiyorlarsa yoksul çocukların cemaat ve dini vakıfların evlerinde, okullarında ve yurtlarında beyinlerinin yıkanmasının önüne geçmelidir. Ülke gençliğinin tarikat şeyhlerine değil de vatanına hizmet etmesini sağlamalıdır. Devlet kurumlarına personel alımı, yönetici atama ve terfileri 'Yandaşlık', 'alnı secde değiyor' kavramlarıyla değil, liyakat kriterine göre yapılmalıdır. Vatanını seven, başarılı, liyakat sahibi insanların 'bizim gibi düşünmüyor' diyerek önü kesilmemeli.


***

CHP'DE BİRBİRİNİ YEME HASTALIĞI

Merhum Erdal İnönü SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarla bir restorana gider. İnönü, garsonun 'Bir şey almak ister misiniz efendim' sorusu üzerine 'Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz' yanıtını verir.

TEPKİ TOPLADI

Kongre sürecinde olan CHP'de rahmetli İnönü'nün dediği gibi 'birbirini yeme hastalığı' sürüyor. CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve yönetim kurulu CHP Tepebaşı İlçe Başkan Yardımcısı Mecit Açıkgöz ile birlikte Ömer Kutlu, İbrahim İşler, Dilek Kaplan, Mehmet Cihan, İlker Çağkan Yılmaz, İlhan Özbulut, Gürkan Çimen ve Şirin Unutmazbaş, referandumda sandık görevlisi olmalarına rağmen sandık başında olmadıkları gerekçesiyle 'kesin ihraç istemi' ile disipline sevk edilmeleri ve üyelik haklarından çıkarılmaları kararı aldı. Bu karar tepkilere neden oldu.


ODUNPAZARI İL BAŞKANI

Sinan Özkar Başkanlığındaki İl Yönetimi kongre sürecinde nasıl böyle bir karar alabilir? Mecit Açıkgöz'ü yıllardır tanırım. İyi bir partilidir. CHP Tepebaşı Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Açıkgöz sadece sandık başında görev yapmadı. Bölgesinde tüm sandıklarda müşahit ve sandık sorumlusu olarak görev yapan partililere lojistik destek sağladı. Sinan Özkar bunu bilmesine rağmen neden Açıkgöz'ü ihraç etmek istiyor? Kongre öncesinde CHP Tepebaşı İlçe Örgütünü zayıflatmak için mi böyle bir hamle yaptı? Odunpazarı'nda ve diğer ilçelerde sandık başında olmayanlar ile ilgili neden soruşturma açılmadı? Anlaşılan CHP, 'Odunpazarı İl Başkanı' Sinan Özkar'dan kurtulmadığı sürece partide birlik ve beraberlik sağlanamayacak.


***

FOTO ŞAKA:



CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel: Sinan abi dün sevmediğini Face'den siliyordun. Bugünde partiden ihraç ediyorsun.

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Akıncığım, sadece Odunpazarı'nın İl Başkanlığını yapmaktan sıkıldım. Tepebaşı'nın da İl Başkanı olmak için gerekirse tüm ilçe yönetimini ihraç ederim.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Korkarım Sinan bu kafayla yarın Ahmet Ataç'ı bile ihraç etmeye kalkar.