11 Temmuz'da Görünümde kaleme aldığım '47'nci Yılda Mutluluğun Resmi' başlıklı yazımda, gazetemizin sevilen yazarı eğitimci İbrahim Gerede ile yine bir eğitimci olan Emine Güler Gerede çiftinin 11 Temmuz 1971 tarihinde dünya evine girdiklerine belirterek; 'Kutsi'nin şarkısındaki 'Seninle biz ikimiz/ Mutluluğun resmiyiz /İyi ki hayatımdasın/ İki kişilik bir aşıklar şehriyiz/ Bir ömür benimle yaşlanır mısın?' sözlerinde olduğu gibi bir ömür boyu birlikte yaşlanan Gerede çiftine nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim' demiştim.

TEŞEKKÜR ETTİ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Gerede çiftinin 47'nci evlilik yıldönümünü köşemdeki bu yazımdan öğrenmiş. Gerede çiftini evinde ziyaret ederek, bu iki güzel insanın 47'nci evlilik yıldönümünü kutlamış. Ataç, Gerede çifti için özel olarak hazırlattığı ve üzerinde 'Birlikte Bir Ömür Mutluluklar Dilerim' yazılı çiçeği de vermiş. Ataç'ı karşılayanlar arasında Gerede çiftinin eğitimci kızı Özlem Elverdi de vardı. İbrahim Gerede kendi sosyal paylaşım sitesinde bu ziyaret fotoğraflarını 'Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç evliliğimizin 47. Yıldönümünü kutlamak için evimize gelerek bizi çok mutlu etti. Çok teşekkürler sevgili Başkanımız' yorumuyla paylaştı.

DOĞUMDA DA ÖLÜMDE DE
Ahmet Ataç işte bu anlamlı jestlerinden dolayı bölgesinde çok seviliyor. Doğumda da ölümde de hep var. Asker uğurlamasında da düğünde de hep halkın yanında. Kadınlarımızın, çocuklarımızın Çanakkale'ye, Konya'ya, TBMM'ye, Anıtkabir'e götürülmesinde de yine o var. Okul ve camilere destekte de var.
Yaşlılar için Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, hobi bahçeleri, çocuklar ve gençler için Çocuk Senfoni Orkestrası, Su Sporları Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Yunus Emre Spor Tesisi, sinema gösterileri, yaz okulları, Su Kurusu Uygulama Merkezi, Doğal Yaşam Merkezi, Kadınlar için belde evleri, el beceri kursları, süt desteği, Anneler Halk Oyunları Ekibi, Kadınlar Tiyatro Grubu, Hanımeli Sokak, Kadın Temizlik İşçileri, engelliler için Gökkuşağı Kafe, Sosyal Yaşam Merkezi, yoksullar için İmece Merkezi ve Aşevi. Amatör spora destek, çevre ile ilgili sayısız projeler.
SEVİYOR VE GÜVENİYOR
Bunların yanında daha sayamadıklarımız da var. Ataç hayata geçirdiği projelerde bölgesinde yaşayan tüm halkı kucaklamış durumda. Sıcaklığı, mütevazi kişiliği ve güler yüzüyle halka bir 'Abi kadar' yakın olmuş. Onların 'Ahmet Abisi' olmuş.
Atalarımız; 'Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz' demiş. Ataç hep çalıştığı ve tarlada izler bıraktığı için seçimleri rahat kazanıyor. Tepebaşı'nda oturan görüşü ne olursa olsun halkın büyük çoğunluğu onu seviyor ve güveniyor. 2019 seçimlerinde AK Parti'de işi en zor ilçe belediye başkan adayı kim diye sorarsanız, tereddüt etmeden Tepebaşı Belediye Başkan adayı derim.
----------------------------------------------------------------
MALIÇLILAR BİRLEŞTİRDİ

Mihalıççıklılar Derneği (MİYAD) Eskişehir Milletvekillerini 'üyeleriyle tanıştırma ve hayırlı olsun dileğinde' bulunmak için Turunç Otelde kahvaltı programı düzenledi.

