Sevgili okurlar;
Geçtiğimiz haftalarda gazetemiz Sonhaber'de Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili özellikle görevliler ile ilgili yazdığımız yazıda vatandaşların isteklerine beklentilerine tercüman olmak için bazı konuları kaleme almıştık.
Aradan kısa bir süre geçtiği halde Diyanet İşleri Başkanlığımız gazetemiz vasıtasıyla duyurduğumuz tüm isteklerimizi bir genelge haline getirecek Cumhurbaşkanlığı imzasıyla 81 ilin Valiliklerine oradan da il müftülüklerine göndererek bu istekleri yerine getirmiş oldu. Zamanla vatandaşın ufak bir dileği bile yıllarca savsaklandığı halde başkanlığın bu istekleri kısa zamanda uygulamaya koyması bizleri son derece mutlu etti. Bu konuda öncelikle hissiyatımıza tercüman olduğu için gazetemiz Sonhaber'e daha sonra yaptığı işi devlet ciddiyetiyle yapan kendi evladımız Başkan Yardımcımız Osman Tıraşçı hocama ve uzun yıllar evvel İstanbul'da okuduğumuz mevlitlerimize ve hatimlerimize okuduğumuz güzel Kur'an ile iyi bir ehli Kur'an olan gayret ve hizmetiyle Diyanet İşleri Başkanlığına kadar yükselen Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza, bu gayretlerinden ve hissiyatımıza tercüman olduğundan şahsım ve cemaat adına şükranlarımızı sunar, daha nice hayırlı işlerinde Allah Teala'nın yardımcı olmasını niyaz ederiz.
Özellikle personel maaşlarının mümkün olduğunca faizsiz kurumlardan karşılanması yönündeki genelgeden dolayı ayrıca takdire şayan olan bu hareketi Müslümanlar olarak takdirle karşıladığımızı yine gazetemiz kanalıyla kendilerine iletmek isteriz. Allah razı olsun. Çünkü bir ulusu batıran en büyük etkenlerin başında bu faiz behası yatmaktadır.