ESO ve ETO çok adaylı seçimlere sahne olacak. Kentin onlar kadar önemli bir kuruluşu olan Eskişehir Ticaret Borsası seçimleri önceki gün yapıldı. Mevcut Başkan Ömer Zeydan seçime tek aday olarak girdi. Üyelerinin yüzde 70'inin oy kullandığı seçimde Zeydan 8 Meslek Grubu'nu da kazanarak, tekrar başkanlığa seçildi. 1986 yılında Eskişehir Ticaret Borsası'na üye olan Zeydan 2009-2013 yılları arasında Meclis Başkanvekilliği yaptı. 2013 yılında Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı seçildi. Zeydan Başkan olarak yaptığı başarılı çalışmalarla üyelerinin gönlüne girdi. Zaten bundan dolayı karşısına aday çıkmadı. Seçimde tek aday olmasına rağmen yüzde 70 katılımın sağlanmasını ben anlamlı buluyorum. Demek ki üyeler Eskişehir Ticaret Borsası'na karşı duyarlılar.Borsalarına sahip çıkıyorlar. Zeydan kazandığı kongrede yaptığı konuşmada üyelerine bazı müjdeler verdi. Zeydan; 'Gerekli finansmanı sağladığımız takdirde ilk etapta Sevinç Köyü yanındaki arazimizde Eskişehir'in ihtiyaç duyduğu mezbahayı hayata geçireceğiz. Yine Eskişehir tarımı için 120 bin tonluk Türkiye'nin en büyük depo tesisini Organize Sanayi Bölgesi'ne kurmayı planladık. Eskişehir Ticaret Borsasına mahsul almak üzere Türkiye'nin her yerinden iş adamları ve sanayiciler geliyor. Var olan siloların yetersiz kalması nedeniyle yerleşkemize çok sayıda yeni modüler çelik silo kurmayı planladık, ilk aşamada onu yapacağız. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için bu dönem de görevde olacağız' dedi. Zeydan'ın yeni dönemde bu vaatlerini yerine getireceğine inanıyorum. Zeydan ve ekibini kutlayarak, yeni dönemde başarılı çalışmalar diliyorum...



*******

'DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN'

İlimizde 38 Türkmen Alevi Derneği ilimizde Nevruz Bayramını muhteşem bir organizasyonla kutladı.

GECEYE DAMGA VURDU
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe büyük katılım oldu. Eskişehir'in 'en büyük salonu' etkinlik için 'küçük' kaldı. Kentimizin önemli değerlerinden Doç. Dr. Yağmur Say'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Türkiye'nin sevilen sesi Sabahat Akkiraz rüzgarı esti. Akkiraz seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye katılanlara coşku dolu anlar yaşatttı.Görkemli geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, HABEV Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Cafer Onası, dernek ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. 38 Derneği bir çatı altında bir araya getirerek, bu organizasyonun yapılmasını sağlayan Hüseyin Büdüş gerçekten bu işi biliyor. Daha önce Odunpazarı Belediyesi'nde Kültür Müdürlüğü görevinde de bulunan Büdüş'ü yakın bir gelecekte Eskişehir siyasetinin önemli aktörlerinden birisi olarak görürsem, doğrusu hiç şaşırmam. Sadece Türkmen Alevi dernekleriyle değil, tüm kesimlerle diyologları çok iyi olan Büdüş'ün yaptığı duygu yüklü konuşma geceye damgasını vurdu.

