Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç hayata geçirdiği projelerle bölgesinde yaşayan tüm halkı kucakladı. Sıcaklığı, mütevazi kişiliği ve güler yüzüyle halka bir 'abi kadar' yakın oldu. Tepebaşı halkının gözünde o sadece Belediye Başkanı değildir. Halkın 'Ahmet Abisi' dir.

YARIN AÇIKLAYACAK
Ataç yeni dönemle ilgili hazırladığı projeleri yarın saat 14.00'te Şirintepe Yunus Emre Spor Salonu'nda yapacağı toplantı ile tanıtacak. 1999-2004 yılları arasında ve 2009'dan bugüne kadar Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapan Ataç hayata geçirdiği projelerle Tepebaşı'nı Türkiye'nin en yaşanabilir 8'inci ilçesi yaptı. Sadece projeleriyle değil, insancıl kişiliğiyle halkın gönlünde taht kurdu. Doğumda da ölümde de hep Tepebaşı halkının yanındaydı. Yeni doğan bebeklere altın taktı. Annelere süt desteği verdi. Asker uğurlamasında mehmetçiklerle oynadı. Düğünlerde mutluluğu, cenazelerde acıyı paylaştı. Kadınların, çocukların, gençlerin Çanakkale'ye, Konya'ya, TBMM'ye, Anıtkabir'e götürülmesinde de yine o vardı. Okul ve camilerin en büyük destekçisi oldu. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi Çevre Dostu ve Enerji Etkinliği alanında öncü bina uygulamalarına uluslararası alanda verilen 'LEED Sertifikasını' Türkiye'de 'Altın Puan' değerlendirmesi ile alan ilk kamu binası oldu.

TARLADA İZ BIRAKTI
Tepebaşı Belediyesi geliştirmiş olduğu 'Akıllı Şehir' (REMOURBAN) projesi sayesinde Avrupa Birliğinden 5 milyon avro hibe kredi kazandı. Tepebaşı Belediyesi, Yakakayı Mahallesi'nde bir mezrada, güneş enerjisini kullanarak su sorunu çözüldü.
Yaşlılar için Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, hobi bahçeleri, çocuklar ve gençler için Çocuk Senfoni Orkestrası, Su Sporları Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Yunus Emre Spor Tesisi, Sinema Gösterileri, Yaz Okulları, Su Kurusu Uygulama Merkezi, Doğal Yaşam Merkezi, Gıda Dedektifleri, Sosyal Yaşam Okulu, Kadınlar için belde evleri, el beceri kursları, Anneler Halk Oyunları Ekibi, Kadınlar Tiyatro Grubu, Hanımeli Sokak, Kadın Temizlik İşçileri, engelliler için Gökkuşağı Kafe, Sosyal Yaşam Merkezi, Engelliler Montaj Atölyesi, Kent Enstitüsü, yoksullar için İmece Merkezi ve Aşevi, Güneş Enerjili Şarj İstasyonları, Amatör spora destek, çevre ile ilgili sayısız projeler. Bunların yanında daha sayamadıklarımız da var. Atalarımız; 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz' demiş. Ataç hep çalıştığı ve tarlada izler bıraktığı için girdiği son iki seçimi rahat kazandı.
Tepebaşı'nda oturan görüşü ne olursa olsun halkın büyük çoğunluğu onu seviyor ve güveniyor. Ataç 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde dördüncü defa Tepebaşı Belediye Başkanı seçilerek, bir ilki daha gerçekleştirmeye çalışacak. Sahada ve halkın gönlünde bıraktığı izler onun işini kolaylaştıracak...
---------------------------------------------------------------------
BAKANLIKTAN ESKİŞEHİR'E 43 ÖDÜL

