Yeni yılagirdiğimiz şu ilk günlerde, herkesin yeni yılını kutlar,2017 yılının ülkemize ve bizlere sağlık,mutluluk ve huzur getirmesini diler,Eskişehirspor ve taraftarlarımızın da gönlümüze göre olmasını temenni ediyorum.
Bildiğimiz gibi Eskişehirspor devre arası hazırlık kampına başladı. Henüz bir transfer haberi almadık. Sadece teknik heyet içerisindebirkaç isim değişikliği oldu. Devre arası bu değişiklikler çok bilinen şeyler değildir. Fakat benim sezon başından beri ısrarla söylediğim Eskişehirspor maçlara iyi hazırlanmıyor tezim inşallah bu değişiklikle çürümüş olur ve maçlara daha sportif ve dinamik olarak hazırlanabiliriz.
Transfer yasağı ile karşı karşıya olduğumuz söyleniyordu ama yönetim bununla ilgili yoğun çaba sarf ettiği için şimdilik böyle bir tehlike söz konusu değil. Sadece ekonomik olarak gerçekleşmesi şu an için zor gözüküyor. Fakat ihtiyacımız var mı diye sorarsanız kesinlikle evet diyorum.
Öncelikle defans bloğumuzda istikrarlı oynayabilecek stopere ihtiyacımız var. Ligin ilk yarısı bitti hala stoperlerde istikrarı sağlayamadık. Bu bölgeye iyi bir transfer yapamıyorsak artık bundan sonra stoperlerimiz bunlardır diyebilmemiz gerekir.
Bana göre asıl transfer ihtiyacımız orta saha da oyun kurucu bölgesindedir. Dikkat ederseniz attığımız gollerin çoğunda Erkan Zengin'in parmağı var. Orta saha bölgesinde oynayan oyuncularımızın hücum bölgesinde etkili olmadıklarını görüyoruz. İstatistiklere bakıyorum orta saha oyuncularımızın yapmış olduğu asist sayısı ortalamanın çok altında kalıyor. Üzülerek söylüyorum bu bölgede oynayan oyuncularımızHürriyetGüçer, RamazanÖvüç,Uğurİnceman,Dorukhan Toköz ve Hasan Hüseyin Acargibi futbolcularımız sorumluluk almaktan kaçıyorlar.Burada özellikle Hasan Hüseyin'e bir çift lafım var. Yaşın genç ve herkes senden bir şeyler bekliyor. Fakat sürekli yana ve geriye oynayarak yeteneklerini öldürüyorsun. Bundan sonra dikine ve sorumluk alan oyun tarzını benimsersen, Türkiye'nin adından söz ettiği futbolcu olursun. Bu sana bir abi tavsiyesidir.Yine bu bölgede tecrübesi ile kendisinden çok şey beklediğimiz Uğur İnceman'da zorunluluktan stopere çekilince bu bölge iyice kısırlaştı. Bu şartlarda tüm iş bitirici hareketler Erkan Zengin'e ve forvetlerin şahsi becerisine kalıyor. İşte o nedenle stoperden daha çok oyun kurucu özelliği olan bir oyuncu transferi benim için daha önemlidir. Golcülerimizin hepsi birbirinden kaliteli olduğu için, sadece kapanan takımlara karşı,onları pozisyona sokacak futbolcuya ihtiyacımız var.
Eğer bu bölgeye de ekonomik nedenlerle transfer yapılamayacaksa, daha önce bazı teknik direktörlerin denediği gibi Erkan Zengin'i oyun kurucu ve forvet arkası deneyebiliriz. Çünkü hücum bölgesinde kanatlarda kullanabileceğimiz kaliteli oyuncularımız elimizde var. Bunları devre arası hazırlık maçlarında deneyebilir ve görebiliriz. Transfer yapamıyorsak elimizdeki kadroyu alternatif hale getirip, zenginleştirmemiz gerekir.
Sonuçta ligin en kaliteli kadrosu bizde derken, bir türlü oyunumuza yansımadığını söylüyorduk. Bakalım transfer yapamazsak, teknik heyetteki değişiklik nasıl sonuç verecek ve maçlara nasıl yansıyacak, hep birlikte göreceğiz.