EN GÜÇLÜ LOBİ
Kahvaltı programına BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Aslan Kabukcuoğlu katıldı. Etkinliğe Ankara'da programı nedeniyle bir tek Nabi Avcı katılamadı Kahvaltıya eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Arıkan da katıldı. Arıkan da Mihalıççıklıdır. Eskişehir siyasetinde en güçlü lobisi olan grup Malıçlılardır. (Mihalıççıklılar memleketlerini söylerken 'biz Malıçlıyız' derler.)


SÖZ SAHİBİLER

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Milletvekilleri merhum Emin Sazak, merhum Yusuf Cemal Özkan, Emin Nedim Öztürk, Mehmet Ali Arıkan, Emine Nur Günay, Süleyman Servet Sazak, Eski Senatör Hasan Ergeçen, Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı Mihalıççık'ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerdir. Malıçlılar kendilerinin içinden çıkan birisi seçilecek sıradan milletvekili, belediye başkan adayı yapılması halinde 'parti ayrımı yapmaksızın' onun yanında yer alırlar. Bu birliktelik sayesinde Malıç lobisi gerçekten 'Eskişehir siyasetinde ve iş dünyasında' her zaman söz sahibidir. 24 Haziran seçimleri Malıçlılar için büyük bir zafer oldu. Çünkü seçilen 7 milletvekilinin üçü Malıçlı.

DOKUZ VEKİLİMİZ VAR
Adalet Partisi eski milletvekili merhum Yusuf Cemal Özkan'ın kızı Emine Nur Günay, CHP'nin efsane İl Başkanı Cahit Denker'in kızı Jale Nur Süllü, Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın yeğeni olan Metin Nurullah Sazak'ın ortak özellikleri Malıçlı olmalarıdır. Malıçlılar, 24 Haziran seçimlerinde hemşerileri olan Emine Nur Günay, Jale Nur Süllü ve Metin Nurullah Sazak'ın milletvekili olmalarından dolayı seçimin en büyük kazananı oldu. Malıçlılar Eskişehirli yedi milletvekilini bir araya getirerek, kent yaşamındaki güçlerini bir kez daha ortaya koydu. MİYAD Başkanı Cemalettin Ürgüp ve Yönetim Kurulu üyelerini milletvekillerini bir araya getirdikleri için kutluyorum. Eskişehirliler, kentimizin 7 milletvekilinden şehrin sorunlarının çözümlenmesinde birlik içerisinde hareket etmelerini istiyor. Eskişehir'den seçilmeseler de, hemşerimiz olan Ankara Milletvekili Mustafa Destici ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel de bu konuda yedi vekilimizle birlikte hareket edeceklerine inanıyorum. Ne mutlu ki Eskişehir'in şu anda 9 milletvekili var.

----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Naci Hocam, yeni stadyumun isim hakkını 100 milyon lira karşılığında 7 yıllığına Anadolu Üniversitesi'ne verelim.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan: Halil Bey, bana Eskişehirspor Başkanlığı mı teklif ediyorsun?
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Yok! Şimdi nereden çıkarıyorsunuz teklifi?
Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan: Kendi parasıyla yapılan stada bir de 100 milyon lira verip, isim sponsoru olan üniversitenin Rektörüne Başkanlık yakışmaz mı?
-----------------------------------------------------------------
FIKRA
AGOP İLE
AYGANOS

Ayganos ve Agop 75 ve 80 yaşlarındalar. Feriköy'de oturuyorlar ve karı-koca keyifli yaşıyorlar. Bir gün Ayganos tombul vücudunu koltuktan ayırarak ve muzip bir eda ile Agop'a sokulur: -Ka Agop Efendi lakin hatirloorsun evde yalnız kalınca eskiden bir şeyler yapar idik. Ben yatak odasına gidoorum! Agop: -He ka yavrus Geloruum. Az sonra Ayganos yatak odasından seslenir: -Agop efeeeendiiiii! Geloooooorsun? Şehvetim kaçoooor! Agop: -Heee! Heee! Gelooorum. Aradan bir süre geçer Agop hala ortada yoktur. Ayganos bir daha bağırır… -Agop Efendiiiiii. Lakin geldin geldin yoksam şehvetim gidoooor! Agop sinirli sesi dışarıdan duyulur: -Ağzına sı…..mım karısı, sen orada mezar açmış bekleoooorsun.. Ben burada ölü diriltoooooorum! Anlamaoooor musun?..