Milli Eğitim Bakanlığı Mart 2019 Tebliğler Dergisi yayınlandı. Dergide Milli Eğitim Bakanlığında aylıkla ödül alan yönetici ve eğitimciler açıklandı. İlimizde 43 eğitimci aylıkla ödüllendirildi. 3 İlçe Milli Eğitim Müdürü, 2 şube müdürü, 9 okul müdürü, 3 müdür yardımcısı, 23 öğretmen, 1 Şef, 1 memur ve 1 hizmetli ödül aldılar. Bu ödüllerin kimlere verileceği İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürleri ve her okul türünden birer okul müdüründen oluşan 'Aylıkla Ödüllendirme Komisyonu' tarafından belirleniyor. Valiliğe gönderiliyor. Valilik tarafından onaylandıktan sonra Bakanlığa gidiyor. Bu liste eski İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in döneminde hazırlandı. Ödül alanlar içerisinde gerçekte başarılı eğitimcilerde var. Tüm ödül alan eğitimcileri kutluyorum. Peki kimler ödül aldı? Milli Eğitim'in ödül rekortmeni olan Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ilk dikkat çeken isim oldu.
Mahmudiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yetkin, Mihalıççık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Çelik, Alpu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurullah Seyidoğlu, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Karaca da ödül kazandılar. Eskişehir'in en başarılı kadın yöneticilerinden olan Emine Tuç'ta ödül alan eğitimciler arasında yer aldı. Mustafa Kemal İlkokulu'nun başarılı Okul Müdürü Musa Özgür Karatay, Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nursel Berber, Meserret İnel İlkokulu Müdürü Necdet Gözal, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl'da ödüllendirildiler. Bakanlık tarafından aylıkla ödüllendirilen diğer eğitimciler de şöyle sıralandı; 'Serkan Uslu, Kubilay Atıcı, Orhan Demir (Alpu), Esme Tokatlı, Mehmet Asar, Adem Oğuş (İnönü), Murat Çelebioğlu (Mahmudiye), Şefik Öztürk (Mihalgazi), Ethem Kara, Şebnem Turgut, Ünal Sevin, Günay Doğdu, Uğur Mete Kurtoğlu, Serhat Kökten, Ufuk Tufan, Ersemin Künü (Odunpazarı), Tuba Yılmaz (Sarıcakaya), Ömer Kamil Kaleli, İskan Filiz, Yalçın Altan Özkan, Tuğba Ceren Kara, Fatih Gündüz, Ayşe Özakar Duman (Seyitgazi), Emel Belyurt, İrfan Bakar (Sivrihisar), Cüneyt Çetinkaya, Hafize Gonca Ünerli, Erol Yakut, Ebru Kartal, Hamit Selçuk, Meriç Ağır, Süleyman Efe, Ziya Kılıç (Tepebaşı)'

CUMARTESİ HİKAYESİ
GELECEĞİNİ BİLİYORDUM ARKADAŞIM

Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Asker teğmene koştu.
'Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim?' 'Delirdin mi?' der gibi baktı teğmen; 'Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma' der, Asker ısrar etti. Teğmen 'Peki' dedi. Git o zaman. İnanılır gibi değildi.
Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı.
Onu sırtına aldı koşa koşa döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti. Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü; 'Sana hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim. Bak haklı çıktım. Bu zaten ölmüş.'
'Değdi teğmenim' dedi asker hıçkırarak. 'Gene de değdi, çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim için. 'Geleceğini biliyordum canım arkadaşım' diyordu arkadaşım… Geleceğini biliyordum!..'
-----------------------------------------
FOTO ŞAKA

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova:
Nabi Hocam ben en az 30 bin oy alırım. Benim sayemde Büyükşehir'i siz kazanırsınız.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Büyükşehir'i kazanmamız sizin 30 bin oy almasına kalmışsa, Burhan Bey başkanlığın üzerine şimdiden bir bardak soğuk su içsin.
Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan: Dilara 30 bin oyu almayı nasıl hayal edebiliyor? Yoksa Matematik derslerine Bedenci mi girdi, ne?
----------------------------------------
FIKRA
TEK ELİMLE BİLE


Doktorlar kesin olarak içkiyi yasaklarlar Neyzen Tev¬fik'e. O günlerde Peyami Safa ziyaretine gider.
Odanın kö¬şesinde büyük bir fıçı şarap görünce şaşırır tabii. Dayanama¬yıp sorar,
- Bu ne üstad, hani sen artık içmeyecektin? Neyzen Tevfik istifini bozmaz:
- Ne yaparsın oğul, içmezsem kuvvetten düşüyorum.
- Peki içkinin ne faydası oluyor?
- Olmaz olur mu? Mesela bu fıçı buraya geldiğinde yerinden kaldıramıyordum. Ama şimdi tek elimle bile kaldıra¬bilirim!..