HEP BİRLİKTE YAŞAYACAK
Büdüş yaptığı konuşmada şunları söyledi; 'Anadolu Erenlerinin ışığında Horasan'dan beri sürdüğümüz yok bizim için bir rehber olmuş. Toplumsal birlik, beraberlik ve bütünlük adına önemli bir zemin oluşturmuştur. Bu düsturu kendine amaç edinmiş bizler, Çanakkale'den ve milli mücadele döneminden bugüne, ülkemize, milletimize ve bayrağımıza olan bağlılığımızdan hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Aksine, toplumsal anlamda varlığımızı sürdürmemize sebep üzerinde yaşadığımız vatan toprağının kutsallığını, bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet değerlerini kendine şiar edinmiş bir toplumuz. Bu husustaki duyarlılığımızı tekrar belirtmekte fayda görüyorum. Anadolu'da asırlardır yaşam sürmüş ve her karış toprağında, taşında izin olan bizler bu ülkenin bir vataadaşı olarak, toplumsal kazanımlar adına hak ve hukuk mücadelemizi deokratik yöntemler doğrultusunda sürdürmekte kararlıyız. Kültürünü, inancını ve maneviyatını yaşatabilmek pahasına, tarih boyunca baş vermiş bizler, bu gerçeğin bilincinde ve farkındayız. Halk Ozanı Pir Sultan Abdal'ında dediği gibi; 'Koyun beni hak aşına yanayım/ Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan/ Yolumdan dönüp de mahrum mu kalayım/Dönemin dönsün ben dönmezem yolumdan.' Sevgili canlar; Yeni bir dönem başlatıyoruz; bu dönem artık bir olma iri olma, diri olma dönemidir. Artık varlığımızı ve gücümüzü toplumun geleceği için ortaya koyma dönemidir. Artık tüm ideallerimize kendi gücümüzle erişme dönemidir. Bizler bu bilinçle toplumun teminatı olacağız. Biz sizlere güveniyoruz ve sizin için tüm varlığımızla emrinizde olacağız' Bu görkemli geceye imza atan başta Hüseyin Büdüş olmak üzere tüm dernek yöneticilerini kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti Alevisi Sünnisiyle, Türkü Kürdüyle, Lazı Çerkeziyle, Tatarı Romanıyla hep birlikte tek vücut ilelebet yaşayacaktır.



********
NOSTALJİ


TBMM BAŞKANI ESNAFI ZİYARET EDİYOR


Yıl 1993. 25 yıl önce TBMM Başkanı ve DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk Eskişehir'e geliyor.

YÜZÜGÜLLÜ KARŞILIYOR
Cindoruk Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliğini de ziyaret ediyor. Birlik Başkanı Yüksel Yüzügüllü, Başkan Vekili Ekrem Birsen, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karabacak, Cindoruk'u Birlik Binası'nın bulunduğu apartmanın önünde (Bugün Eğitim-İş'in olduğu bina) karşılayarak O'na olan saygılarını gösteriyorlar. Cindoruk'un eşi Dilek Hanım Eskişehirlidir. Cindoruk 1991 yılında Eskişehir'in eniştesi olarak milletvekili seçildi.O yılki DYP Eskişehir Örgütünün seçim programı 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' idi. Seçim sonrasında DYP-SHP Hükümeti kuruldu. DYP Eskişehir'den üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Cindoruk, TBMM Başkanı oldu.

SÖZÜNÜ TUTTU
Eskişehir Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Ancak Cindoruk ve DYP Eskişehir Örgütü bu konuda Eskişehirliye söz vermişti. Bu söz mutlaka tutulması gerekiyordu. O da kent halkına verdiği sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.. Cindoruk, önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Eskişehir'e doğalgazda bu dönemde geldi. Demokrat kişiliği ile takdir toplayan Cindoruk'un Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu.

ACILARINIZI PAYLAŞIYORUM
25 yıl önce Cindoruk'u karşılayan Yüksel Yüzügüllü önceki gün vefat etti. Yüzügüllü'nün naaşı dün Alaaddin Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. 2005 yılında Birlik Başkanlığını bırakan Yüzügüllü gerçekten çok dürüst bir insandı. Kişilerle ve kurumlarla diyologları hep iyiydi. Basın açıklamalarında sert ve sivri cümleler kurmazdı. Esnaf ve sanatkarın sevdiği bir başkandı. Yüzügüllü'ye Allah rahmet eylesin diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Yüzügüllü ailesinin ve Eskişehir esnaf ve sanatkarınının başı sağ olsun. Acılarınızı paylaşıyorum.



******

FOTO ŞAKA

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:
İsmetciğim, sana Türkiye'yi eğitimde çağ atlatmış bir Bakanlık teslim ettim.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Ben de sana güvenip, Eskişehir'de böyle söyleyerek, kendimi gülünç duruma düşürdüm. Allah'tan Cumhurbaşkanı konuşunca gözüm açıldı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Ben de Müsteşarın yalancısıyım. Onun her dediğini yaparsan, benim şu anki halime düşersin.



******

FIKRA

BU GECE HANGİSİNİ TAKACAKSIN?


Koca elinde yeni marka bir prezervatifle dönmüş eve.. Küçük paketi göstermiş karısına..
'Bak.. Olimpik prezervatifler..'
'Ne özelliği var ki bunların' demiş, kadın..,
'Renkleri.. Altın, gümüş ve bronz.. Olimpiyat Madalyaları gibi..'
'Bu gece hangisini takacaksın?'
demiş kadın..
'Altını tabii' demiş, erkek, gururla..
'Niye gümüşü takmıyorsun' demiş kadın.. 'Bunca yıllık hayatımızda bir defa da ikinci gelişini görsem, fena mı olurdu..'