Eskişehir'in yetiştirdiği Bilim İnsanı Prof. Dr. Gaye Usluer CHP Parti Meclisi'ne (PM) daha önce üst üste üç defa seçilerek, büyük bir başarıya imza atmıştı.

371 OY KALDI
İlk ikisinde (18 Temmuz 2012, 6 Eylül 2014) Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Parti Meclisi'ne seçilmişti. 17 Ocak 2016'da yapılan Büyük Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu Gaye Usluer'i listesine almadı. Genel Başkanının anahtar listesinde yer alamayan Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan yine 857 oy alarak Parti Meclisi'ne üçüncü defa girme başarısını göstermişti. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesini delmişti. Usluer önceki gün yapılan seçimde Kılıçdaroğlu'nun 'anahtar listesini ikinci defa delerek' Parti Meclisi'ne girme başarısını gösterdi. PM'ye seçilen 52 isim arasında yer alan Usluer 371 oy aldı. 8 kişi de Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girdi.

TESADÜF DEĞİL
Usluer, Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in yer aldığı 'Sol Cesaret' listesinden seçime girerek, 'dört defa üst üste' PM'ye girme başarısını gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde bulunan 10 isim delegeden çizik yedi. 'Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu' gibi 'parti tabanında tepki gören isimler' listeye giremedi. İki defa Genel Başkanın listesini deleceksin. Dört defa üst üste Parti Meclisi'ne gireceksin. Bu başarı asla 'tesadüf' olamaz. Usluer, PM'ye girdiği ilk günden bugüne hiçbir zaman 'Ağustos Böceği' olmadı. Hiç boş durmadı, 'karınca gibi'çalıştı. Partisi için il il gezdi. Gittiği yerlerde CHP'lilere eğitimler vardı. Bu çalışmanın karşılığını dört defa PM'ye girerek aldı. Usluer'in başarısında 'alın teri, iyi niyet ve çok çalışma' var. Gaye Hanım'ı bu başarısından dolayı kutluyorum. Eskişehir'i Genel Merkez'de başarıyla temsil edeceğine inanıyorum...



PARTİNİN KARIŞTIRILMASI İÇİN
BİRİLERİ DÜĞMEYE Mİ BASTI?

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Özlem Ayrancı ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde bizi ziyaret etmişti. Ayrancı partilerinin hedefleri ve yaptıklar çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrancı'nın, İl Başkan Yardımcısı Oğuz Döngel ile söyledikleri dikkatimi çekmişti. Ayrancı'nın iddiasına göre, o odada yalnız iken Döngel 'şehir kabadayısı' gibi odaya girmiş. 'Cin olmadan şeytan çarpmaya çalışma' diyerek, Ayrancı'nın üzerine yürümüş. O'nun masasını yumruklamış. Ayrancı ve Döngel arasında tartışma yaşanmış. Aynı Döngel daha sonra kendi sosyal medya hesabından 'Ülkücülerin etini size yedirtmem' diye yazmış. Aynı Döngel, Meral Akşener'in Eskişehir'e geldiğinde ona sevmesi için bebek verip, fotoğraf çektirmişti. Bir İl Başkan Yardımcısı nasıl üstelik 'kadın' olan İlçe Başkanının odasını basıp üzerine yürüyebiliyor? Masasını yumruklayabiliyor? Bu saygısızlıkları yaparken, gücü kimden veya kimlerden alıyor? İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlubu olayla ilgili neden Döngel hakkında disiplin soruşturması açmıyor? Topuklu Efe'nin bu 'çirkin oda basma' olayından bilgisi var mı? İyi Parti'de bazı Ülkücü kökenliler 'parti bizim olsun' diye başka görüşteki 'insanları yıldırmak mı' istiyor? Meral Akşener'in söylemlerine rağmen, başka görüşteki insanların yönetimlerde yer almaması için birileri bir yerlerde düğmeye mi bastı?



NOSTALJİ


BU FOTOĞRAFTAN İKİ AY
SONRA VEKİL SEÇİLDİ


31 yıl önce. Tarih 24 Eylül 1987. SHP'nin Eskişehir Örgütü tam kadro Genel Merkeze gidiyor. Genel Başkan Erdal İnönü ile Eskişehir Milletvekili sıralamasının nasıl yapılacağı konusunda görüşme yapıyorlar. Eskişehir Heyeti ilimizde önseçim yapılmasını istiyor. İnönü bu talebi olumlu karşılayarak, Eskişehir'de milletvekili adaylarını önseçimle belirleyeceklerini söylüyor. Eskişehir'de önseçim yapılmasını SHP Milletvekili aday adayları Zeki Ünal, Demircan Arıkan, İsmail Özen, Azmi Kerman, Abdülkadir Adar TBMM önünde fotoğraf çektiriyor. 1 Kasım 1987 Pazar günü Eskişehir'de Hakim huzurunda önseçim yapılıyor. Petrol-İş'in Eskişehirli Genel Başkanı Cevdet Selvi 2312 oy ile seçimden birinci çıktı. Zeki Ünal 1859 oyla ikinci, Doğan Könel 1461 oyla üçüncü oldular. O yıllarda milletvekili olan Münir Sevinç 1274 oyla dördüncü olabildi. Merhum Demircan Arıkan 1251 oyla beşinci, Orhan Aydın 1175 oyla altıncı oldu. Önseçimde ilk iki sırayı alan Cevdet Selvi ve Zeki Ünal 29 Kasım 1987 seçimlerinde Eskişehir Milletvekili seçildiler. Böylece Zeki Ünal TBMM önünde fotoğraf çektirdikten iki ay sonra milletvekili olarak, o meclise girdi.




FOTO ŞAKA




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Muharremciğim seçim kazanmamakla suçladığın Kılıçdaroğlu karşısında sende hiç seçim kazanmadın.

Selvi Kılıçdaroğlu: Ha ha ha! Kemalciğim çok doğru söylüyorsun. Sen olduğun sürece Muharrem Bey hiçbir zaman Genel Başkan olamayacağı için zaten iktidarda olamaz.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Selvi Hanım, Kemal Bey yıllardır Genel Başkan olduğu halde iktidar olamıyor. CHP'liler nedense bu durum karşısında sizin gibi kahkaha atamıyor.

FIKRA

SEVGİLİ

- Hocam, arkadaşlarımızla her yıl toplanıyoruz. İçimizden biri eşinden ayrı yaşamaya başladığı için yeni kız arkadaşını aramıza getirdi. Diğer bütün eşler o kızcağıza ve bu olayı gerçekleştirebilen arkadaşımıza sinir oldular, kin ve nefretle baktılar. Sebep ne olabilir sizce?
- Bak Çekirge, bir hapishane müdürü olduğunu düşün. Mahkûmlardan biri hapishanenden kaçıyor ve artık ona ulaşılamayacak bir yerden sana dil çıkartıp el salıyor. Diğer mahkûmlara da bu işin pekala başarılabileceği mesajını verip kötü örnek oluyor. Sen olsan sinirlenmez misin? Kudurmaz mısın?