CHP'de Belediye Meclis Üyeliği için 93 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu.

ÜNLÜCE VE ÇUHADAR
Tepebaşı'ndan 49, Odunpazarı'ndan 42 kişi Meclis Üyesi aday adayı oldu. Peki bu isimler kimler? Şu anda meclis üyeliği yapanların büyük çoğunluğu tekrar aday adayı oldu. Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği için güçlü isimler aday adayı oldu. Eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Büyükerşen'e en yakın isimlerden Aydın Ünlüce, eski Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, eski Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Seçilmesi halinde Meclisin 'Kamer Genç'i olması beklenilien Ali Haydar Çelik, Kazım Kurt'a yakın isimler Mahmut Süzen, Cahide Tetik, İbrahim Arslan, eski İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, İnşaat Mühendisleri Odası'nın eski Başkanı Bülent Erkul, Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay, Eskişehir'in başarılı genç avukatları Mustafa Topkaya, Emre Genç, eski İl Yöneticileri Turan Duru, Ahmet Saraç, İrfan Kılınç, Mimarlar Odası'nın eski yöneticisi Banu Gürlek listenin öne çıkan isimleri.

AKÇASOY VE METİN
Tepebaşı'nda da güçlü isimler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapan Yavuz Metin, Bekir Sıtkı Saraç bu sefer Tepebaşı bölgesinden aday adayı oldular. Nuray Akçasoy'un aday olmasına kesin gözüyle bakıyorum. Hatta liste başı olacağını da düşünüyorum. Eski İl Başkanları Abdülkadir Adar, Ersen Yeniceli, Kırım Tatar camiasının sevilen ismi Metin Gündoğdu, ADD Başkanı Azmi Kerman, ÇYDD Başkanı Sevgi Akmen, Eski BARO Başkanı Akın Çamoğlu, Veteriner Hekimleri Odası eski Başkanı Nevzat İnan, TED Eskişehir Koleji Kurucu Temsilcisi Fatma Banu Kurt, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar, İl Kadın Kolları eski Başkanı Figen Kahya, Eğitimci Hakkı Er, Ezcacılar Odası eski Başkanı Mukaddes Harmancı Yılmaz, Türk Metal Sendikası eski Başkanı Hasan Hüseyin Bolat, Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Yıldız, Eskişehir'in başarılı genç avukatları Turgut Doğandor, Kemal Sayılır, Barış Can Yörük, AK Parti'den CHP'ye transfer olan Mustafa Önder, eski İl Yöneticileri Yahya Çelik, Yaşar Ayvalı, Berrin Koç, LDP İl Başkanı Önder Artan listenin öne çıkan isimleri.

KAPISINI AŞINDIRIYORLAR
Eskiden A Milli Takımından 'Tek Seçiçi ünvanıyla' görev yapanlar vardı. Bunda ilk akla gelen isim merhum Eşfak Aykaç'tı. Nazım Koka, Adnan Süvari ve Çoşkun Özarı'da 'Tek Seçiçilik' görevlerinde bulundular. Milli takıma girecek tüm futbolcuları onlar seçerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentimize yaptığı son ziyarette Eskişehir'i Yılmaz Büyükerşen'e teslim etmişti. Büyükerşen ilimizdeki tüm belediye başkanları ve meclis üyelerini belirleme konusunda 'Tek Seçiçi' konumunda. Bundan dolayı Meclis üyesi ve kırsal ilçelerde belediye başkanı olmak isteyenler şu günlerde Yılmaz Hoca'nın kapısını aşındırıyor...

ODUNPAZARI BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLARI
1. Akın Sallarel
2. Aydın Ünlüce
3. Cahide Tetik
4. Nihat Çuhadar
5. Mahmut Süzen
6. Bülent Erkul
7. Ali Haydar Çelik
8. Turan Duru
9. Sibel Yeşildal
10. Hatice Kılıç
11. İbrahim Arslan
12. Mustafa Topkaya
13. Ahmet Saraç
14. Gülten Seber
15. Fikriye Söğütlü
16. Halide Deniz
17. Mahmut Çakmak
18. Emre Genç
19. Gülcan Çalış
20. Ömer Faruk İnan
21. Hüdai Doğu
22. Serdar Aksoy
23. Muhammet Toktaş
24. Özcan Ertugan
25. Önder Tuna
26. Banu Gürlek
27. Hüseyin Akçar
28. Faruk Uğur
29. A. Evren Olcay
30. Halil İbrahim Bilici
31. Kadir Kodak
32. Mustafa Kosku
33. Musa Korkmaz
34. Melahat Tısık
35. Ali Kaya
36. Dilaver Atay
37. İrfan Kılıç
38. Ahmet Karakaya
39. Bayram Yumrukaya
40. Himmet Çelik
41. Mert Eke
42. Hüseyin Erdemir

