Hadis, genel olarak Peygamber efendimizin sözlerine denilmektedir. Hadis, söz, Hadis-i şerif ise 'şerefli söz' demektir.
Çoğu zaman bir kısım insanlar Hadisleri Kur'an'la eş değer tutar. Kur'an-ı Kerim'i değiştiremeyen İnsanlar hadisleri işine geldiği gibi çarpıtmıştır. Hadislerin çoğu uydurmadır. Yani peygamber efendimizin sözleri değildir.
İnsanlar çıkar sağlamak adına yıllardır dini istismar etmişlerdir. Uydurulan sözlere bakarsanız, Allah tarafından seçilen peygamber efendimizin bu sözleri söylemeyeceğini bilirsiniz. Ancak bu sözleri insanlığa ve kadına düşman olan kişiler tarafından söylendiğini tahmin edebilirsiniz.
Beni bu makaleyi yazmaya iten sebep ise, sözde eğitimli bir insanın uydurma hadisle karşıma gelmesidir. Şimdi düşünüyorum da, eğitim görmemiş hatta okuma yazma dahi bilmeyen insanlar ne yapsın, kulaktan dolma bilgilere elbette ki inanır.
Peygamberimiz adına hadis adı altında, yazılan bu iftira niteliğindeki yalan sözleri sizlerle paylaşıyorum.
Kadına yazı öğretilmemelidir; dikiş ve Nur Suresi öğretilmelidir. (İbnü'l Cevzi)
Bulaşıcı hastalık yoktur. (Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Mecmau'z-zevaid)
Erkeğe zevcesini neden dövdüğü sorulmaz. (Ebu Davud)
Toprağa diri diri gömülüp, katledilen bir çocuk cehennemliktir. (Ebu Davud)
Bir gün Muhammed peygamber, bir Yahudi tarafından büyülenmiş ve şuursuz bir biçimde günlerce ortalıkta dolaşmış. (Buhari, Hanbel)
Köpekler katledilmelidir. (Müslim)
Güneş, şeytanın iki boynuzu arasında doğar. (Buhari)
Kadına danışılmalı ve ne derse, tam tersi yapılmalıdır. (Suyuti)
Yemekten sonra eller, dille yalanmadan ya da birisine yalatılmadan mendile silinmemelidir.(Buhari, Müslim, Ebu Davud)
Allah, Muhammed Peygamber ile görüşmüş ve el sıkışmış. (Hanbel)
Hayatında üç kez tövbe etmiş bir kişi, o dakikadan sonra ne kadar günah işlerse işlesin Allah tarafından affedilir. (Buhari, Müslim)
Daha buna benzer yüzlerce saçmalık var. Peygamberimiz ve 9 yaşındaki çocuk ile ilgili yapılan iftiraları yazmaya elim varmadı. Bu hurafelerle insanları dinden imandan soğuttunuz. İnsanların çoğunun araştırma alışkanlığı yok, körü körüne inanabiliyor. Uydurma hadislerin bazılarında ise kin, nefret ve düşmanlık aşılanıyor. Oysaki dinimiz ahlak, adalet, yardımlaşma ve barış üzerine kurulmuştur.
Bu alanda eğitim görmüş, bazı insanlara ne demeli, ben bunları yazarken bile utandım. Siz söylerken insanlığı yalan yanlış kandırırken ve kandırmaya devam ederken utanmıyor musunuz?