Asırlık çınarımız Türk Kızılay'ı gücünü siz değerli hayırsever halkımızdan almaktadır. Necip Fazıl Kısakürek'in, 'Eğer paylaşmayı bilirseniz, ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir' sözünün bilinciyle de bu yıl da bağışlar yüksek miktarda olacağından eminim.
Kurban Bayramın yaklaşırken, Türk Kızılay'ı Vekalet Kurban'la ilgili, merak ettikleriniz;
Yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli 735 lira
Yurtdışı 1 hisse vekalet kurban bedeli 500 lira

1)Kurban vekaleti için ne yapmalıyım?
- Kızılay'ın internet sayfası üzerinden 'Vekaleten Kurban' menülerini kullanarak elektronik işlemle,
- 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından telefonla,
- Tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları,
- Tüm PTT İşlem Merkezleri'nin 2868 no'lu Kızılay Posta çeki hesabı ve
- Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden doğrudan ulaşabilirsiniz
- Eskişehir Şube Adresimiz, İstiklal mahallesi, İkieylül cad. 4/6 (Kızılay iş merkezi, çarşı tramvayı durağı karşı çaprazında, haftaiçi 6. katta siz değerli halkımızın hizmetindeyiz.)

2)Yurt dışında kurban kesimi yapılıyor mu?
Yıl içerisinde düzenlenecek olan Kampanya kararına göre yurtdışı vekaleten kurban kesimi de yapılmaktadır. Yurtdışı kurban vekaletlerinde konserve gönderimi yapılmamaktadır. Vekalet sahiplerimize geri bildirim olarak cd ve teşekkür mektubu gönderilmektedir.

3)Kurbanım kesildi mi?
Türk Kızılay'ının vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında, Et ve Süt Kurumu'nun belirlediği kombinalarda, sağlıklı koşullarda, veteriner denetiminde, noter huzurunda, din görevlisinin duasıyla, Kızılay Ekibi tarafından vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunması suretiyle, ehil kasaplar tarafından kurban kesimleri gerçekleştirilmektedir. Tüm bu süreçler kamera ile kayıt altına alınmaktadır.

4)Vekalet sahibi olarak bana neler gönderilecek?
Türk Kızılay'ı ile Et ve Süt Kurumu arasında imzalanan sözleşmeye göre, kurban vekaletlerinin konserve yapılması nedeniyle teslim tarihi ESK tarafından belirlenmektedir. Teslim tarihinden itibaren vekalet sahiplerine teşekkür belgeleri, kurban kesim görüntülerinin özetini içeren 1 adet CD gönderimi yapılmaktadır.

Adınız, soyadınız, adres bilgileriniz ve size ulaşabileceğimiz telefon numaranız doğru ve eksiksiz olduğu sürece gönderimlerde bir sorun ya da gecikme yaşanmayacaktır.

5)Kurban vekaletleri nasıl konserve yapılıyor ve neden hemen teslim edilmiyor?
Türk Kızılay'ı kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu'nun kombinalarında gerçekleştirmektedir. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu'nun Ankara Sincan'daki tesislerinde kıyma ve kuşbaşı konserve haline getirilmektedir.

Konserve üretiminde; konserveler hazırlandıktan sonra bombaj adı verilen bir bekleme süresine tabi tutulmaktadır. Bu işlemin gerekçesi ise bozulma ve kutuda şişmeleri önlemek için belli bir süre dinlendirilmesi zorunluluğudur.

6)Kurban etleri neden konserve haline getiriliyor?
Kurban etlerinin konserve yapılmasının sebebi ihtiyaç sahiplerinin ise yıl içerisinde istedikleri zaman açarak kullanabilmeleri içindir. İhtiyaç sahiplerine kıyma ve kuşbaşı konserve teslimi yapılmaktadır.

Sıcak et olarak dağıtılmama nedenlerinden biri de ihtiyaç sahiplerinin evlerinde uygun saklama imkanlarının olamaması ve yıl içerisinde kendi arzu ettikleri zaman istedikleri miktarda konserve açıp kullanabilmeleridir.

7)Kurban kesimi ile ilgili cep telefonuna mesaj?
Tüm vekalet sahiplerine kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerin ardından Türk Kızılay'ı tarafından vekalet sahiplerinin cep telefonlarına kurbanlarının kesildiğine dair bilgi mesajı gönderilmektedir.

8) SON OLARAKTA ŞUBE BAŞKANIMA MESAJIM
Bu Kurban Bayramı'nda, Afrika'da kurban dağıtımı ile ilgili görevlendirilmek istiyorum. Uygun görüldüğünde, çok onur duyacağım ve büyük zevkle yapacağım bir görev olur. İhtiyaç olan her yerde gerekli görüldüğünde büyük bir onur ile yaparım fakat Etiyopya'daki insanlarımızın mutluluğu nedendir bilmem ama beni daha çok duygulandırıyor. Saygılar..