TEPEBAŞI BELEDİYLE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLARI
1. Nuray Akçasoy
2. Yavuz Metin
3. Metin Gündoğdu
4. Hakkı Er
5. Turgut Doğandor
6. Fatma Banu Kurt
7. Azmi Kerman
8. Bekir Sıtkı Saraç
9. Nevzat İnan
10. Kemal Sayılır
11. Sevgi Akmen
12. Halil Ersen Yeniceli
13. Mukaddes Harmancı
14. Çiğdem Çalışır
15. Niyazi Çetin
16. Yahya Çelik
17. Ahmet İlker
18. Hasan Ünal
19. Abdülkadir Adar
20. Mustafa Keskin
21. İbrahim Kökdere
22. Seyfetin Çalışkan
23. Barış Can Yörük
24. Hasan Hüseyin Bolat
25. Mustafa Dere
26. Bilgin Fındıklı
27. Figen Kahya
28. Akın Çamoğlu
29. Behçet Uluaşk
30. Mehmet Can Keçik
31. Mustafa Önder
32. Yüksel Akpınar
33. Hakan Karuk
34. Yaşar Ayvalı
35. Mustafa Coşu
36. Berrin Koç
37. Recep Yıldız
38. Şaban Tekgöz
39. Mehmet Sadık Bozkurt
40. Ertan Parlatan
41. Önder Artan
42. Levent Özbunar
43. Taner Pişirensoy
44. Nazan Erşahin
45. Hasan Vehbi Sızmaz
46. Hatice Canan Adlım
47. Yaşar Tepekaya
48. Hasan Tutucu
49. Zeynep Çetin
-------------------------------------------------------
ADAYLIK TEKLİFLERİNİ KABUL ETMEDİM


CHP'nin eski İl Başkanı Erman Gölet ile karşılaştım. Kendisine 'adaylık için teklifler geliyor mu?' diye sordum. Gölet, 'Ben durduğum yerdeyim. İnsanlar, bazı parti temsilcileri büroma gelip, tekliflerde bulunuyorlar. Ancak ben bugüne kadar bana gelen hiçbir teklifi kabul etmedim. Sadece onları dinliyorum. Tekliflerini nazik şekilde geri çeviriyorum. Şu anda kendi işlerimle meşgulüm' dedi. Son günlerde Eskişehir siyasetinde çok konuşulan bir isim olan Erman Gölet bu açıklamasıylabaşka bir partiden aday olacağı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını vurguladı...
--------------------------------------------------
İYİLİK ELÇİSİ YÜKSEL GİRGİN'E BÜYÜK ONUR

Türkiye geneline yayılmış şube ve temsilcilikleriyle iyilik dağıtmaya, ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam eden Türk Kızılay, İyilik Elçisi Şube başkanları ve Temsilcilik Koordinatörlerini Onur Gecesi'nde bir araya getirdi. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu ailesini Antalya'da bir araya getiren etkinlikte, Kızılay'a uzun yıllar emeği geçen, Kızılay markasını bulundukları bölgede en iyi şekilde temsil eden başkanlara madalya ve berat verildi. Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin'de görkemli gecede 'Hizmet Takdir Beratı'nı Genel Başkan Kınık'ın elinden aldı. Girgin kendi sosyal medya hesabından aldığı ödül ve etkinlik ile ilgili yaptığı paylaşımda şunları söyledi; '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Antalya'da onur gecesinde 'hayatım Kızılay' diyen, iyilik ve merhamet çınarı oluşturan büyük aile ile birlikte güzel bir gece ile kutladık. Beni bu gecede Hizmet Takdir Beratına laik gören Genel Başkanım Dr. Kerem Kınık'a ve Türk Kızılay ailesine şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 95.yılının kutlu olmasını dilerim.' Yıllardır Kızılay Eskişehir Şube Başkanlığını başarıyla yapan Yüksel Girgin'i kutluyorum.
--------------------------------------------
NOSTALJİ
BABASININ SOYADINI ALDIĞI İLÇEDE

8 yıl önce, tarih 1 Nisan 1989. Yer Eskişehir'in İnönü ilçesi. SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü 2. İnönü Zaferi'nin Kutlama törenine katılıyor. İnönü'de ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Fotoğrafta SHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ile yıllarca partide bir nefer olarak çalışan Mustafa Taşlak'da yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zafer sonrası İsmet Paşa`ya 'Siz orada sadece düşmanı değil, Türk ulusunun makus talihini de yendiniz' diyor. Büyük Önder soyadı kanunu çıkınca İsmet Paşa'ya İnönü adını bizzat kendisi veriyor. Erdal İnönü'de soyadını aldıkları ilçedeki törene katılarak, Zafer Coşkusu'na ortak olmuştu. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dün merhum İnönü'nün 11'nci ölüm yıldönümüydü. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk Siyasetinde sevilen saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.

BEN KEDİ MİYİM?
Evde 'Erdal yetiş fare var!' diye çığlığı basan eşine gayet sakin biçimde şu cevabı vermiştir: Bana ne Sevinç, ben kedi miyim?

BİR OY BİR OYDUR
Seçmenlerden biri seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü'ye hitaben 'Ölürüm yoluna' diye haykırır. Erdal İnönü cevap verir: Dur, ölme. Bir oy bir oydur.

NORVEÇ'TE BAŞBAKAN OLURSUNUZ
Gazeteci der ki:- Sizin için Norveç'te başbakan olabilir, diyorlar. İnönü'nün cevabı: Çok teşekkür ederim. Bu herhalde, Türkiye'de bu işleri beceremiyorsun, demenin kibarcası. Büyük devlet adamı Erdal İnönü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Türk insanı bu büyük insanı asla unutmayacak…
-------------------------------------
FIKRA
MAZOTUM BİTTİ

Kamyon sürücüsü 'dikkat, alçak köprü' ikaz levhasını fark ettiğinde iş işten çoktan geçmişti. Olanca hızıyla üst köprüye bindirdi ve orada sıkıştı kaldı. Arkasında kilometrelerce araç kuyruğu oluştuktan sonra trafik/kurtarma ekibi nihayet geldi. Kurtarıcı işine başlarken polis de gözleri sıkışmış kamyonda, sürücüye yaklaşarak söze girmiş olmak için sordu:
— Köprüye sıkıştınız, he?
Sürücü canı burnunda homurdandı:
— Yoo !!! Köprü taşıyordum, mazotum bitti.